arch/ive/ief (2000 - 2005)

[Overview] Iraq : Victims of war
by lize & guido Sunday, Mar. 30, 2003 at 2:59 AM

Overview civilians and soldiers killed in the war in Iraq

[Nederlands] | [Français] | [English | pictures] | [more pictures & links]

[NL] Duizenden burgerslachtoffers in Irak

De oorlog in Irak duurt nu 10 dagen. Het Amerikaans-Britse invasieleger heeft niet nagelaten burgerdoelwitten te treffen. Verschillende bronnen spreken over honderden doden en duizenden gewonden onder de Iraakse burgers, waaronder veel kinderen. Vele kranten en journaals doen hun best om de genocide buiten beeld te houden. Maar op het internet is te zien welke verschrikking de mensen in Irak vandaag meemaken....

1/4 Amerikaanse massamoord op burgerbevolking is ingezet... by Kenneth Rumes
31/3 De raket op de Shu'ala markt getraceerd by Glen Rangwala
30/3 Dood, mensen, oorlog by Guido

[FR] Des milliers de victimes civiles en Irak

1/4
Massacre au sud de Bagdad
by fico
Génocide à huit-clos ? by citizendate

10 jours sont passés depuit le début de la guerre en Iraq. L'armée d'invasion n'a pas épargné la population civile. Plusieurs sources parlent des centaines de morts civils et des milliers de civils blessés. La plupart des journaux télévisés et quotidiens tentent camoufler ce génocide ou du moins le minimise. Grâce à internet on peut facilement d'apercevoir de la terreur qui frappent les Irakiens aujourd'hui...

[EN | pictures] Victims of the war in Iraq

4/4 Wailing children, the wounded, the dead: ... by Robert Fisk(posted by Guido)
2/4
Intolerable by backside
1/4
Time to die! by The Summoner of Death
30/3
Occupation forces are helping to stop the war by The Summoner of Death
29/3
look at her eyes by Damir Sagolj

Baghdad
52 civilians die in market blast [Iraqi sources]

28/3

Baghdad/Al Nayaf/Basra
killed 224 civilians/wounded 1101 [Iraqi sources]


Mosul 50 civilians killed by US air raid on Mosul [Al Jazeerah]




27/3
Cash check! by The Summoner of Death

An Nayaf
Najaf casualty figure put at 1 000 Iraqis [US sources]

[Victims all Iraq]

Over 350 civilians killed 3650 wounded in first week [Iraqi sources]
Over 700 US&British troops killed in Iraq [Iraqi sources]


26/3

An Nayaf
Up to 500 Iraqis killed in US clash [US sources]

25/3


24/3
Basra
Fighting on the streets of Iraq's second city 'leaves 77 civilians dead' [Al Jazeerah]


22/3


Sulaimaniya
US-led missile attack on Khaneqin leaves 60 killed, injured [Iraqi sources]

Basra
50 Iraqis Killed in Air Raids [Al Jazeerah]

Baghdad Baghdad blitz kills 250 civilians [Iraqi sources]

20/3
Baghdad
Iraq says air raid kills 10 people [Russian television correspondant, reporting from Baghdad]



[More] Pictures & Links

Some more civilian casualties by jessie

Iraq gallerie

Sniffylinings

Iraq body count

propaganda matrix

Baghdad peace team

feat pic
by lize Sunday, Mar. 30, 2003 at 11:46 AM

feat pic...
terrorist.jpg, image/jpeg, 206x145

feat pic

triest
by sarah Sunday, Mar. 30, 2003 at 1:11 PM

ik voel me verdomd machteloos als ik zie wat er daar allemaal aan de gang is, dit is onmenselijk, er zijn geen woorden voor. Hoe machteloos moet je je voelen als dokter in Bagdad, stervende kinderen, kinderen die geen toekomst meer hebben, onszchuldige mensen, mensen die niks met dit alles te maken hebben,... En dan nog de nodige zorgen niet kunnen geven.
En dan nog al die mensen in de steden zonder voedsel of zuiver water, terwijl de militairen van Bush speciale aanvoerlinies hebben, eten teveel,...
Ik vind het echt ongelooflijk van journalisten ( real press) die hun leven riskeren en naar Irak gaan om te tonen wat er daar echt gebeurd.

