arch/ive/ief (2000 - 2005)

Vredesbeweging: boycot witte balonnen, Agalev! Resist
by Peter Tuesday, Apr. 08, 2003 at 7:44 AM

Nu Agalever Peter V verder blijft doen met de wapentransporten moet de vredesbeweging eens stoppen met witte balonnen en Agalevers en zogezegde vrdesactiviesten van Spa.a te laten meelopen

Is het verdomme nu nog niet duielijk dat Agalev kiest voor de wapenhandel, kapitalisme Hun grootste vredesduif sluit zich aan bij de partij terwijl heel wat van de basis de laatste tijd te zien waren op betogingen
Voor mij is het duidelijk Op dit moment is er maar 1 partij die de beweging au serieux neemt: Resist!
Was het Bush die zei: ofwel bent u voor of tegen en iets tussenin bestaat niet!!

Merci stopusa, merci dokters voor de vrede in Bagdad, Merci Resist..
Witte balonnen dragen ze niet meer de jongeren die ik ken

In naam van Irakese volk die clusterbommen voor kolonoisatie mogen slikken= hypocriete democratie

propaganda
by repelsteeltje Tuesday, Apr. 08, 2003 at 9:04 AM

En wat is de nieuwswaarde van deze persoonlijke propaganda?

Kunnen steunbetuigingen of kritiek niet gewoon naar de partijen zelf gemaild worden?

Laat de mensen toch zelf oordelen ipv ze bij hun handje te nemen en een sloganeske mening voor te schrijven.

Waarde?
by Claudio Tuesday, Apr. 08, 2003 at 9:18 AM

Dat misschien hypocriete partijen als Agalev en SPA blijven verkondigen dat ze tegen de oorlog zijn, terwijl ze de oorlog in de praktijk steunen? Dat vind ik heel belangrijk en iets dat door hun militanten en sympatisanten gekend moet worden zodat zij niet medeplichtig worden aan volkerenmoord.

Relevant genoeg?

Claudio

en de pvda
by dirty Tuesday, Apr. 08, 2003 at 9:59 AM

en wat heeft de Pvda meer gedaan dan wat met een vlaggetje zwaaien op straat? ze doen dat ook alleen maar om stemmen te ronselen om in het parlement te komen. leer toch eens dat partijen NOOIT zuiver zijn. leer eens te reageren als burger uit naam van jezelf en je eigen mening en niet uit naam van een mening die door een of ander partijbureau gedicteerd wordt.

CIVIL AXION !

geen jihad
by johan Tuesday, Apr. 08, 2003 at 10:31 AM

Ik ben tegen de jihad en zal dus niet op Resist stemmen.

het stemvee komt in opstand ???
by han Tuesday, Apr. 08, 2003 at 10:48 AM

Het is alsof de site belaagd word door mensen die ten aller prijze willen vermijden dat hier een andere klok aan het woord komt.

We moeten blijkbaar van een aantal commentschrijvers op 18 mei weer eens braaf naar het stemhokje trekken om nog maar eens op AGALEV, SP.A, te stemmen.

Misschien is RESIST de uitdrukking van een opstand van het stemvee, dat het niet meer ziet zitten om nog maar eens zijn stem te geven aan politci die hen keer op keer allerlei dingen beloven.

Je mag van mij op 18 mei ook die stemcomputer saboteren, .... of iets gelijkaardigs, als je je maar verzet in dat stemhokje.

het stemvee komt in opstand ??
by han Tuesday, Apr. 08, 2003 at 10:48 AM

Het is alsof de site belaagd word door mensen die ten aller prijze willen vermijden dat hier een andere klok aan het woord komt.

We moeten blijkbaar van een aantal commentschrijvers op 18 mei weer eens braaf naar het stemhokje trekken om nog maar eens op AGALEV, SP.A, te stemmen.

Misschien is RESIST de uitdrukking van een opstand van het stemvee, dat het niet meer ziet zitten om nog maar eens zijn stem te geven aan politci die hen keer op keer allerlei dingen beloven.

Je mag van mij op 18 mei ook die stemcomputer saboteren, .... of iets gelijkaardigs, als je je maar verzet in dat stemhokje.

