arch/ive/ief (2000 - 2005)

De politie als bondgenoot van Bush!
by Cheke Friday April 04, 2003 at 05:32 PM

Vanmorgen in Mechelen aan de kant gezet met mijn wagen door 2 flikken. Reden: anti-oorlogspropaganda op mijn wagen. Een voorbeeld van burgerij-agressie tegen de oorlogsbeweging. RESIST!

Vanmorgen, in volle ochtendspits, werd ik door 2 zwaantjes opzijgezet op de Mechelse ring met mijn wagen. Met veel vertoon, moest ik opzij gaan staan op 1 van de drukste plaatsen in Mechelen.
De flik kwam naar mij en zei dat mijn wagen niet voldeed aan veiligheideisen. Ik vroeg hem welke. Waarop volgende dialoog zich ontspon.
Flik: "Uw voorruit is beplakt. U ziet niets meer door die ruit"
Ik: "Ik heb nog voldoende zichtbaarheid. Er hangt inderdaad een A4-affiche, maar de voorruit is groot genoeg, en ze hangt niet voor mijn neus."
Flik: "Ze moet weg. Uw voorruit moet vrij zijn. En doet dat onnozel dingske daar ook maar weg." (Er staat voor mijn voorruit een kleine kaartje, ter grootte van een adreskaartje van Indymedia)
Ik: "Wat is momenteel het belangrijkste; dat ik een perfect reglementaire voorruit heb of dat die gruwelijke oorlog stopt".
Flik:"Gulle verkoopt al zever genoeg. Gaan we daar nu ook mee beginnen? Hoe zotter hoe beter, plakt hem dan ineens helemaal vol hé. Allez, verwijdert het maar."
Ik: "Waar mag ik het dan hangen om duidelijk te maken dat ik tegen de oorlog protesteer?"
Flik: "Dat mag niet in de auto"
Waarop ik mijn affiche verwijderd heb, het Indymedia-plakkaatje laten staan en net niet gevraagd heb of het witte lint aan mijn antenne, niet tussen mijn wielen kon draaien.
Het is duidelijk: in plaats van de ware problemen in Mechelen aan te pakken, in plaats van de criminaliteit te bestrijden of het gesjoemel te onderzoeken, focust de politie zich op de vredesactivisten. Na de intimidaties eerder bij vredesbetogingen, nu het aanpakken van individuele protesten om alle haarden van verzet te doven... HEt is duidelijk; de burgerij voelt zich bedreigd door deze sterke beweging en wil haar kapotmaken.
Lukt lekker niet; mijn auto hangt alweer vol. Laat de flikken maar komen; RESIST meer dan ooit!

Plak vol die ruit!
by Palach Friday April 04, 2003 at 06:53 PM

dit verhaaltje is te onnozel om dood te doen. Plak voor mijn part uw ruit helemaal vol en rij tegen een boom, de ultieme protestactie! De burgerij zal zich nog meer bedreigd voelen bij zo'n symbolische actie!

na de ogen de ruit volgeplakt
by beter zicht Saturday April 05, 2003 at 08:01 AM

De politie zat er natuurlijk naast Cheke: ze had niet gezien dat jij al blind waart en die prullen dus geen invloed meer hadden op je zicht!

Verkeersveiligheid voor
by Pablo Saturday April 05, 2003 at 08:30 AM

Beste Cheke,
uw voorruit volhangen met affiches lijkt me toch niet zo'n verstandig idee. Misschien waren die flikken gewoon bekommerd om jouw veiligheid en die van andere weggebruikers. Als je die mannen begint af te zeiken met de keuze tussen een "perfect reglementaire voorruit of dat die gruwelijke oorlog stopt", tja dan ben je echt wel boel aan het zoeken. Het is niet het één of het ander maar het één en het ander. Uit al de rest blijkt inderdaad dat je een praatjesmaker bent. Als familielid van iemand die gestorven is aan een verkeersongeval (fietser die gegrepen is door de dode hoek van een vrachtwagen) wordt ik echt woedend van je relaas. Ik vind verkeersveiligheid een ontzettend belangrijk item, en de politie kan daar niet genoeg aan werken. Maar dan liefst samen met ons!
70 % van de Belgen is tegen de oorlog in Irak. Ik ben daar één van. Misschien die flikken ook wel, heb je dat rechtstreeks gevraagd?

niet muggeziften!
by jules Saturday April 05, 2003 at 02:22 PM

Wellicht zal het in de toekomst nog erger worden met de repressie.
Men zal dan je affiches op de wagen laten hangen maar jouw laten verdwijnen!
Dan kan je klagen!

stickers vinden ze ook niet goed
by raison d'etre Saturday April 05, 2003 at 05:01 PM

Mij hebben ze in Mechelen opgepakt omdat ik mijn brilglazen beplakt had met stickers van RESIST! Stel je voor, als dat al niet meer mag in de stad van Somers?!