arch/ive/ief (2000 - 2005)

Tegen de oorlogstransporten, bezetting van de luchthaven van Oostende
by Fatiha Dahmani Monday April 07, 2003 at 02:16 PM
0473/628.676

Een dertigtal personen, kandidaten van de lijst Resist, de politieke vertaling van de radicale anti-oorlogsbeweging, en leden van de Jongerenbeweging van de Partij van de Arbeid van België, bezetten momenteel de luchthaven van Oostende. Zij zorgen er vandaag voor dat er geen door het Amerikaans leger gecharterde vliegtuigen kunnen opstijgen vanuit Oostende. Nu de luchthaven van Bagdad bezet is door de V.S. troepen is dit meer dan ooit nodig

PERSBERICHT - 7 april 2003 - 12u50
Tegen de oorlogstransporten, bezetting van de luchthaven van Oostende

Een dertigtal personen, kandidaten van de lijst Resist, de politieke vertaling van de radicale anti-oorlogsbeweging, en leden van de Jongerenbeweging van de Partij van de Arbeid van België, bezetten momenteel de luchthaven van Oostende. Zij zorgen er vandaag voor dat er geen door het Amerikaans leger gecharterde vliegtuigen kunnen opstijgen vanuit Oostende. Nu de luchthaven van Bagdad bezet is door de V.S. troepen is dit meer dan ooit nodig. Met deze actie protesteert Resist tegen de medeplichtigheid van de Belgische Regering aan de barbaarse oorlog tegen het Iraakse volk. Zij willen hiermee tevens eer betuigen aan het Iraaks verzet.

Zij klagen de huichelarij aan van Verhofstadt en alle partijen in de Regering die sinds maanden stellen dat zij de wapentransporten niet kunnen stoppen. Zij tonen vandaag dat dat nochtans niet moeilijk is als de Belgische ordediensten van hun politieke verantwoordelijken ten minste niet de opdracht krijgen hardhandig een einde te maken aan de blokkade van de Amerikaanse vliegtuigen.

Met de actie van vandaag neemt Resist zijn verantwoordelijkheid op en zal doen wat de Belgische bevolking al maanden vraagt.

Resist eist :

- De onmiddellijk en onvoorwaardelijke sluiting van het Belgische luchtruim voor de Amerikaans Britse oorlogsvliegtuigen. Geen oorlogstransporten via Belgische havens.
- Stopzetting van elke Belgische medeplichtigheid aan deze illegale oorlog.
- Sluiting van de V.S. Ambassade in België. Uitwijzing van de Amerikaanse diplomaten en militairen uit België.

Dyab Abou Jahjah (lijsttrekker van de lijst Resist - AEL), Peter Mertens (Kandidaat Resist - PVDA) en Dirk Tuypens (Kandidaat Resist) zullen om 13u00 in de inkomsthal van de vlieghaven de pers te woord staan.

Voor het verloop van de actie kan u contact opnemen met 0474/985.516 of 0476/947.258.

Fatiha Dahmani
Secretariaat Resist
GSM 0473/628.676

cool - goe bezig !
by peter Monday April 07, 2003 at 02:51 PM

Ik stem resist!

Prachtig initiatief …
by lappie Monday April 07, 2003 at 02:51 PM

Ik kan dit initiatief alleen maar toejuichen. Grote kans dat ook ik op Resist zal stemmen, gezien het de enige partij is die opkomt die ook effectief serieuze stappen tegen het oorlogsgeweld, dat overigens vermeden had kunnen worden door bv. een VN-bezetting.

Goed initiatief !
by Jan D Monday April 07, 2003 at 03:02 PM

Hoe meer acties, hoe beter, ook als die uitgaan van één politieke partij.

Na de planespotting van gisteren, georganiseerd door het Anti-Oorlogsplatform van de Kust, wordt de druk dus verder opgedreven. Fijn om te zien dat dit anderen heeft geïnspireerd.

Eén kleine opmerking: "Resist, de politieke vertaling van de radicale anti-oorlogsbeweging". Dat vind ik een beetje arrogant. Dat is niet noodzakelijk zo voor alle radicale anti-oorlogsactivisten. Je kunt jezelf daar niet zomaar toe uitroepen: sommigen gaan niet stemmen, anderen zijn radicaal tegen de oorlog maar hebben ook kritiek op Resist wat andere punten betreft etc.

