arch/ive/ief (2000 - 2005)

[Overview] Action Resist @ Ostend Aeroport
by jessie Monday April 07, 2003 at 06:44 PM

Het protest tegen de Amerikaanse militaire transporten in België houdt aan. Maandag waagden actievoerders van Resist! zich aan een bezetting van de luchthaven van Oostende.

N e d e r l a n d s

[Interviews] Actie Resist aan Oostendse luchthaven by jessie
Persbericht actie RESIST aan de luchthaven van Oostende by Fatiha Dahmani
Tegen de oorlogstransporten, bezetting van de luchthaven van Oostende by Fatiha Dahmani

F r a n ç a i s

[Interviews] Deux activistes qui ont occupé l'aéroport d'Ostende by red kitten
Contre les transports militaires, occupation de l'aéroport d'Ostende by Fatiha Dahmani

P i c t u r e s

Occupation de l'aéroport d'Ostende [photo report] by Vinciane Convens | red kitten
Resist! bezet luchthaven Oostende by christophe c.

Video

[video] Stop War For Oil. Resist! by Fico

 

feature pic
by ## Monday April 07, 2003 at 06:56 PM

feature pic...
actieresist.jpg, image/jpeg, 190x143

knalactie luchthaven oostende
by Bram Tuesday April 08, 2003 at 03:00 PM
bram.vermeulen@skynet.be

Ten eerse proficiat voor de schitterende organisatie van deze actie. Ook chapeau voor de verslaggeving op indymedia en solidair.org. Knappe video!

Ik was één van de vijf die ervoor gezorgd hebben dat het spandoek terecht kwam op de controletoren. De anderen die de tarmac voor hun rekening namen zorgden voor een perfecte afleiding.

De reden waarop ik meedeed is omdat ik iets wil doen tegen de hypocrisie van vld,agalev,... tot vlaams blok. De Belgische bevolking moet inzien dat Verhofstadt en Co liegen wanneer ze zeggen dat er niks aan de wapentransporten te doen is, de mensen moeten inzien dat er maar één partij in daden tegen deze imperialistische oorlog is, maar één lijst RESIST.

Wel wil ik de agressieve en bedreigde manieren van veiligheidsagenten en flikken aanklagen. Maar het zal ons zeker niet afschrikken om in de toekomst verder actie te voeren. Hopelijk zullen vele andere jongeren zich ook geroepen voelen zodat we bij volgende acties sterker en beter te werk kunnen gaan. Deze ervaring heeft mij zeker zeer veel bijgeleerd.

Ciao Bram
HASTA LA VICTORIA SIEMPRE

Eén lijst, één partij, één...?
by Veggie Tuesday April 08, 2003 at 03:11 PM

Afschrikwekkend dat taaltje van Bram: wij zijn de besten en de enigsten!
Ge kopieert gewoon de actie van een andere groep om propaganda te doen voor de verkiezingen. En al de rest is verkeerd, leer eens samenwerken en uw brein wat openstellen voor andere gedachten.

resist party politics at indymedia
by wil Tuesday April 08, 2003 at 04:14 PM

...hoofdletters gebruiken op het internet is schelden. resist resist, resist party politics at indymedia. deze comment mag verwijderd worden.

Bedankt Bram
by han Tuesday April 08, 2003 at 04:34 PM

Tof artikel Bram en trek je van de commentatoren maar niet al te veel aan.

Enkel deze opmerking: RESIST is geen partij, maar een lijst. Dat is geen detail denk ik. Er zijn mensen die actief zijn binnen een partij die deelnemen aan RESIST, maar er zijn er ook die dat niet zien zitten en toch willen meedoen met RESIST.

groeten
han

proficiat voor resist!
by ann Wednesday April 09, 2003 at 12:04 AM
anngoemaere@linuxmail.org

Ook ik was een van de 5 die op de controletoren stond om het spandoek te kunnen ontrollen. Ik wil hierbij vooral Bram nog eens proficiat wensen door zich zo lang mogelijk te verzetten tegen de brutaliteiten van de flikken. Het optreden van de flikken in Oostende toont nog maar eens hoe onze Belgische regering deze oorlog steunt en er niet voor terugdeinst om actievoerders hardhandig aan te pakken. Heel zenuwachtig en opgefokt zijn ze ons te lijf gegaan. Aan mijn haar probeerde er mij een van de brandtrap te sleuren maar ik had mij (weer maar eens) vastgeketend. Toen ik te veel riep hield hij de hand voor mijn mond zodat ik zou zwijgen. Net zoals politiek vluchtelingen worden mishandeld wanneer ze naar hun land worden teruggevlogen (denk maar aan Semira Adamu) werden wij mishandeld omdat we consequent tegen de oorlog opkomen. Ze waren zeker met 10 flikken om ons van die toren te halen. Verschillenden onder ons kregen schoppen en pepperspray in het gezicht. De beelden en foto's zijn dan ook hyper belangrijk om aan te tonen in wat voor fascistisch systeem wij leven. Een dikke proficiat aan zij die deze actie in elkaar staken! Het gaat hier dus niet over wie de beste is. Maar er is nu eenmaal maar 1 lijst die opkomt met de verkiezingen die echt consequent tegen deze oorlog is en dat is de lijst RESIST waarin tal van anti-oorlogsactivisten zich in kunnen terugvinden. Ik vind dan ook dat de lijst RESIST juist het teken geeft dat men hier openstaat voor iedereen die tegen deze oorlog is. Zo'n acties moeten er nog komen!!
STOP DE WAPENTRANSPORTEN!
GEEN OORLOG OM OLIE!
BEVRIJD PALESTINA!

Animatie voor verzet.
by marc Wednesday April 09, 2003 at 12:17 PM
act@animationfactory.org

Animatie voor verzet...
resist.gif, image/gif, 550x550

Animatie over de Amerikaanse legertransporten door Belgie en het verzet.
Klik de url als je ze wil bekijken.