arch/ive/ief (2000 - 2005)

Stop USA Gent: veeg je voeten aan de VS!
by Brecht Bruynsteen Wednesday April 02, 2003 at 05:29 PM
stopusa_gent@hotmail.com 0473/551.063

Verschillende comités van Stop USA Gent voeren deze week actie. Vandaag haalden we in de Blandijn (faculteit L & W) handtekeningen op voor een petitie. In de Universiteitstraat (faculteit pol & soc en rechten)konden de studenten hun voeten vegen aan de vlag van de VS.

DE VS VEGEN HUN VOETEN AAN HET INTERNATIONAAL RECHT: VEEG JE VOETEN AAN DE VS

Vanochtend en vannamiddag deden in totaal een tiental Stop USA-activisten mee aan een actie aan de ingang van de faculteit rechten en pol & soc in de universiteitstraat.

Een Amerikaanse vlag lag op een mat voor de deur zodat elke student zijn voeten kon afvegen onder het motto: de VS vegen hun voeten aan het internationaal recht, veeg je voeten aan de VS. De grote meerderheid van de studenten reageerde positief: 'Hier wil ik met plezier mijn voeten aan afvegen' 'Mag ik erop staan?' Sommigen moesten eigenlijk niet binnen zijn, maar kwamen toch eens vlug hun voeten afvegen. Ook de No war for oil-affiche kon op heel wat bijval rekenen, veel studenten wilden er één om aan hun venster te hangen.

Aan de blandijn werd een Stop USA-stand gehouden en werd met een petitie gewerkt. Ook daar reageerden de studenten positief, een honderdtal studenten tekenden de petitie. Meer info: http://www.geocities.com/stopusa_blandijn of stuur een mailtje naar stopusa_blandijn@hotmail.com.

Vanavond organiseert Stop USA Gent een conferentie met Marc Vandepitte, filosoof, Stop USA-activist en auteur van o.m. de brochure 'Irak, startschot van de derde wereldoorlog'. Dit gaat door vanaf 19.30u in de Blandijn, auditorium B.


Voor meer info over de activiteiten van Stop USA Gent, mail naar stopusa_gent@hotmail.com of bel naar 0473/551.063 (Brecht). Aarzel niet om ons te contacteren en word mee actief tegen deze oorlog!

Foto's van deze actie volgen nog.

.
by . Friday April 04, 2003 at 12:00 PM

.