Volgende keer allemaal samen op de tweede Planespotting op zaterdag 19 april, 14h00? De eisen zien er in elk geval dezelfde uit als die van het platform, hoewel wij ons niet over die ambassade hadden uitgesproken.

Stem Resist!
by Kevin Wolfs Monday April 07, 2003 at 03:18 PM

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
VREDESACTIE OP LUCHTHAVEN OOSTENDE
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
Een 30-tal leden van de lijst Resist en
de jongerenbeweging van de extreem-
linkse Partij van de Arbeid voeren
actie op de luchthaven van Oostende.

De actievoerders probeerden te beletten
dat er nog vliegtuigen kunnen opstijgen
of landen. Elf van hen zijn opgepakt
omdat ze zich op de tarmac bevonden.

Een aantal actievoerders klommen op de
controletoren van de luchthaven. Ze
ketenden zich vast en probeerden een
spandoek te ontrollen.

De actievoerders eisen onder meer dat
België zijn luchtruim sluit voor
Amerikaanse oorlogsvliegtuigen en
-transporten.

Bron: TeleteksT VRT

PS: Even aan Jan D., eerst goede actie, dan arrogant... deze actie heeft voorbereiding geëist, denk niet dat we vandaag tot dat idee zijn gekomen! Dit is geen spontane actie!
Elke vertraging die de moordvliegtuigen oplopen is een overwinning voor het verzet in Irak!

Solidariteit met het Iraakse Verzet!

beste Kevin
by Jan D. Monday April 07, 2003 at 03:28 PM

Alle lof voor de actie.
Al wat ik zeg is dat het arrogant overkomt te zeggen 'wij - Resist - zijn de politieke uitdrukking'.
Er zijn er heel wat radicale anti-oorlogsactivisten die niet op Resist willen stemmen ook al is het duidelijk dat dit de lijst die opkomt is met het klaarste anti-oorlogsstandpynt, maar dan kunnen jullie toch niet zeggen dat je hun politieke uitdrukking bent, misschien 'een' uitdrukking, maar niet 'de' uitdrukking.
Bon, dit is eigenlijk een secundaire discussie. Laat ons eerst hopen dat er geen gerechtelijke vervolgingen komen!

antwoord aan stephane: AEL en Koerdistan
by klaas y. Monday April 07, 2003 at 04:15 PM

wel stephane, blijkbaar zijn je vragen nog maar es weggecensureerd... met de verkiezingen in aantocht worden sommige indymedia-medewerkers een beetje zenuwachtig. gelukkig had ik het zien aankomen, daarom een begin van een antwoord op je vragen, maar eerst dus nog es je gecensureerde comment herhalen:

"Tiens, ik kan me vergissen maar, ik vindt mijn comment niet meer terug over de manifestaties die bovenstaande organisatie gaat uitvoeren tegen massamoorden in Congo, militarisatie in Noord Koréa en gebrek aan democratie in China? Dan een bijvraag, wat is de houding van RESIST over wat er in IRAK nu moet gebeuren na een volledige terugtrekking van de coalitie troepen, moet Dhr SADAM H. de macht in handen houden, moet er een vredesmacht gestuurd worden omdat het regime van de vorige bevelhebber inderdaad niet deugde en er iets moet gebeuren ? Dan nog bijkomend, bent u voor of tegen een onafhankelijk Koerdistan in het Noorde, mag een deel van Turkije afscheuren om een onafhankelijk Koerdistan te vormen Dank U voor deze uitleg"

Het probleem is dat resist een heel beperkt eisenprogramma heeft, wat het makkelijk zou moeten maken voor verschillende anti-globalisten om zich aan de sluiten bij de lijst - wat overigens niet echt gelukt is, vandaar dat de lijst nu in feite een kartel is tussen AEL en PVDA.