Meer dan 1/3 van de mensen weet niet waarop gestemt
by Peter Tuesday, Apr. 08, 2003 at 11:14 AM

Ik praat met veel mensen en met mensen die veel mensen ontmoeten
En wat blijkt veel weten het niet voor de 18de
Ze zien veel beloven maar nooit daden
Ze zien bankkaarten rondslingeren
Ze zien werkloosheid blijven stijgen
Kunnen gezondheidsfacturen niet betalen
En dan hoor je veel intelectuelen praten over de Ethiek, en hoe het allemaal moet wel zijn, hoe u een artikel wetenschappelijk moet opbouwen, maar als er dan een partij conesquent actie voert, daden stelt dan moeten die zogezegde progressieven terug hun vingertje opsteken
Of te wel bent u voor of tegen zeggen de kapitalisten in koor
Sorry ik heb jaren geloofd in een tussenweg maar doe die modder uit de ogen en weet dat de tussenweg in feite voor is
Hoe lang gaat u zelf nog bedriegen
Schizofreen gedoe is een ziekte die kan bestreden worden door enkel erop te werken en niet er over te praten

Grappig als je de lakse houding Sp.a en Agalev bekritiseert krijg je veel blabla op uw dak
Of worden die comments verwijderd op bepaalde sites
Terwijl de anti-pvda mag blijven staan erger nog ze doen het nog liever onder zogzegde namen als Dirty... in een democratie mag je toch open voor je mening uitkomen
En als je voor die boerenbedrog bent zeg het dan ik heb er geen moeite mee, maar wees eerlijk

Dream on maar mijn verzet blijft

?
by tom Tuesday, Apr. 08, 2003 at 11:54 AM

amai, nu verslik mij toch fameus in indymedia moet ik zeggen, als er 1 plaats is waar de pvda wel degelijk voet aan de grond heeft is het hier wel he, andere stemmen worden hier meteen te kakken gezet.
Wat resist betreft kan ik kort zijn hoor, lijkt heel veel op wat vroeger ook een keer pvda-ae geweest is, gewoon een nieuwe dekmantel voor de pvda, een goedkope poging om de anti-oorlog beweging te recupereren, ik laat dat met mij niet meer gebeuren hoor, ik ben 100% tegen Bussh en zijn huurlingenleger maar ik laat mij niet de les spellen door anderen!!! zeker niet als zij zichzelf HET antwoord noemen.

DENK ZELF!!!!

Tom

DENK ZELF ????
by ikke Tuesday, Apr. 08, 2003 at 12:14 PM

Denk zelf en stem ...... euh ....

Nogal goedkoop al die prietpraat hier, uiteindelijk roepen al die verlichte geesten hier gewoon op om te stemmen voor SP.A of AGALEV.

sja
by oblo Tuesday, Apr. 08, 2003 at 12:27 PM
Dries.Brouwers@rug.ac.be

"Was het Bush die zei: ofwel bent u voor of tegen en iets tussenin bestaat niet!!"

laten we vooral zelf ook in die demente retorica meegaan

geen artikel
by klaas y. Tuesday, Apr. 08, 2003 at 1:43 PM

het bovenstaande is geen artikel, biedt geen inhoud, is enkel een persoonlijke opinie. waarom het dan laten staan?

een filosofische houding
by de zelf-denker Tuesday, Apr. 08, 2003 at 2:06 PM

DENK ZELF
STEM NIET
BEZORG DE MACHT EEN GOEDE NACHTRUST !!

of
DENK NIET
STEM ZELF
OP DE MACHT !!

of
DENK
STEM
RESIST !!

