arch/ive/ief (2000 - 2005)

Klokkenluidersalarmen in Antwerpse McDonalds
by klokkenluiders Wednesday April 02, 2003 at 03:57 PM

Deze namiddag gingen in het Antwerpse om stipt 13u de brandalarmen van de Mc Donaldsfilialen af. Dit was de eerste in een reeks acties om de boycot van Amerikaanse producten te ondersteunen, en om de druk op de oorlogsketel te houden.

Om 13u werden drie McDonaldsfilalen in Antwerpen opgeschrikt door klokkenluiders. Zij luidden alarm, niet omdat McDonalds in brand stond, maar omdat de wereld in brand staat.

McDonalds is het voorbeeld bij uitstek van een multinational die de oorlog ondersteunt, en daarbij nog eens erg bloedige corporate-handen heeft. Iedereen weet dat de speelgoedjes van Happy Meals door Chinese kindjes zijn gemaakt. Iedereen weet dat het vlees van McDonalds boecht is. Iedereen weet dat het vlees van McDonalds geproduceerd is ten koste van de Argentijnse landbouwproductie voor eigen land, waardoor voor elke hamburger Argentijnse kinderen honger lijden.

Nu maakt deze multinational zich verder schuldig aan het ondersteunen van de Bushoorlog tegen Irak. Daarom trokken de klokkenluiders (weeral) alarm bij McDonalds, zowel om dit bedrijf aan te klagen en het te raken in haar portefeuille, als om de boycot van Amerikaanse producten die de oorlog mogelijk maken te ondersteunen.

De actie ging uit van een aantal individuen, wat weer eens bewijst dat je niet met veel hoeft te zijn om aan de alarmbel te trekken. De geschreven pers, de radiopers en de televisie was vooraf gebriefd en aanwezig op deze actie.

Deze actie is de eerste in een reeks directe acties die zullen voortduren tot de oorlog gedaan is. Volgende week zullen wij een heus bloedbad aanrichten in Antwerpen, ondersteund door enkele prominente dichters en met een muzikale omlijsting.

'Boecht'
by Edith Wednesday April 02, 2003 at 04:33 PM
edith.legrand@skynet.be

Van mij zal Mc Donalds niet rijk zijn geworden. Wie zichzelf een beetje respecteert, speelt geen 'boecht' binnen.

boecht of ...
by F. aka SlowMo Wednesday April 02, 2003 at 04:56 PM
f_aka_slowmo@hotmail.com

Of zoals onze Franse vriend Bovée het sappig uitdrukte:

malbouffe