Ik kan je wel zeggen dat de AEL voor een onafhankelijk Koerdistan is, dat heb ik Dyab Abou Jahjah horen zeggen op dezelfde kritische vraag. En er zitten genoeg AEL'ers en PVDA'ers op deze site om een antwoord te geven op de rest van je vragen.

Dank je wel klaas
by Steph Monday April 07, 2003 at 04:29 PM

Dank je wel voor het herposten, het verbaast me dat er hier censuur bestaat (ik dacht dat zoiets hier niet gebeurde op Indymedia) en voor een begin van antwoord aan de vraag over Koerdistan.

Groeten

Mvg

Hoi Steph
by Libby Monday April 07, 2003 at 05:19 PM

Over de pvda standpunten kan ik niet veel zeggen, maar AEL heeft reeds meermaals duidelijk gemaakt gee fans te zijn van Sadam, noch van de Al Saouds of andere Assads. Ze eisen wel zelfbeschikkingsrecht voor de Arabische wereld, dus een vredesmacht is in die optiek waarschijnlijk geen optie gezien die weer uit het neokoloniale westen zou komen of samengesteld door de marionettenregimes uit het midden oosten, wat op hetzelfde neerkomt (uitvoeren neokoloniale agenda)
En inderdaad, de Koerden hebben evenals alle andere bevolkingsgroepen recht op zelfdeterminatie en een eigen staat.
Deze oorlog maakt de mogelijkheid voor zelfbeschikking moeilijker maar ik veronderstel dat de beste oplossing zou zijn dat de bezettingsmacht onmiddelijk vertrekt en de zaak aan de Irakezen overlaat. Komt het tot een groep nieuwe staatjes of een federale of confederale staat, dat zouden we beter aan hen overlaten, zij zullen het wel het beste weten want ze wonen daar.

indymedia-watch
by klaas y. Monday April 07, 2003 at 05:21 PM
klaasysebaert@hotmail.com

Artikels worden wel degelijk gecensureerd: zuivere aankondigingen, racistische praat natuurlijk, en nog veel meer. Als je de censuurpolitiek in de praktijk wil volgen, kijk dan het edito-team op de vingers (heel interessant!): de kolom links onderaan de voorpagina, onder "process": "mailing lists", dan "imc-belgium-edito", dan "archives". Zo zie je wat allemaal gecensureerd wordt, waarom en door wie, en kan je je mening vormen of dit al of niet terecht gebeurt.

Een interessant voorbeeld: "Ook het Iraakse regime censureert" by Jan D., gecensureerd door een indymedia-medewerker wegens "hidden insults".

http://archive.indymedia.be/front.php3?article_id=56013&group=webcast

koekoe, Klaas :-)
by han Monday April 07, 2003 at 06:07 PM

Koekoe, Klaas dat artikels staat dus weldegelijk gewoon op de website. De auteur herwerkte het, de eerste versie van dat artikel stond onder copyright, en dat laten wij nooit toe op deze site. Het zou ons in problemen kunnen brengen.

Groeten

Voor Libby en andere
by Steph Monday April 07, 2003 at 06:32 PM

Hallo Libby,

Dank je wel voor deze eerste uitleg over de politieke visie van AEL.

Wat mij wel verbaasd is dat je zegt dat je het standpunt van de PVDA niet kent. Ik dacht dat de 2 samen gingen in RESIST en dus hetzelfde verdedigde ?

Om dan even verder te spreken over wat RESIST dan verdedigt van standpunt over het midden oosten, als ik het goed begrijp, zijn de standpunten de volgende :

- Een vrije Koerdistan met een afscheuring van een deel van Turkije. Ik veronderstel dat hun territorium de olievelden van Mosul en Kirkuk mag hebben als inkomsten bron ?

- Terugtrek van de US uit Irak maar geen UN troepen. Ik kan U standpunt misschien begrijpen over deze blauwhelmen (hoewel er volgens mij toch goed werk geleverd werd in de Balkans - misschien een beetje te laat) maar, U kan dit land nu niet aan zijn lot over laten anders zullen de aanhangers van Sadam weer de macht in handen nemen of wie weet weer een regime zoals in Libye, Saoudie Arabie, Koweit, Iran, Noord Korea,.... Dus, serieus, wat moet er volgens U gebeuren, hoe kunnen wij ze helpen ?