Dit moest ik even kwijt...
by Autonoom Tuesday, Apr. 08, 2003 at 3:45 PM

Inderdaad, de houding van agalev en spa tegenover de militaire wapentransporten zijn hypocriet (en misdadig zou ik bijna zeggen), net zoals de houding van alle andere regeringspartijen.Hypocrisie laat zich nu eenmaal niet gemakkelijk verbergen eens men macht in de schoot geworpen krijgt maar laten we vooral niet vergeten dat achter de maskers van PVDA, RESIST en een resem andere "linkse" groepjes diezelfde lust naar macht schuilt...Op demo's (vooral die waar veel volk komt) word je bijna bedolven onder een berg propaganda waar mat woorden als sociale revolutie, verzet ,etcetera gedweept word. Tussen het verpatsen van duizend en een "revolutionaire" gazetjes probeert men je in de vlugte nog een handtekening af te troggelen (om te kunnen opkomen voor de verkiezingen).Met een simpele "rot op!" geraak je meestal wel van die foorkramers vanaf maar daar gaat het nu niet om...Ik zou even Han willen citeren een paar reacties hierboven:"Misschien is RESIST de uitdrukking van een opstand van het stemvee, dat het niet meer ziet zitten om nog maar eens zijn stem te geven aan politci die hen keer op keer allerlei dingen beloven. "
Verander RESIST eens door VLAAMS BLOK en je krijgt dezelfde verklaring die men gaf na de verkiezingen van "zwarte zondag" ...Schrijnende gelijkenis nietwaar?Extreem links en extreem rechts zijn één pot nat laat dat aub duidelijk zijn.Extreem autoritaire dogmatische ideologieen die geen tegenspraak dulden niet binnen noch buiten de "partij".Gelukkig hebben we zoiets uitgevonden als onze "parlementaire democratie" dat enkel bestaat om een status quo van de macht en de nationale boekhouding te handhaven .Bijgevolg is eender welk wanna-be-dictatortje dat een parlementszeteltje onder zijn/haar reet geschoven krijgt per defenitie al onschadelijk gemaakt.En de ideen die hem/daar gekregen hebben worden zowiezo afgezwakt en schaamteloos gerecupereerd (net zoals de pvda de andersglobisten en vredesbeweging recupereert)door de andere politieke kleurtjes zodat het beleid uiteindelijk gevoerd een kleurloze brij is en altijd zal zijn, net hetgene het concept "parlementaire democratie" ook is.Wil je gaan stemmen?Go ahead het verandert toch geen reet.Wil je je liever niet laten naaien terwijl je erbij staat? Denk zelf na en stem niet!Hou je stem bij en laat hem horen!Laat je niet muilkorven!
Viva L'anarquia!

Vreemde autonoom
by han Tuesday, Apr. 08, 2003 at 3:55 PM

Onder autonomee versta ik iemùand die in staat is zelfstandig te denken.
Maar deze autonoom vertelt zo wat hetzelfde alles alle AGALEV ers en SP.A ers me voor de voeten werpen.
"Maar mijnheer Soete, U doet aan anti politiek, ..." "Maar Han je zegt hetzelfde al het Vlaam Blok ..."

Misschien moet deze anarchist me dan maar eens duidelijk maken wat er mis met de stelling :

"Misschien is RESIST de uitdrukking van een opstand van het stemvee, dat het niet meer ziet zitten om nog maar eens zijn stem te geven aan politci die hen keer op keer allerlei dingen beloven.
Je mag van mij op 18 mei ook die stemcomputer saboteren, .... of iets gelijkaardigs, als je je maar verzet in dat stemhokje."

Vreemde Anarchisten hebben wij toch in België, vreemde Anarchisten ...

Tot algemeen jolijt
by Autonoom Tuesday, Apr. 08, 2003 at 4:13 PM

Heb ik ergens gezegd dat er wat mis was met jouw "stellin"?Ik dacht het niet .Ik heb er enkel op gewezen dat dit verdacht veel lijkt op de verklaringen die worden gegeven voor het succes van ons allervlaamsse blok (of in nederland aan de LPF voor Volkert heel die lijst aan duigen schoot door Pimmetje om te leggen....soit).Ik beweer ook nergens dat "u" aan "anti-politiek" zou doen...Het probleem lijkt me eerder te liggen bij de politiek die je wél voert...jaja "als je je maar verzet in dat stemhokje".Laat me niet lachen...

Leve de autonomen
by Anarchia Tuesday, Apr. 08, 2003 at 4:17 PM

laat je niet vangen door extreem links.
DENK ZELF

Wees autonoom, STEM AGELEV.