...
by Fien Sunday, Mar. 30, 2003 at 2:33 PM

Er zijn mensen die ziek zijn van't geweld ... Toen ik de foto's zag voelde ik me... er bestaat geen woord voor. Ik had zoiets van : "Dit wil ik gewoon niet meer weten !" Het gaat allemaal m'n hoofd te boven!
We moeten blijven dromen over een andere wereld ! Die in plaats van vierkant, rond draait ! VIVA LA REVOLUTION !
dromen ...

.................
by s Sunday, Mar. 30, 2003 at 3:24 PM

Deze beelden zijn echt schrijnend. Hoe kan iemand met zoveel doden op zijn geweten nog slapen?Ook al wil je het niet meer zien, we moeten het zien, hoe weten we de waarheid als we zo'n berichtgeving zien vol censuur.

burgerslachtoffers doodgezwegen
by lize Sunday, Mar. 30, 2003 at 6:25 PM

We hebben er bij indymedia een tijdje over gediscussieerd alvorens deze feature te maken. Maar het doodzwijgen in de commerciële pers heeft ons bijna verplicht deze foto's te publiceren.

Het valt gewoon op hoe men deze verschrikking aan het oog van de kijkers onttrekt, waarschijnlijk met het excuus 'de mensen willen dit niet weten'.

De echte reden van deze censuur is natuurlijk de krampachtige manier waarop men alsnog probeert het publiek te overtuigen dat het hier om een 'propere' oorlog gaat.
Mensen die tot nu toe nog niet op straat zijn gekomen tegen de oorlog (omdat ze misschien nog geloofden in de 'properheid' van de oorlog ?) zouden wel eens van kamp kunnen wisselen na het zien van deze beelden...

Heel triest
by Stephane Sunday, Mar. 30, 2003 at 7:28 PM

Beste,

U heeft gelijk, deze beelden zijn het gruwelijk bewijs dat een propere oorlog niet bestaat en nooit zal bestaan maar, wat is werkelijk U bedoeling waarover U zo lang gesproken heeft alvorens deze foto's te publiceren ?
Ik herneem hier een posting die ik in een andere topic had geplaatst maar waarover ik nog geen overtuigend antwoord heb gehad :

-------------
-Als je de beelden ziet van de gewonde + dode mannen, vrouwen en kinderen op de Iraakse televisie, waaraan denk je dan ?
-Als je op CNN de Amerikaanse raketbeschietingen op Iraakse steden bekijkt, waaraan denk je dan ?
-Als je op CNN die honderden vluchtende Iraakse burgers ziet, waaraan denk je dan ?

Dan denk ik juist zoals Theolan, waar zijn weer mee bezig en, t'zijn de ‘eenvoudige mensen' die het slachtoffer zijn ! Maar van wie zijn ze het slachtoffer, van de Amerikanen die politiek correct proberen te bombarderen (HA… ook een prachtige zever) of van een dictator die zodanig gehecht is aan zijn macht (en niet aan zijn bevolking of land) dat hij het bevel heeft gegeven aan zijn soldaten om in burger de aanval in Bagdad en andere steden verder te zetten en zo geen onderscheid meer te maken tussen militairen en de rest ?

Een nu nog verder, wie zou er niet beschaamd zijn, wie zou die doden niet betreuren, wie zou die beelden niet afgrijslijk vinden van burgers die het slachtoffer zijn van bommen als er om het uur (tja, nu al minder natuurlijk, het begint ‘passé' te zijn) een journalist komt vertellen hoeveel doden en gewonden er, op de komma na, gevallen zijn (er wordt dan nog vol professionalisme verteld dat de cijfers niet door onafhankelijke bronnen bevestigd zijn geweest…). Natuurlijk zou iedereen met een beetje gevoelens dat op zijn minst niet normaal vinden en nog een geluk misschien ! ! ! ! !

