arch/ive/ief (2000 - 2005)

Powell naar Brussel!!
by Ron Tuesday April 01, 2003 at 02:04 AM

Powell welkom?

Powell gaat naar Turkije en Brussel voor overleg

De Amerikaanse minister Powell van Buitenlandse Zaken komt naar Europa. Hij gaat in Brussel aan de NAVO-partners uitleggen wat de plannen van de VS met Irak zijn. Ook gaat hij naar Turkije.

Relatie
Powell wil woensdag in Ankara proberen de relatie met Turkije te verbeteren. Die is sterk verslechterd omdat Turkije heeft geweigerd Amerikaanse troepen door te laten naar Irak. Verder wil Powell overleg over de kwestie-Cyprus en de oorlog tegen het terrorisme.

Brussel
Een dag later arriveert Powell in Brussel. Daar praat hij onder meer met EU-topman Solana, EU-commissaris Patten en de Griekse minister van Buitenlandse Zaken George Papandreou. Mogelijk wordt het aantal gesprekken uitgebreid, maar daar kon de EU nog geen uitsluitsel over geven. Het bezoek lijkt nogal op het laatste moment geregeld, en zelfs gastheer Belgiƫ reageerde verrast.

hoelaat komt die toe? Welke luchthaven?
by axion speak louder then words Tuesday April 01, 2003 at 09:07 AM

Kan iemand me informeren waar en hoelaat hij toekomt aub.

We moeten dat vliegveld bezetten. Een cordon van een 500-tal man aan elke uitgang van het vliegveld zou moeten volstaan om hem daar te houden.

Powel mag niet op Belgisch grondgebied komen (vliegveld is internationaal territorium). Mocht hem dit toch lukken zou het echt wel fantastisch zijn indien enkele advocaten, juristen of studenten recht klacht tegen hem neerleggen zodat hij, nadat hij al zeer moeilijk buiten de luchthaven geraakte, onmiddelijk in de boeien zou worden geslagen. Misdaden tegen de mensheid, oorlogsmisdaden, 't is al gelijk, maar zo'n misdadiger laten gaan is onrechtvaardig.

Maar eerst moet hij nog voorbij ons geraken om het vliegveld te verlaten...

NO PASSERAN!

Stop...
by Het Rooje Nest Wednesday April 02, 2003 at 01:39 PM

Mag die oorlogsmisdadiger zomaar ons land binnen?
Stop de wapentransporten! Stop Powell (in den bak)!