arch/ive/ief (2000 - 2005)

Stop de oorlog nu!
by peter stopusaWVL Tuesday April 01, 2003 at 03:57 PM
pdegand@hotmail.com

200 leerlingen Kta Kortrijk betogen tegen de oorlog Peter WVL stopusa Stop de oorlog nu!

Was de centrale eis van de betoging van de leerlingen uit het Kta te Kortrijk. De scholieren van de leerlingenraad riepen spontaan deze week een betoging uit tegen een oorlog waar er vele burgerslachtoffers vallen. Ze zijn kwaad, voelen zich bedrogen door de regering Bush en onze regering die wapentransporten blijft steunen. Ze waren met 2OO tal en hadden hun witte t-shirts ingekleurd met allereli slogan die ze gedownload hadden van het internet.
Enkele van hun reacties
5de Verzorging
Wat we erg vinden dat er mensen nu zonder water verder moeten... gelukkig heeft het Rode Kruis een installatie kunnen herstellen... ja we volgen het nieuws op de voet... lopen verder al roepend 'Bush is een zak want hij foefelt in Irak'
Iemand had potloden op hun spandoek gehangen, want ze konden het niet begrijpen dat tijdens het embargo verboden was om potloden in te voeren in Irak voor de schoolkinderen... en nu het oorlog is zullen er nog meer slachtoffers vallen... daarom roep en fluit ik hier tegen die oorlog...
6de haartooi
Tegen al die miserie, dat ze een keer man tegen man durven vechten in plaats van bommen op huizen te gooien...
Ja iedereen mag het zien dat we tegen de oorlog zijn en we zouden ook betogen als er geen school is.. iemand anders vult aan/ 'k ben al 2 keer naar een betogin geweest en als het moet ga ik nog!!
3des: het feit dat er veel onschuldige slachtoffers zullen vallen, ging het geen korte oorlog zijn? De leugenaars...
7de Bejaardenzorg en kinderverzorging:
Voor steun aan de kinderen en ouderen in Irak want zij zullen het zwaarst te verduren hebben..
4des: dat ze stoppen met hun kinderachtig gedoe met hun bommen...
Een klein groepje begon met scheerschuim te spuiten... wij behandelen conflicten door ons uit te leven met scheerschuim die Bush en Blair doen het met bommen
Dus pak hun bommen af en geef ze scheerschuim, die kleine kinderen in United states of Agression!!!

De betoging werd ontbonden op het schouwburgplein na het roepen van slogans en het vormen van een grote vredescirkel
Ze wouden verder betogen naar het station maar werden in de chaos door de politie op andere ideeën gebracht
Na 10' gingen ze terug naar hun school al roepend tegen de oorlog

Peter

http://www.stopusa.be

knappe actie maar niet voldoende...
by Bernd Noelmans Tuesday April 01, 2003 at 07:41 PM

Proficiat met jullie actie, echt gemeend, maar dat is spijtig genoeg niet voldoende. Als jullie, afgezien van jullie ongenoegen te uiten, ook echt de oorlog willen stoppen, zullen jullie anders tewerk moeten gaan.

Ik volg daarbij Jean Klein die zijn ideeen had uitgelegd op
http://archive.indymedia.be/front.php3?article_id=55433&group=webcast

waarvan de essentie is :

Iedereen die tot duizend en één acties oproept, hoe goed bedoelt ook, laat de beweging op lange termijn doodbloeden.

Een actie :

Enkel een algemene studentenstaking zolang de oorlog duurt, met uitstel van de examens tot na de zomervakantie, die zich over heel Europa uitbreid, kan de rest van de bevolking meeslepen, het nodige enthousiasme en de nodige solidaritei te weeg brengen, en de oorlog stoppen. Van hieruit kunnen dan andere acties georganiseerd worden. Zoals het nu gaat, blijft de beweging een vrijetijdsactiviteit, en is gedoemt om te mislukken.

Een eis : de Europese leiders moeten diplomatiek daden aan hun woorden toevoegen : de VS en GB moeten internationaal diplomatiek geisoleerd worden, er moet een officieel verzoek tot onmiddelijk stopzetten van de oorlogsactiviteiten en terugtrekking van de troepen komen, gebonden aan een ultimatum (twee dagen), met strengere diplomatieke en andere (handels-)sancties verbonden.

Hieruit volgt dat acties moeten gemunt zijn op onze politieke kaste : Agalev, SP, VLD. Al de rest : treinstopping, planestopping, etc...leidt de aandacht af van de dubbele houding en huizenhoge verantwoordelijkheid van onze politieke leiding.

Groetjes,

Bernd