stemmen
by dirty Tuesday, Apr. 08, 2003 at 5:22 PM

tsja, waarom ben ik tegen de pvda? om dezelfde redenen waarom ik tegen de meeste andere partijen ben.(te doctrinair, een programma waarachter je je MOET scharen, een leider, alleen op zoek naar macht en invloed,de constante propaganda, te autoritair en ze draaien allemaal mee in het huidige systeem). hoeveel jaar prediken de pvda en andere marxistische partijen al 'de algemene revolutie'? als het erop aan komt zullen al die partijen gewoon meedraaien in het systeem dat vandaag de dag kennen,want eenmaal aan de macht... Natuurlijk is er verzet: de stemcomputer saboteren ! hoeeeeeee ! de andere mensen die wel nog (naïf) geloven in de democratie of willen stemmen die mogelijkheid afnemen ! dát is verzet! verstop het potloodje anders eens, dan kan je de gewone mens die er trots op is dat hij mág stemmen het nog eens moeilijk maken ! (waarvoor vochten die arbeiders eigenlijk, in de vorige eeuw?)
vindt iedereen het eigenlijk normaal dat je de macht geeft aan een clubje mensen die je dan mogen 'besturen'?
waarom kan je trouwens niet gewoon tegen de oorlog zijn zonder daarom bij een partij te horen? wat doet je politieke overtuiging ertoe? ik heb veel meer sympathie voor de mensen die daar los van een partij staan dan de chénge the world gasten die daar 'de partij' haar mening lopen te verkondigen. afwijken van die mening? neen, want je hebt het programma onderschreven ! er niet mee akkoord? eruit !
en dan tot slot: ik denk dat het inderdaad afdoet aan de waarde van indymdia als er constant van die propaganda artikels gepost worden. dat heeft geen enkele informatie.

en voor de mensen die wel willen stemmen maar niet op de traditionele partijen: er zijn nog andere bewegingen dan resist of de lSP: denk maar aan vivant, solide,...

CVP dirty ;-)
by ikke Tuesday, Apr. 08, 2003 at 5:39 PM

je vergeetb de CVP dirty.
daar zitten ook geen communisten of Moslims in, want dat is blijbaar jou barrometer.

Allee jongens : STEM CVP !!!

beste ikki
by dirty Tuesday, Apr. 08, 2003 at 6:02 PM

er al eens aan gedacht dat ik misschien zelf wel eens moslim zou kunnen zijn? dat ben ik niet, want ik ben atheïst. je hebt er wel gelijk in dat er inderdaad geen 'vreemden' in die partijen zitten.
heu, ooit gehoord van ene Nahima Lanjri die op een lijst staat van een partij die CD&V noemt????? mag er ik aub graten zien in communistische partijen? of mag er hier maar één mening gehoord worden.

weg met de politiek !

Democratie
by psichael Tuesday, Apr. 08, 2003 at 9:18 PM
psichael@myself.com

Op IMC kom je steeds de zelfde dicussie tegen tussen linksen die het oneens zijn met het systeem en met elkaar.

Het probleem ligt echter bij het gebrek aan echte democratie!

Als we allemaal kunnen vechten voor ECHTE democratie, in de vorm van een participatieve democratie waarin niemand uitgesloten wordt, dan kunnen daarna de heethoofden het uitvechten op het echte terrein en zien we wel wie een meerderheid van de geëngageerde bevolking achter zich kan krijgen.

Mensen zoals verhofstad zouden er waarschijnlijk niet meer in slagen.

Fabeltjes en manipulatie
by Edith Tuesday, Apr. 08, 2003 at 10:07 PM
edith.legrand@skynet.be

De manipulerende fabeltjes die de US administratie al decenia lang over de moslims verspreid met het ook op het beslag leggen op de olie wordt zelfs door universitairen geslikt. Vanmiddag hoorde ik van een econoom dat hij toch maar liever door de Amerikanen werd overheerst dan door de moslims. Heeft er dan niemand nog hersens?

Het enige oprechte alternatief is resist, maar of het zal baten om België van de ondergang te redden is zeer de vraag. Het VB staat zo sterk dat alle zogenaamde democratische partijen gepolierde varianten op het VB zijn geworden. De VLD werkt het hardst aan de legitimatie van het racisme, van de normvervaging. De CD&V voert daar nauwelijks oppositie tegen. De socialisten zijn geen socialisten meer, maar zakkenvullers en de Groenen zijn machtsgeil geworden. Alleen Resist is nog niet gecontamineerd.

Ik geef het op
by autonoom Wednesday, Apr. 09, 2003 at 9:45 AM

Wie of wat jullie ook gelobotomeerd heeft...Hij/zij heeft het goed en grondig gedaan.

Re: Autonoom
by Claudio Thursday, Apr. 10, 2003 at 11:28 AM

"Wie of wat jullie ook gelobotomeerd heeft...Hij/zij heeft het goed en grondig gedaan."

Blijkbaar is amnesie een nevenwerking van lobotomie ...

Word je nieuwe leus 'via la lobotomía'?

Claudio