- Wat zou U standpunt zijn indien Turkije nu Irak binnen valt, bent U bereidt om ook acties te ondernemen tegen de Turkse ambassade ?

- Wat is het standpunt van RESIST voor het toetreden van Turkije tot de EEG, vooral na wat er nu is gebeurd van sjoemelen met Amerika en ivm de vrijheid onderdrukking van de Koerden in eigen land ?

Dit zijn in feite verschillende vragen die ik me stel over wat RESIST denkt of wilt waar maken van standpunt (ik zou ze eveneens moeten stellen aan de andere) want, men kan niet RESIST stemmen alleen om willen van het feit dat er nu manifestaties gehouden worden, dit zou absurd zijn !!

Dank U vriendelijk

Steph

Voor de duidelijkheid.
by han Monday April 07, 2003 at 06:36 PM
han@indymedia.be

Jan:
De mensen van RESIST zouden niet liever hebben dan dat andere politieke partijen even consequent tegen de oorlog zouden zijn. Het is er de mensen cvan RESIST immers niet om te doen om zoveel mogelijk stemmen binnen te halen door wat loze beloftes, .... het is er de mensen van RESIST om te doen om deze oorlog te stoppen.
We stellen alleen maar vast dat de strijd tegen de oorlog van AGELEV en SP.A zich voornamelijk beperkt tot rethoriek. Zij hadden daden kunnen stellen door de transporten te verbieden, de ambassade te sluiten, .... Helaas lieten en, laten ze gewoon begaan, en rekent Bush momenteel Belgiuë tot de colation of the willing.

Stephane:

RESIST wil de onmiddelijk terugtrekking van alle Amerikaanse en Britse troepen uit Irak en regio. Wij denken dat het niet aan Bush is om te bepalen welk regime er in Irak aan de macht moet komen. Zelf betreur ik dat Iraakse Koerden door hun leiders worden verraden en zich laten gebruiken als collaborateurs van de Amerikaanse en Britse invasie troepen. Meer nog omdat dit ook duidelijk ingaat tegen de wil van Koerden in Turkije die zich massaal verzetten tegen deze Amerikaanse Invasie. Dergeliojk collaboratie zal in geen enkel geval leiden tot een betere situatie voor het Koerdische volk, dat toonde het verelden ale meermaals aan. Ik denk ook dat het aan de Chinezen en de Koreanen is om de problemen in hun land op te lossen. De problemen in Kongo tonen eens te meer aan waartoe de inmenging van de USA, maar ook Europa leid : Moord en oorlog .
De laatste keer dat de Amerikanen zich kwamen moeien met de situatie in Korea kostte dat het leven aan drie miljoen mensen en werd het hele land vernietigd.

Voor Han
by Step Monday April 07, 2003 at 06:42 PM

Misschien even vertraging bij het posten van sommige mails maar, Han, nu begrijp ik het toch niet !!!!

De acties du nu gehouden zijn zijn nu toch ten voordele van de Iraakse bevolking, tegen de oorlog. Eens de Amerikanen weg zijn gaan we toch niet zeggen allé, trek U plan !!

Hetzelfde voor Koerdistan, China en Noord Korea, u antwoord is : het is u probleem, u moet het oplossen. Dat kan ik niet geloven, dat is zijn ogen sluiten, waarom manifesteert men nu als het niet voor de Iraakse bevolking is !

Wat moet er nu in Kongo, moet men dan ook de zaken ginder zo laten en niet tussen komen ?

Nu begrijp ik het helemaal niet meer, dit zijn toch niet de standpunten van RESIST ???????

Steph
by ikke Monday April 07, 2003 at 06:42 PM

Alles over Resist kan je lezen op :
http://www.lijst-resist.be

Alles over de PVDA kan le lezen op:
http://www.pvda.be

Alles over AEL kan je lezen op:
http://www.Arabeuropean.org

Een vraagje aan Steph
by han Monday April 07, 2003 at 06:56 PM

Steph, misschien zou je eens kunnen vertellen wat voor goeds jij verwacht van een "militaire inmenging"?