Maar, nu manifesteert men (met het bijkomend opportunisme van sommige politiekers natuurlijk) voor wat men wel wilt zien of voorgeschoteld krijgt, niet voor wat men zou moeten zien of had moeten zien. Ik heb geen cijfers en geen bewijzen maar, het zou me niet verbazen dat er in Noord Korea momenteel ook 40 a 100 mensen, kinderen en bejaarden dagelijks aan het sterven zijn dankzij een regime dat ook liever geld wenst te steken in nucleaire wapens dan in het voeden van zijn bevolking. Denkt U dat het momenteel beter gaat in Ethiopië, Somalië, Pakistan en Indien (die ook enorme bedragen in defensie aan het pompen zijn ) maar, er wordt er niet over gesproken, waar zijn daar de beelden van of moet men wachten tot America ginder weer gaat vechten?? Is er maar een betoging aan de gang om dat monster van Pyong Yang buiten te zetten alvorens er een oorlog komt of voor deze mensen die dagelijks sterven, of vindt de jeugd die zich mobiliseert dit niet de moeite waard om te manifesteren ?

In het Frans zegt men : "Avant d'enlever la paille qu'il y a dans mon œil, enlève la poutre qu'il y a dans le tiens". En ja Amerika doet veel zaken verkeerd maar, opnieuw deze manifestaties zijn opportunistisch en daarom zal ik er niet aan mee doen met alle respekt voor de onschuldige Irakees die nu nutteloos aan het sterven is.
----------------------

Ik wil gewoon nog aan Fien bijvoegen dat ze gelijk heeft van te blijven dromen van een betere wereld maar, hoeveel mensen zijn er niet gesneuveld of hebben de dood gezaaid met VIVA LA REVOLUTION !!!

Genoeg is genoeg
by stefaan Sunday, Mar. 30, 2003 at 7:59 PM

Aan alles en iedereen die de vredesbeweging bekritiseert.
Oke jullie hebben voor een groot stuk gelijk als iemand de selectiviteit van de vredesbewegingen en van de (linkse) verzetsbewegingen wil aanklagen. Waar ik echter wel mijn buik van vol heb is dat nodeloos over dezelfde puur oportunistische kam scheren van iedere mogelijke actie. Ik erger mij ook vaak aan de recuperatiedrang van een PVDA en dergelijke (Vorige betoging in Brussel nog een PVDA-er moeten weg duwen omdat die de vrouw die uitleg te geven over een andere actie gewoon probeerde te overstemmen).
Laat ons echter niet de essentie van de zaak uit het oog verliezen namelijk dat voor een overgroot deel de motivatie bij veel betogers een mix is van woede, verontwaariging en onmacht.
Ik kan der niet aan doen maar ik heb hoe langer hoe meer de indruk dat het discours over de selectiviteit van de vredesbeweging een excuus is om niets te moeten doen.

eens een andere mening als het mag
by Jan Sunday, Mar. 30, 2003 at 8:03 PM

Waar halen jullie het recht om wat bloederige foto's op het web te kleven en direct er de Amerikanen mee te beschuldigen. Saddam plaatst bewust burgers bij doelwitten die hij weet dat ze getroffen zullen worden. Duizenden raketten worden afgevuurd en de trefzekerheid maakt het aantal burgerslachtoffers uiterst miniem ondanks de Iraakse intenties. Uiteraard is ieder burgerslachtoffer er één teveel maar dit is Dresden of Coventry niet hoor. En zo willen jullie het wel laten overkomen.
Waarschijnlijk zijn er op deze site geen foto's van de doden & gewonden te Basra door de Iraakse Nazi's die op hun eigen wensen vuren die proberen te vluchten. De voedselhulp van de Engelsen en de Amerikanen passen uiteraard ook niet in jullie eng denkwereldje. CNN toont misschien soms éénzijdige beelden maar jullie beelden overtreffen alles. Er is bij jullie gewoon geen plaats voor positief denken, alleen maar haatgevoelens tegen de "Yanks". Dit maakt jullie misschien even erg als datgene waarvan je onze Amerikaanse en Engelse vrienden van beschuldigen.

discussie ging o.m. over andere slachtoffers in de wereld
by lize Sunday, Mar. 30, 2003 at 8:12 PM

Beste Stephane,

Voorafgaand hebben we het vooral gehad over het samenbrengen van de burgerslachtoffers in Irak met die overal in de wereld. De velen duizenden die sterven in andere oorlogen, aan ondervoeding, aan het gebrek aan medicatie, kortom aan het onrecht van deze dolgedraaide wereld.

