arch/ive/ief (2000 - 2005)

16u30: AXIE in Mechelen!
by Sam Guevarra Thursday April 03, 2003 at 08:14 AM

SAM roept alle Mechelse studenten, arbeiders en migranten op om straks mee te betogen voor vrede.

SAM (studenten, scholieren, arbeiders en migranten!) verenigt u: om 16u30 vertrekt aan het Mechelse station een betoging tegen de oorlog van Powell en Bush. Meer dan ooit, na de vreselijke aanslagen op de Iraakse burgerbevolking gisteren is het nodig om te demonstreren voor vrede. Het is een belangrijk signaal nu Powell vandaag ook in Belgiƫ is. Wees er bij!

tegen Powell of tegen de Belgische hypocrisie?
by F. aka SlowMo Thursday April 03, 2003 at 03:14 PM
f_aka_slowmo@hotmail.com

Van een betoging in Mechelen zullen Powell en Bush (spijtig genoeg) niet wakker liggen, evenmin als van de betogingen voor de US-ambassade of de NATO-gebouwen in Evere of het traditionele Noord-Zuid traject.

De spijtige waarheid is dat zelfs onze Belgische regering daar niet de minste bedreiging in ziet, omdat de vredesbetoging niet tegen hun gericht zijn. Nochtans: het diplomatiek verzet dat onze regering tegen deze oorlog aantekent, heeft ertoe geleid dat Belgiƫ nu prijkt op het lijstje "coalition of the willing". Met andere woorden: er is gewoon geen diplomatiek verzet (in woorden of daden) van deze regering ondanks alle mooie, doch leugenachtige, woorden naar de respectievelijke groene en (licht)rode achterban.

Ik ben van mening dat de vredesbeweging haar pijlen op dit ogenblik beter zou richten op onze regering zodat voor de bevolking duidelijk wordt dat de zelfverklaarde duiven gewoon meefladderen met de havikken, hoe pijnlijk dat ook moge worden op 18 mei. Want vergis u niet: het resultaat op 18 mei is het enige dat telt voor onze politici.

eindelijk
by Bernd Noelmans Friday April 04, 2003 at 08:57 PM

Merci, F. aka SlowMo , ben blij dat ik niet de enige ben die dat zo ziet...

Groetjes,

Bernd