In Kongo wordt een oorlog gevoerd tussen Europa en de USA, elk steunen ze een deel van de zogenaamde rebellen, ze bewapenen ze, ....

De steun die derdewereld landen verwachten van Europa en de VS zijn gheen lesje in democratie of miltaire invasies, maar gewoon een eerlijk handel. Moest men de mensen in de derde wereld een eerlijke prijs betalen voor hun grondstoffen arbeid, ... dan zou de armoede opgelost zijn.
De militaire interventies gebeuren juist omdat noch de USA noch Europa een eerlijke prijs willen betalen voor die grondstoffen en arbeid. Ze willen de controle over die landen om ze verder te blijven leegplunderen. In Irak is het petroleum, in Congo de :diamanten, koper, uranium, ...

voor ikke
by steph Monday April 07, 2003 at 06:59 PM

Hello,

En bedankt maar, ik dacht dat deze mensen hier ook aktief waren voor uitleg te geven gezien er ook postings van komen die getekend worden.

Mvg

Klaas, ts, ts, ts...
by Guido Monday April 07, 2003 at 07:14 PM

Klaas,
misschien is het beter van het hele verhaal te vertellen dan enkel wat er gecensureerd werd. Dat zou nog kunnen getuigen van goede bedoelingen en een oprechte bezorgdheid over Indymedia.be

Jan poste een copyright artikel>>>http://archive.indymedia.be/front.php3?article_id=55989&group=webcast

Het wordt gehide door Christophe.

Jan post het in een iets andere vorm en eindigt met

"Dat blijkt nog eens dat mijn vorig bericht hierover door Christophe Callewaert van het edito-team op hidden werd gezet, onder het formele voorwendsel dat mijn bijdrage copy-paste was, maar waarschijnlijk met nog andere motieven op de achtergrond (nu wordt dit misschien opnieuw gecensureerd omdat ik kritiek geef op het edito-team!).

Vandaar dus alles opnieuw gepost met opgegeven citaten - dat mag wel van de edito-regels- en aangevuld met eigen commentaar."

Ongeveer hetzelfde wat jij nu beweert.

Dan postte Jan het nogmaals, zonder insinuaties en het bleef staan.

>>>http://archive.indymedia.be/front.php3?article_id=56026&group=webcast

Han, heb je mijn antwoord gevonden
by step Monday April 07, 2003 at 07:18 PM

ik vrees dat het ergens verloren is gegaan ?
anders post ik het terug

Mvg

voor Han 2de
by step Monday April 07, 2003 at 08:08 PM

Hallo,

Maar, begrijp ne niet verkeerd, ik ben er niet zo van overtuigd dat alles beter zal gaan als de Amerikanen direkt van Irak naar Kongo gaan hoor!!!!!!! Dat zeker niet en, je hebt gelijk, een eerlijke handel is misschien het eerste dat wij op ons bescheiden niveau kunnen doen (maar alleen gaan we er niet geraken) en u weet evengoed als ik dat die eerlijke handel enkel aan de bevolking zal profiteren als de staat de rijkdommen goed verdeeld. Maar, heeft dit zin hoe het nu gebeurt ?

Ik zeg het nogmaals, als een land 'police' gaat spelen zal het er op lange termijn niet beter gaan maar, waar ik het met U niet eens ben is als U zegt laat de bevolking haar plan trekken, dit vindt ik schandalig, dan heeft het reden van bestaan van de huidige manifestaties ook geen zin !!!

Het land van de koerden, het geld van de kongolese, moeten hun toekomen maar, hoe moet dat met die milities of met de turkse regering ?? Ik had maar een oplossing en dat is blauw helmen maar, Libby vindt dit ook niet goed wat moet er dan gebeuren ? Welk antwoord biedt U


Mvg

Een beetje minder pretentie om te beginnen.
by han Monday April 07, 2003 at 08:52 PM

Steph

Als je de mensen in de derde wereld wil helpen zouden de supperijken al eens kunnen kunnen beginnen om alles wat ze gestolen hebben terug te betalen. De miljarden die jaarlijks worden verdient met de diamnaten uit Kongo, de miljarden die worden verdient met koffie, petroleum, koper, zilver, katoen, rijst, ....

