arch/ive/ief (2000 - 2005)

brandalarm geslagen in 3 McDonald$
by wereldburger Wednesday April 02, 2003 at 04:19 PM

De wereld staat in brand en daarom werd vandaag om 13.00u brandalarm geslagen in 3 Antwerpse McDonalds (Leystraat, Keyserlei, Melkmarkt). Het alarm klonk in 2 van de 3. De Leystraat bleek niet brandveilig te zijn.

Om 13.00 trad in elk van de 3 McDonalds een klokkenluider binnen, die aan elke tafel een pamflet afgaf, brandalarm sloeg bij het alarm aan de deur en de bron van ellende zo snel mogelijk verliet.

--------------------------------------------------------

HET PAMFLET:

voorkant:
foto kinderslachtoffers - BOYCOT THE WAR - de USA voeren vandaag een illegale oorlog, tegen de wil van de verenigde naties en tegen de wil van de wereldbevolking. STEUN DEZE OORLOG NIET! KOOP GEEN AMERIKAANSE PRODUKTEN!

achterkant:

ALARM! DE WERELD STAAT IN BRAND!
WIJ VOEREN AKTIE VOOR EEN BOYCOT VAN AMERIKAANSE PRODUKTEN.

+++WAAROM SLAAN WIJ ALARM?+++

De Verenigde Staten en GRoot-Brittaniƫ voeren een illegale oorlog tegen het Iraakse volk. Tegen de wil van de Verenigde Naties en de wereldbevolking. Dit is geen bevrijdingsoorlog maar een oorlog om grondstoffen.

Olie ligt aan de basis van de hele kapitalistische economie. Zowel produktie als consumptie. Ook McDonalds is ervan afhankelijk. Deze oorlog wordt gevoerd voor de beurs en de kapitalistische economie in het algemeen. Net zoals ontslagen de aandelen doen stijgen, doet oorlog dat ook. De plundering van grondstoffen en de verkoop van wapens zorgen daarvoor.

Bush voert zijn oorlog in dienst van de Amerikaanse multinationals. Dit zien we aan de massale hoeveelheid geld die die multnationals betaalden voor zijn verkiezingscampagne, en natuurlijk ook aan het feit dat zijn politiek het geld boven de mens stelt (=kapitalisme). Het is duidelijk dat hij over lijken en internationale akkoorden gaat om die belangen te dienen.

Het bestaan van Mc Donalds is gebaseerd op goedkope grondstoffen en goedkope arbeid, iets wat KOST WAT KOST van de werldbevolking moet worden afgedwongen om het kapitalisme in stand te houden. Naast de bekende offers van zo'n politiek wordt er nu ook oorlog in Irak gevoerd. Op korte termijn beteknt dat oorlogsslachtoffers. Op lange termijn miljoenen mensen zonder basisrechten, door het verlies van de meest geringe controle over 's lands rijkdommen.

Bovendien: voor energie in de vorm van dierlijk voedsel is zes keer meer land nodig dan voor dezelfde hoeveelheid energie in de vorm van plantaardig voedsel. Het hamburgervlees komt van Argentiniƫ, dat in de zwaarste crisis is gegooid door de economische plannen van het IMF toe te passen (massale privatisering, politiek in functie van wersterse speculanten). Voor 1 hamburger lijden dus 6 Argentijnse kinderen honger. (info: http://www.grassroots.be).

Dit systeem staat of valt met de consumptie van zijn producten.
DAAROM: BOYCOT USA!
BOYCOT MCDONALDS!

Dit is een individueel initiatief. Iedere klokkenluider is uit zichzelf tot deze aktie gekomen. Wij weten niet hoeveel klokkeluiders er op straat rondlopen. Reken niet op anderen! Sla zelf alarm! Door McDonalds links te laten liggen of door het alarm in te slaan.

Op dit pamflet staat geen copyright. U kan er voor de rechtvaardiging van uw alarm een kopie van maken of er zelf 1 schrijven. Verslag van de actie van de klokkenluiders vindt u op http://archive.indymedia.be. U kan daar ook zelf een reactie publiceren.

----------------------------------------------------------

Het alarm is met de vinger in te duwen. Dit alarm wordt juridisch beschouwd als 'vals alarm'. Het is niet strafrechtelijk vervolgbaar maar wel burgerlijk, dwz McDonals kan een schadevergoeding eisen.

YES!
by Che in axie Wednesday April 02, 2003 at 09:45 PM

Dit is het! Volhouden quasimodo!