arch/ive/ief (2000 - 2005)

Dringende oproep !! Nieuwe locatie Forum Amerikaanse Ambassade ???
by lize Wednesday April 02, 2003 at 11:50 AM

50 activisten staan aan het American centrum voor een gesloten deur. Wie weet naar welke locatie het colloquium over Irak, georganiseerd door de Amerikaanse ambassade werd verzet ????

Aan de deur van het American centrum hangt het bericht : "Rescheduled and venue changes". 50 activisten en een tiental agenten in oproerkledij hebben zich aan de ingang verzameld.

Alle ngo's hebben van de Amerikaanse ambassade een uitnodiging gekregen voor dit forum over Irak. Wie weet waar en wanneer het colloquium wordt gehouden ???

Ondertussen werd de identiteit gecontroleerd van 2 meisjes die aan de Amerikaanse ambassade stonden te filmen. Volgens de officier van dienst is een (nieuwe) lijst opgemaakt van alle locaties in Belgiƫ die als militaire installatie worden beschouwd en dus niet mogen worden gefilmd. In oorlogstijd verandert de Amerikaanse ambassade blijkbaar opeens van 'natuur' en wordt een diplomatieke instelling opeens als een militaire installatie aanschouwd.

Het lijkt erop dat deze nieuwe maatregel is bedoeld om in onze 'flexibele democratie' om het even welk anti-oorlogsprotest preventief onmogelijk te maken...

Afgelast?????!!!!
by krista Wednesday April 02, 2003 at 02:43 PM
kristadierickx@hotmail.com

Via een vriend werd ik ook vandaag uitgenodigd op het sociaal forum voor de ngo's.
Om 12u15 melden we ons bij de plaatselijke politiebewaking met onze uitnodiging. Ze vragen onze namen en controleren onze uitnodiging. Die ziet er goed uit, maar ze gaan het toch nog even checken.
Een kwartier later komt die man (in een rood-grijs pakje)terug met de mededeling dat het forum vanmorgen om 10u was.

Even later bellen we het nr van de amerikaanse ambassade om uitleg. Daaruit blijkt dat een kleine groep vanmorgen om 10u inderdaad is samengekomen en volgens de vrouw aan de telefoon is op dat moment beslist om het forum te annuleren.
Wie was allemaal uitgnedogd op dit forum? Wij hebben bevestiging van uitnodiging gekregen, we stonden op de lijst van genodigden en toch waren we niet verwittigd over een verandering van uur of plaats of zelfs annulatie.
Hebben andere genodigden hetzelfde voor of waren zij effectief verwittigd????????