arch/ive/ief (2000 - 2005)

Vredesbetoging in Mechelen: Internationaal Verzet gaat voor in de strijd
by Kenneth RUMES Thursday April 03, 2003 at 08:54 PM
kennethrumes@hotmail.com

Een kleine 100 deelnemers tijdens de vredesbetoging vannamiddag in Mechelen. In Mechelen moet meer mogelijk zijn. Even werd een kruispunt bezet, voor de rest veel rode hesjes van Internationaal Verzet. Zij willen de basis van anti-oorlogsacties verruimen.

Rond 16u30 viel in Mechelen aan het station 1 ding op: de grote reclamestand en -wagen van Sprite. Het is met een uitgekiend lef dat net het verwerpelijke merk COCA-COLA aan de mobilisatieplaats voor een vredesbetoging gratis drankjes gaat staan uitdelen.
Recuperatie van de geesten zeker?
De mensen van MEMO (Mechelen Mobiliseert) waren alles samen met een 15-tal aanwezig op de vredesbetoging. Mensen van Animo, 11.11.11, ABVV en enkele andere groeperingen. Er liepen ook een aantal migranten mee.
De hoofdmoot van de deelnemers waren echter sympathisanten van Internationaal Verzet. Met hun muziekwagen en hun dansen zorgden zij voor een alternatieve Streetparty. Ze dansten en riepen slogans tegen de oorlog. Internationaal Verzet organiseert in Mechelen meer dan ooit de anti-oorlogsacties bij de scholieren. Zij hebben in verschillende scholen hun comites, en willen de basis nog verder uitbreiden voor een ruimer verzet.
De betogers bezetten even een kruispunt op de ring, maar de politie gaf slechts voor 5 minuten de toelating. De kleine stoet zette zich dan maar verder door het Mechelsee stadscentrum, waar de betogers veel sympathie genoten. Helaas sloten té weinig mensen ook effectief aan. Even werd er halt gehouden aan het monument voor de oorlogsslachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. Na ruim een uur opstappen en dansen, beëindigden de organisatoren, Memo en Internationaal Verzet, de axie met een paar toespraken. Er werd scherp uitgehaald naar de Mechelse burgemeester Bart Somers : 'het vriendje van Verhofstadt'.
Het mag duidelijk zijn: het broeit in Mechelen. Misschien moeten de militanten nog meer de jeugdhuizen opzoeken, de wijken in en de mensen warm maken voor axie. Met het risico weer als lid van Internationaal Verzet (tja, die kan er ook nog bij...) verweten te worden, moet het me toch van het hart dat vooral zij een levendige anti-oorlogsaxie organiseerden in Mechelen. Misschien wordt het tijd om alle tegenstellingen (aan alle kanten!) op te bergen, en met allen die tegen de oorlog zijn (en dat zijn we toch bijna allemaal?) samen te spannen voor de vrede.
Dus hopelijk geen boze reacties van andersdenkenden op dit artikel, maar steun voor iedereen die tegen deze oorlog in gaat. Mechelaars toon uw tanden!

Bravo!
by Marduk Thursday April 03, 2003 at 09:45 PM

Bravo Internationaal Verzet Mechelen!
Marduk uit het Hoge Noorden steunt jullie "axie" en zal op een discreet moment nog wel enkele danspasjes verzetten ter ere van het International Resistance Sound System.

;-)

Marduk

eindelijk!!
by missy axie Thursday April 03, 2003 at 10:48 PM

ik ben heel blij eens een verslag te lezen zonder linkse aanvallen onder de gordel op deze site. Die hiermee trouw lijkt te zijn aan datgene waarvoor ze is opgericht.

BE THE MEDIA !!!

Doe zo voort

Mega
by Sir jalalabad Friday April 04, 2003 at 11:40 AM

Hoera ! Da's goed dat er iets gebeurd in dat stadje waar Bart Somers voorlopig de lakens uitdeelt! Laat 'm proeven van het verzet!

toch wel teleurgesteld
by teleursteller Friday April 11, 2003 at 08:01 PM

Er was niet eens veertig man. Broeit er wat in Mechelen?