Maar vooral: noch Europa, noch de USA moeten de pretentie hebben om aan de mensen in de derde wereld te gaan uitleggen wat democratie juist is.
De Belgische democratie is er één van VISA kaarten, postjes jagen, politieke benoemingen, leugens, valse beloftes, alvast geen goed voorbeeld.
En de democratie in de VS is er één waar de stembusuitslag wordt vervalst,... nog mibnder een voorbeeld als je het mij vraagt.

Het probleem in de derde wereld is precies de moeizucht van Europa en de USA. Want hun bemoeinissen hebben maar één doel: de controle over de rijkdommen.
Het is misschien nuttig om je eraan te herrineren dat zonder de USA, Saddam nooit aan de macht zou zijn gekomen, Mobutu kon alleen aan de macht komen dankzij België, .... en Israël stort gewoon in elkaar als de USA hun steun zouden opzeggen.

de verkiezingscampagnes zijn precies begonnen
by tuut Tuesday April 08, 2003 at 02:30 AM

niet dat stemmen zowiezo wat uithaalt

Oei, kritisch debat en vragen stellen mag hier misschien niet of wat ?
by Steph Tuesday April 08, 2003 at 09:13 AM

Een beetje minder pretentie om te beginnen,

Mag ik U vragen waar de pretentie is ? ik geef u gelijk dat wij eerlijk moeten zijn in de handel, minder egoistisch en dat Amerika (en Frankrijk idem dito) idd zich niet mag permeteren om overal tussen te komen maar, ik stel u de vraag van hoe we er zeker van zijn dat het geld werkelijk aan de bevolking terecht komt en of u standpunten de standpunten van RESIST zijn. Herkauwde zaken dat iedereen weet sinds 10 jaar (en waarvoor niemand manifesteerde ) moet ik niet hebben, ik vraag U gewoon wat U denkt dat we gaan kunnen doen om de bevolking te helpen buiten de meer symbolische 'axies' van nu?

ps, wat vindt u van het gebruik van blauw helmen ?

Een beetje leren luisteren
by han Tuesday April 08, 2003 at 11:26 AM

Steph

Een kritisch debat mag zeker, maar dat kan natuurlijk alleen als mensen luisteren naar wat er vertelt wordt.
Je blijft dezelfde vragen stellen, die al lang beantwoord werden, door verschillenden mensen in deze discussie.

je moet het van mij niet eens zijn met die standpunten, je mag van blijven vinden dat blauwhlemen de oplossing zijn, je mag van mij blijjven vinden dat de Arbische , Afrikaanse, Latijns Amerikaanse volkeren niet in staat zijn zelf hun rijkdommen en land te beheren, ... Maar sta me toe Steph je te zeggen dat ik het daar grondig onneens mee ben, en dat ik denk dat het aan die volkeren zelf is om hun land te besturen, beheren, .... en de problemen die er zijn op te lossen.

Het getuigd van veel prententie om te denken dat wij Europeanen een oplossing in pettto hebben voor die volkeren. Ik denk dat Europeanen best eens zouden leren wat bescheiden te zijn, toit noch toe brachten ze enkel ellende en miserie naar de derde wereld.


.

oplossing?
by Guido Tuesday April 08, 2003 at 11:48 AM

hang alle mensen die meer verdienen dan de derde wereld samen aan een boom.

Vernietig alle gebouwem, kerken en zo die toch maar gemaakt werden met het bloed van gewone mensen.

Vernietig banken en andere symbolen van kapitalisme.

Btw, de VS heeft al wapencontracten klaar voor Irak.

De farao's buitten mensen uit, de Grieken deden dat, de Romeinen deden dat, dan de Kerk, en nu de rijken.

Your freedom is mental slavery.

Destroy kapitalistic, racist, christian imperialists. They don't care about you or planeth earth.

Make the world a better place.

Btw, blauwhelmen, zijn meestal soldaten van afrikaanse en andere ontwikkelingslanden, die het vuile werk mogen opknappen voor de BLANKE heersers.

Ga eens na hoeveel VS-soldaten van Hispanic of Afrikaanse afkomst zijn.

