arch/ive/ief (2000 - 2005)

RadioContact, Playboy en Che Guevara
by ma'c Tuesday April 01, 2003 at 04:52 PM

Ook in deze bittere tijden krijgt de vredesbeweging soms een ludiek ruggesteuntje vanuit onverwachte hoek.

16.50 Radio Contact, één van de commerciële//commercieelste radio's van België, presentator Peter De Wit (denk ik) meldt volgend nieuwtje: "Net als tijdens de eerste Golfoorlog, toen het mannenblad Playboy met behulp van Playmates het moreel van de Amerikaanse militairen probeerde op te vijzelen, is het tijdens deze oorlog weer een actie begonnen. Playboy kondigde aan met een e-mailactie deze traditie voort te zetten. Tijdens de eerste Golfoorlog prees toenmalig generaal Norman Schwarzkopf de poging als een belangrijke hart onder de riem. Nu de tweede Golfoorlog begonnen is krijgt militair personeel (of hun familieleden) de kans om per mail (operation_playmate@playboy.com) in contact te komen met Operation Playmate. Iedere militair, of een familielid daarvan, zal gratis antwoord terug krijgen met een persoonlijke boodschap en een gesigneerde foto van een naaktmodel in de mail. De dienst is alleen toegankelijk voor militairen of hun naasten. Elk mailtje moet daarom vergezeld worden van het militaire identificatienummer."
De presentator eindigt met volgend zinnetje: "Ik heb mijn nummer al aangevraagd" en draait vervolgens:
HASTA SIEMPRE COMANDANTE CHE GUEVARA

Voorwaar laat de Yankees uit Irak verdreven worden zoals Che ze uit Cuba verdreef!

Yankee Go Home

Dit is beschaving toch ?
by brunhilde Tuesday April 01, 2003 at 06:29 PM
brunhilde@myrealbox.com

Het spijt me maar als dit normaal is kom ik echt van een andere planeet. Dit is je reinste degoutante onnozelheid.
Zowel het feit dat het bestaat als het feit dat een radiopresentator dit durft brengen zonder enige vorm van afkeuren te laten blijken.
Een vriend zegde me deze week : we zijn eigenlijk niet meer dan aangekleedde chimpansees en na dit kan ik niet anders dan dat beamen.
BWAAARK

Brunhilde,
by Els Tuesday April 01, 2003 at 06:42 PM

als die presentator na dit playboy-nieuwtje 'hasta siempre comandante ché guevara' draait, dan is dat toch een duidelijke kritiek?! Bij mijn weten is dit lied nog steeds een uitdrukking van steun aan het volksverzet!?

che en saddam ????
by kees Wednesday April 02, 2003 at 12:39 PM

ik vind het niet echt een goed idee om che guevara te vergelijken met massamoordenaar saddam hoeSSein.