arch/ive/ief (2000 - 2005)

BBC Reportage over de AEL
by karim zahidi Thursday April 03, 2003 at 03:16 PM
zahidi@logique.jussieu.fr

De Britse radiozender Radio Four (een van de BBC radiostations) zond deze morgen een reportage uit over de AEL en Djah Djah. De reportage droeg als titel "Belgium's Malcolm X". Een kort verslagje.

De Britse radiozender Radio Four (een van de BBC radiostations) zond deze morgen een reportage uit over de AEL en Djah Djah. De reportage droeg als titel "Belgium's Malcolm X". Na een korte inleiding over de situatie in Antwerpen en meer bepaald in Borgerhout, begint de reportage met het eigenlijke onderwerp. Opvallend was de zeer serene toon waarin de reportage is opgesteld. Er wordt met verschillende marokkaanse jongeren gepraat die tot de aanhang van het AEL behoren maar tevens komen "tegenstanders" aan bod. Vincent Van Quickenborne wordt geiinterviewd naar aanleiding van het schisma binnen het Shabra comité. Er wordt ook een Vlaams Blok adept geinterviewd die een boompje mag opzetten over de verloedering van enkele Antwerpse wijken. En tenslotte wordt ook een allochtone Agalev-politica geinterviewd (de naam ben ik vergeten).
Djah Djah zelf wordt tweemaal geinterviewd. Het samengaan tussen de PVDA en de AEL wordt ook aangehaald.

De reportage is veel gebalanceerder dan we gewoon zijn hier in Belgie. Er wordt veel meer gefocust op de positieve inhoud van de AEL-voorstellen en alhoewel de reporter kritisch blijft, is het duidelijk dat ze de AEL een belangrijke stem vindt in het multiculturele debat.
De reportage kan nog beluisterd worden via de BBC website , die hieronder vermeld wordt.

KArim Zahidi

correcte website
by karim zahidi Thursday April 03, 2003 at 04:15 PM

als je de reportage opnieuw wil beluisteren moet je naar de volgende pagina gaan:

http://www.bbc.co.uk/radio4/progs/listenagain.shtml

dan krijg je een alfabetische lijst met alle programmas die je kan opnieuw beluisteren. Scroll naar beneden tot je bij "Crossing continents" komt.

Karim Zahidi