White christian imperialists rule planeth earth. For how long more?

Nu kan ik eens zeggen Een beetje minder pretentie misschien
by Steph Tuesday April 08, 2003 at 12:09 PM

Leer eens luisteren, OK maar geef me dan eens een duidelijk antwoord op mijn vragen. Behalve van te zeggen dat wij de schuld zijn van alles heb ik nog geen antwoord op 1 van mijn vragen (zo wel zou ik ze graag zien, ik kijk nochtans zeer regelmatig), was het maar om te weten of dit het oficieel standpunt van resist was ?

Triestig ! doet me denken aan de lege discours van onze huidige debielen die aan de macht zijn!

by the way iets anders, is er al een antwoord van AGALEV op de brief die verzonden werd ?

goede bedoelingen...
by klaas y. Tuesday April 08, 2003 at 12:18 PM

"goede bedoelingen en oprechte bezorgdheid over indymedia.be"

ik denk dat ik vooral goede bedoelingen en oprechte bezorgdheid heb in mijn strijd voor een rechtvaardiger wereld. indymedia.be is kan hierin een middel zijn, en ik heb er altijd in geloofd. nu is het willens nillens geëvolueerd naar de propagandamachine voor resist, wat mij stoort.

je geeft het hele overzicht van de verschillende versies van jan d.'s artikel. nu wist ik niet dat het uiteindelijk toch verschenen was, ik zit ook geen 24 uur op 24 uur op deze site, heb wel beter dingen te doen. los daarvan: het is wel heel vlug gecensureerd door christophe, terwijl hier veel erger dingen verschijnen die wel blijven staan. nu wordt er met twee maten en twee gewichten gewogen. bijvoorbeeld: stephane zijn comment werd gewist, peter's niet. waarom?

Onze verontschuldigingen
by han Tuesday April 08, 2003 at 01:12 PM

Onze verontschuldigingen.
We hanteren als editorial policy dat hier iedereen aan bod kan komen die links van deze regering iets wil ondernemen tijdens de verkiezingen.
Onze verontschuldigingen voor het feit dat er helaas zo weinig gebeurt op dat terrein. Je kan het de mensen van Indymedia niet kwalijk nemen dat er naast RESIST niet veel te beleven valt op dat terrein. Ik lees hier zo juist dat MARIA ook iets gaat doen, misschien moeten we daar dan ook maar aandacht aan besteden.

Ook onze verontschuldigingen als bepaalde mensen soms een beetje te snel comments verwijderen. Maar soms is de grens tussen oprechte vragen en debatten en extreem rechtse stoorzenders wel zeer klein.
Maar het zou leuk en ook niet meer dan normaal zijn dat als men vragen heeft, eerst eens die vraag naar het edito team te sturen, alvorens er een beschuldiging van te maken op de website.

en Steph,...
Sorry voor mijn gebrek aan geduld, maar nadat ik, Libby, Guido en anderen uitgebreid hebben geantwoord op al je vragen, je werd doorverwezen naar de respectievelijke websites,..... is mijn geduld momenteel zoek.
Ik geeft het even op, lees miscchien nog eens even het hele debat, ga eens op zoek op die websites, ....


groeten
han

Ja, nu hebben we het
by steph Wednesday April 09, 2003 at 11:29 AM

Wel, een beetje zwak vindt ik.

Ik heb wel veel herlezen, naar de sites gaan kijken (nog niet veel te vinden op sommige) en heb op mijn ja/neen vragen (Voor libby en andere) geen antwoord gevonden.

Zal ik maar met mijn vragen blijven zeker maar, een verschil tussen de nieuwe of oude partijen in termen van oplossingen heb ik nog altijd niet gezien !!!

En voor wie nu op 18 ??

Hola Klaas
by christophe c. Wednesday April 09, 2003 at 11:37 AM

Foei klaas! Je beweert aan Indymedia-watch te doen, maar geeft dan zelf toe dat je wel betere dingen te doen hebt dan de site nauwgezet te volgen en dat je het allemaal niet zo goed weet.

Tja, jongen, maar ondertussen heb je wel de tijd gevonden om wat halve waarheden rond te strooien.

