arch/ive/ief (2000 - 2005)

Nog twee Belgische artsen naar het belegerde Bagdad!
by Bert De Belder Saturday April 05, 2003 at 10:02 PM
bert.de.belder@skynet.be

Vandaag is een extra medische urgentiemissie van Geneeskunde voor de Derde Wereld naar Bagdad vertrokken.

Vandaag is een extra medische urgentiemissie van Geneeskunde voor de Derde Wereld naar Bagdad vertrokken, bestaande uit Dr. Harrie Dewitte en Dr. Claire Geraets, beiden huisarts bij Geneeskunde voor het Volk (Genk - Schaarbeek). Harrie en Claire zullen via de Syrische hoofdstad Damascus alsnog proberen het belegerde Bagdad te bereiken om zich bij Dr. Van Moorter en Dr. Moulaert te voegen. Ze hebben 80 kg antibiotica en chirurgisch materiaal mee, bestemd voor de hospitalen van het Iraaks ministerie van Volksgezondheid en de Iraakse Rode Halve Maan.
Een 50-tal familieleden en vrienden deden hen uitgeleide in Zaventem, vanmiddag rond 13 u. Verschillenden hadden bordjes en affiches bij van StopUSA, het Medical Team met de slogan "Make Health, Not War!". Er was grote mediabelangstelling voor het moedig initiatief van dokters Harrie en Claire.

versterking van het dokters-team
by Jera Saturday April 05, 2003 at 10:57 PM

Alle politieke partijen komen vandaag op tv om hun programma voor de verkiezingen kenbaar te maken, jullie kwamen tenminste op tv met concrete actie tegen de oorlog. Proficiat! Wij steunen jullie.
Spijtig dat er altijd een negatieve ondertoon is in de berichtgeving.Wij laten ons niet doen!