arch/ive/ief (2000 - 2005)

CD&V vindt natuur en open ruimte niet reuze...
by Filip Monday March 31, 2003 at 02:16 PM

Het Groene Gordel Front houdt zich niet met politiek bezig maar de politiek houdt zich verdomd zwaar bezig met de Groene Gordel.

Zoals reeds in een vorig artikel verschenen neemt de Brugse CD&V een hypocriete houding aan wat betreft natuur en open ruimte. zie http://wvl.indymedia.org/news/2003/02/605.php

Alsof dit een lokale zaak zou zijn?
Vorige week tijdens een debat in Diksmuide stelde Yves Leterme de waarde van "natuurgebieden" in vraag. In Brugge sprak Bernard De Cuyper (CD&V-provincieraadslid) letterlijk uit, ik citeer, "Het Lappersfortbos is een waardeloos stuk natuur". Tot zover hun "begane" engagement.

Vreemd is wel dat de personeelsleden van de Provincie West Vlaanderen gestimuleerd worden natuurgids cursussen te volgen waarin men de aanéénschakelingen van natuurgebieden en biotopen aanleert. Misschien wordt het dringend tijd dat Mr. De Cuyper zelf eens deze cursussen gaat volgen of is hij vergeten dat het Groene Gordel Front reeds uit 87 verenigingen bestaat en deze mensen op 18 mei ook naar de stembus gaan?

Je hebt nergens negatieve alternatieven en enkel op de juiste locaties positieve alternatieven. Daarom
"Geen compromissen maar duurzame alternatieven"

Nog steeds zijn de onderhandelingen rond de aankoop van het bedreigde Lappersfortbos niet afgerond. Het Groene Gordel Front blijft niet doelloos toezien. Daarom check de agenda op 14-15-16 april voettocht naar Brussel en op 26-27 april "Chartreusehappening".
Meer info chartreusecoordinatie@wanadoo.be

open ruimte <> natuur
by johan Monday March 31, 2003 at 04:15 PM

Hoewel ik absoluut geen CD&V-fan ben toch even aanduiden daat open ruimte en natuur absoluut niet hetzelfde zijn.
In Diksmuide gingen enorme landbouwgronden al naar natuurgebied. Dàt wordt bedoeld. En landbouwgrond is even goed open ruimte lijkt mij...

voor open ruimte bestaan geen compromissen
by Filip Monday March 31, 2003 at 04:44 PM

Dat open ruimte niet gelijk staat aan natuurgebied weten we allemaal. Maar dat men in ruil voor natuurgebied open ruimte gaat opofferen gaat er bij mij helemaal niet in, wat men in Brugge toepast. Hierin bestaan gewoon geen compromissen. De enige manier om aan koehandel te doen is dat men bestaande industriegronden herbekijkt, de lege industrie locaties opnieuw invult en aan een degelijk ruimtelijk beleid gaat doen door deze in te planten op de locaties waar ze horen.