Trouwens... Jan D. vond het toen nodig om een artikel te schrijven over het conflict tussen de Iraakse regering en Al Jazeera onder de ronkende (en misleidende) titel: "Saddam zet journalisten van Al Jazeera uit het land"

Vandaag weten we dat de VS (Bush dus) één journalist van Al Jazeera vermoord heeft door een granaat op zijn kantoor af te vuren. Van Jan Dumolyn nu alleen maar stilte. Het klopt immers niet met zijn theorie (neergepend in een recent artikel over CNN) dat de VS-autoriteiten zelden directe censuur uitoefenen.

Een journalist bombarderen is natuurlijk wel een heel directe manier van censureren...

zucht
by Jan D. Wednesday April 09, 2003 at 12:10 PM

Die titel was helemaal niet ronkend en misleidend. Saddam had Aljazeera inderdaad uitgewezen, maar die beslissing is de volgende dag alweer herroepen.

Sorry dat ik zo kritisch ben tegenover Saddam, maar het persbericht van Aljazeera zelf (english.aljazeera.net, nu is het al weg van de headlines) loog er niet om hoor... Ze stelden zelf dat dat bewees dat ze zo objectief mogelijk berichten over de oorlog.

Al Jazeera is blijkbaar veel harder tegenover Saddam dan bepaalde mensen uit het edito-team van Indymedia.be. Lees maar eens hun analyses over het regime, dat is wat anders dan jouw apologetische stukjes.

En mijn theorie klopt zeker wel: een journalist bombarderen doen de Amerikanen toch maar af en toe ;-) Dat gebeurt zeker niet elke dag. Cynisch, maar zo is het.

En sorry voor mijn 'stilte' hoor, maar ik moet ook nog werken en concrete acties organiseren. Dat lijkt me belangrijker dan dit soort achterhoedediscussies. Als je me niet voortdurend provoceerde, beledigde en me allerlei woorden in de mond legde, zou ik gewoon niet meer reageren, maar je bent blijkbaar zo gebeten op mij dat het niet meer normaal is. Laat mij gewoon eens wat met rust Christophe.

Gebruik eens jullie gezond verstand
by Nik Wednesday April 09, 2003 at 02:44 PM

Hoe is het nu toch mogelijk dat jullie zo naïef kunnen zijn. Op de luchthaven van Oostende vertrekken er inderdaad af en toe vluchten richting het Midden Oosten, die komen hier tanken en wisselen van bemanning, meer niet. Met m'n eigen ogen heb ik gezien wat er in die toestellen stak, o.a. cornflakes, pepsi, baked beans, etc. zelfs wc potten.
Begrijp nu toch eens dat er op de luchthaven van Oostende bepaalde mensen daarmee hun brood verdienen, denken we hierbij vooral aan de handelingsmaatschappij en de fuel leverancier. Die mensen doen enkel hun werk, en springen een gat in de lucht dat er nu een beetje meer werk is op hun regionale luchthaven.
Besef nu toch eens mensen dat jullie die oorlog niet kunnen stoppen, maar enkel grote schade kunnen toebrengen aan de werkgelegenheid op de luchthaven. Verschillende vluchten gaan nu al via Engeland en via Duitsland, dus zo zie je maar, als ze hier niet meer komen, dan komen ze heus wel ergens anders in Europa hoor.

Af en toe???
by jessie Wednesday April 09, 2003 at 02:53 PM

Welja, minimum 2 vluchten per dag noem ik toch niet meer af en toe hoor. Je kan het volgen via VRT teletekst de vluchten met bestemming Kuwait en Bahrein zijn de vluchten die het ondersteunend materieel naar daar brengen. Het gaat gewoon om het feit dat als deze vluchten niet meer door gaan het Amerikaanse leger zich sneller zal moeten terugtrekken uit Irak.

Cool
by Libby Wednesday April 09, 2003 at 05:50 PM

De één z'n dood is de ander z'n brood hé, en daar moeten we ons maar bij neerleggen. Ik hoop dat zij die door hun tewerkstelling medeverantwoordelijk zijn voor de dood van onschuldige Iraki's s' nachts lekker slapen en geen last hebben van hun geweten.