arch/ive/ief (2000 - 2005)

Verzet moet georganiseerd worden in alle wijken.
by Kenneth RUMES Tuesday, Apr. 01, 2003 at 7:59 AM
kennethrumes@hotmail.com

Massabetogingen, boycots en grote vredesmanifs zijn zeer belangrijk, maar ook het kleinschalige verzet in de wijken en straten zelf is belangrijk.

Een kennis vertelde me hoe ze op 15/3 tijdens het wereldwijde protest tegen de oorlog niet naar Brussel kon. Ze maakte van de nood een deugd en samen met haar kinderen maakte ze een spandoek. Daarmee betoogden ze in hun eigen straat. Op verschillende auto's plakken affiches tegen de oorlog, aan de antennes hangen witte linten en sommige mensen hangen witte vlaggen of spandoeken buiten tegen de oorlog. Ik denk dat dergelijke vormen van protest uiterst belangrijk zijn. Het volstaat niet 1 keer mee op te stappen in een grote betoging, je moet je naaste omgeving ook duidelijk maken dat je tegen de oorlog bent.
Daarom moeten in wijken, scholen en bedrijven de mensen veel meer hun protest tegen de oorlog laten horen en zien. Pas dan zal de beweging groeien en kans op definitief succes hebben. Ik ben er de afgelopen weken in geslaagd mensen in beweging te zetten die al jarenlang elke vorm van protest hadden afgezworen. Tegen deze onmenselijke oorlog willen de meesten protesteren, maar vaak is protest ver van hun bed. Daarom moeten we het verzet tegen de oorlog organiseren in onze eigen omgeving. Organiseer een debat over de oorlog, roep iedereen eens samen in je tuin, in de refter van de school of in de kantine op je werk. Misschien dat je maar enkele mensen bereikt, maar laat je niet ontmoedigen. Als ieder van ons in zijn omgeving erin slaagt de mensen tegen de oorlog te mobiliseren, kan dat het begin zijn van een massaal verzet. Ik weet dat in vele wijken en scholen men effectief al begonnen is aan zo'n mobilisatie; laat dit een oproep zijn om dat overal te doen. En begin met consequent uit te komen voor jouw vredesmening. Ik boycot al 2 weken mee de Amerikaanse producten en drink bijvoorbeeld geen cola meer. Maar meer nog dan de boycot uit te voeren, vind ik het ook belangrijk het aan iedereen te zeggen en uit te leggen waarom. Ik merk dat zoiets op veel sympathie kan rekenen. Het is hoog tijd om met z'n allen massaal in eigen omgeving axies te organiseren en mensen voor te lichten, want door de media-film die de oorlog dreigt te worden, vallen te veel mensen nu al in slaap bij het zien van de gruwelijkheden. We moeten dit stoppen.
Hasta la siempre!

cola en VS
by terminaaltje Tuesday, Apr. 01, 2003 at 12:01 PM

Ik drink sinds de Olympische Spelen in Atlanta geen cola meer, da's al heel wat jaren terug, uit gelijkaardige overwegingen. Dit drankje is compleet misbaar.

wij allen
by axion speaks louder then words Tuesday, Apr. 01, 2003 at 12:27 PM

volledig gelijk. Als iedereen die nu reeds overtuigd tegen de oorlog is 3 à 4 mensen kan overtuigen kunnen we misschien wel met 200 000 man zijn op 21 april in Brussel.

Als iedereen zelf 20 stickers tekent op bv. etiketten en ze opplakt op school, op de trein, de bus, de tram, het werk, ... kortom in de naaste omgeving, hangt gans België vol anti-oorlogs-propaganda. Je kan eveneens etikettepapier op A4-forrmaat kopen (ongeveer 14euro voor 100velletjes) bij je schoolgeriefhandelaar en zelf stickers maken (foto's http://www.subvertise.com http://www.stopusa.be http://www.geenoorlog.be edm... of in paint of photoshop zelf fabriceren natuurlijk).

JIJ! JA, JIJ, aandachtige imc-lezer! wacht niet meer langer op de rest om dit te doen, DOE HET ZELF! Wacht niet totdat iemand uit jouw wijk het initiatief neemt, doe dit zelf! De tijd is in jaren niet meer zo rijp geweest. Miljoenen mensen betoogden reeds wereldwijd, het engagement van de jeugd begint eindelijk weer op gang te komen, ...

Laat niet langer over je mening heen lopen,
Get up, Stand up, don't give up the fight.

Meanwhile, axions speak louder then words!

Holle oproepen
by ikke Tuesday, Apr. 01, 2003 at 1:09 PM

GEWOON DOEN GASTEN EN NIET IEDEREEN DE LES SPELLEN.

Want ondertussen zijn er al tientallen scholen, univ's, bedrijven,... die daar mee bezig zijn.

BEWIJS JULLIE ZELF EN DOE HET GEWOON

Dit is strategische zelfmoord
by Bernd Noelmans Tuesday, Apr. 01, 2003 at 7:40 PM

Het organiseren van debatten, boycotacties, enz... zal gedaan worden door jongeren, die hier al hun energie gaan insteken, die ze niet meer hebben omdat de examens binnenkort gaan beginnen (waarop de politieke strategen natuurlijk ten stelligste rekenen), die de beweging zullen versnipperen, en doen doodbloeden.

Je moet een logische volgorde hebben in uw acties, een duidelijk doel, en een duidelijke tegenstander.


Logische volgorde is :

1) algemene scholieren en studentenstaking, begin deze week nog, met uitbreiding hiervan tot de hele EEG (ergens moet een begin gemaakt worden en voorbeeld gegeven worden, waarom niet in Belgie ?), tot het einde van de oorlog, met indien nodig, uitstel van de examens tot na de zomervakantie. Hierdoor zullen de studenten werkelijk tijd hebben om debatten, boycotacties en andere protestacties te organiseren, en/of er actief aan mee te werken, anders niet, en dan is de beweging dood, want het actieve deel van de beweging gaat vooral uit van de jongeren, dit omdat zij niet gecorrumpeerd zijn door eender welke carrieres of klantenbindingen, en omdat hetgeen nu gebeurt een slecht voorteken is voor hun toekomst.

2) Doel is : onze politieke verantwoordelijken ertoe dwingen om diplomatieke consequenties te knopen aan hun loze uitspraken : de VS en GB moeten internationaal diplomatiek geisoleerd worden, er moet een officieel verzoek tot onmiddelijk stopzetten van de oorlogsactiviteiten en terugtrekking van de troepen komen, gebonden aan een ultimatum (twee dagen), met strengere diplomatieke en andere (handels-)sancties verbonden, dit in EG-en/of internationaal verband. Geloof me, enkel dit kan de VS en GB nog van standpunt doen veranderen. Maar voorlopig zijn onze politieke leiders niet tot deze harde diplomatieke koers bereid. Laat ons hen van gedacht doen veranderen.

3) Tegenstander van de acties moet dan ook vooral zijn : alle politieke partijen (CD&V heeft in het Europees parlement kritische noties geboycot !!!!). Al de rest (treinstoppings,shipspotting,etc..) leidt van hun verantwoordelijkheid af en speelt in hun kaarten. Dus in feite moet er gewoon voor de hoofkwartieren van SPA, VLD, AGALEV, CD&V gedemonstreerd worden, in plaats van voor de Amerikaanse ambassade. Zij die oproepen tot acties voor de Amerikaanse ambassade, hebben misschien goede bedoelingen, maar, bewust of onbewust, weinig politiek inzicht (ik weet dat klinkt pretentieus, maar toch...)

Groetjes,


Bernd