arch/ive/ief (2000 - 2005)

Stickeractie tegen de oorlog.
by Anti_War_advisory Thursday April 03, 2003 at 08:46 PM
anti_war_advisory@yahoo.co.uk

Omdat een groot deel van de amerikaanse economie voor de oorlog draait moeten we amerikaanse producten boycotten. daarvoor deze stickeraxie !

de bedoeling van de axie is dat iedereen de sticker download en overal op symbolische amerikaanse producten kleeft.


De grootste betogingen uit de geschiedenis van de mensheid met vele miljoenen betogers worden straal genegeerd door President Bush. Tijd dus voor andere geweldloze actiemiddelen. Vandaar deze oproep voor een sticker boycott axie!
Een groot deel van de Amerikaanse economie staat in onmiddellijk verband met de oorlog in Irak. Vooral oliebedrijven en wapenproducenten maken grote winsten bij een oorlog in Irak. Vele andere bedrijven steunen op de Amerikaanse oorlogsmachine om wereldwijd markten te openen en te beveiligen. Vele van deze bedrijven hebben direct of indirect bijgedragen aan de campagnefondsen van George W. Bush.
Bovendien is Amerika boycotten nog gezond ook!:
Aan de cola-verslaafden: tijd om af te kicken!! Iedereen weet ondertussen wel al dat cola veel te veel suiker bevat om nog meer dorst op te wekken. Omdat het zo veel te zoet zou zijn, voegen ze er ook nog fosforzuur aan toe, wat allesbehalve gezond is. Dit is een duidelijk voorbeeld van het Amerikaanse kapitalisme: hoe meer geld, hoe meer vreugd, en de gezondheid van de bevolking kan de pot op! (ook van de coca-cola company: fanta, sprite, minute maid, nestea, ...).
Aangezien het moeilijk is om benzine te gebruiken van een tankstation dat niet Amerikaans is of de oorlog tegen Irak niet steunt, is het een betere oplossing de auto zo weinig mogelijk te gebruiken. Uiteraard is dit makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is een feit dat veel mensen maar al te vaak hun auto gebruiken wanneer ze eigenlijk ook met de fiets of de bus zouden kunnen gaan.
Ook de McDonalds is Amerikaans. Een gebrek aan hamburgers is niet dodelijk, en als je toch niet zonder kan: er bestaan allerlei alternatieven, zo is de quick bijvoorbeeld Europees.
Roken is sowieso een slechte keuze, maar als je toch verder wil doen, weet dan dat Marlboro en L&M niet alleen je eigen gezondheid schaden, maar ook die van de vrede.
Daarom dus deze stickercampagne, maak zoveel mogelijk stickers en neem ze mee als je gaat shoppen of wandelen! Kleef ze op de cola-automaten, geparkeerde Chryslers of Fords, op Tommy Hillfiger pulls en Esso-tankstations! Probeer ook andere mensen aan te zetten om deze sticker op alles wat Amerikaans is te kleven! Mail deze oproep door naar iedereen of zet zelf een initiatief op poten in je eigen gemeente om deze stickers te verspreiden. Heb je zelf nog ideeën of wil je stickers aankopen? Mail dan naar:
anti_war_advisory@yahoo.co.uk

de mensheid wacht
by Lars de Maneblusser Thursday April 03, 2003 at 11:25 PM

grootste betogingen van de mensheid, da's nog wat wishfull thinking, maar ze komen er wel aan, nog effe geduld.

symbolische amerikaanse producten?
by eak_the_freak Saturday April 05, 2003 at 04:34 PM
midnight@altern.org

Begin misschien met stickers te plakken op je yahoo email account en je microsoft word processor. Als er twee dingen zijn waar je best zonder kan, zijn ze dat wel.