We werken reeds aan een pagina om dit in focus te brengen.

victims of war : civilians AND soldiers killed in Iraq
by lize Sunday, Mar. 30, 2003 at 8:35 PM

Beste Jan,

Lees eens de titel van de overview, bekijk eens de links. We hebben het over àlle oorlogsslachtoffers van deze oorlog, ook de Amerikaanse en Britse soldaten. Die laatsten zijn volledig gebrainwashed door de patriotische en de anti-Saddam propaganda, dus mijn medelijden ook voor hen.

We tonen hier foto's van burgerslachtoffers omdat we vinden dat de massamedia daar te weinig de aandacht op vestigen en we vooral beelden van soldaten krijgen te zien.

De media willen de indruk wekken dat het hier om een 'propere' oorlog zou gaan. Dat is gewoon niet het geval, en wij willen de mensen daarover informeren. 'Precisiebommen' vallen geen kilometers naast hun doelwit op markten, voedseldepots en winkelcentra.

"Saddam plaatst bewust burgers bij doelwitten die hij weet dat ze getroffen zullen worden." Het is de enen propaganda oorlog tegen de andere natuurlijk, maar ookal zou Saddam dit doen, er zouden toch niet zoveel kinderen sterven als de Amerikanen en Britten geen bommen zouden gooien, toch ?

Maar het is nooit leuk om je schuldig te voelen omdat je bevriend bent met een moordenaar, dus ik kan je reactie wel begrijpen...

PS voedselhulp uitdelen is vooral hoogdringend omdat men eerst de voedseldepot's heeft gebombardeerd, toch ?

aan Jan
by Guido Sunday, Mar. 30, 2003 at 8:36 PM

Jan,
het is niet de bedoeling geweest om een eenzijdig beeld op te hangen van de oorlog.
Maar er zijn bijna geen beelden van Amerikanse soldaten. Wel die van de vijf gevangenen soldaten maar die heeft iedereen al gezien. Alss je ze toont, heb je de kans dat je webiste gesloten wordt, dit gebeurde met http://www.yellowtimes.org.
Voor uitleg>>>http://www.google.nl/search?hl=nl&ie=ISO-8859-1&q=yellowtimes+closed+pows+pictures&lr=

"eens een andere mening als het mag
by Jan 8:03pm Sun Mar 30 '03



"Uiteraard is ieder burgerslachtoffer er één teveel maar dit is Dresden of Coventry niet hoor. En zo willen jullie het wel laten overkomen."

Hoe noem jij dan een oorlog die gevoerd wordt door enkele landen voor olie warbij de plaatselijke bevo;king niet ontzien wordt? Natuurlijk is het Dresden niet, "Shock and awe" is nog nooit gezien in de menselijke geschiedenis.
"De voedselhulp van de Engelsen en de Amerikanen passen uiteraard ook niet in jullie eng denkwereldje."

Jan, eerst bombarderen ze en dan geven ze voedselhulp en wij moeten ze dan sympathiek vinden?

"Er is bij jullie gewoon geen plaats voor positief denken, alleen maar haatgevoelens tegen de "Yanks"."

Dat is uw subjectieve interpretatie. Ik vind het ook erg voor die Amerikaanse soldaten dat ze gewoon ingezet worden als kanonnenvlees. Jan, ga eens na hoeveel van die Amerikaanse" soldaten wit, zwart en hispanic zijn.

"Dit maakt jullie misschien even erg als datgene waarvan je onze Amerikaanse en Engelse vrienden van beschuldigen."

Leuk om te weten dat dat jouw vrienden zijn.

Je mag altijd foto's doorsturen.

Het kind op de eerste foto is echt geen propaganda foto. Het kind was aanwezig op een markt die per ongeluk gebombardeerd werd. Op Reuters kan je een foto vinden van vier Amerikaanse soldaten die het kind droegen.

Sorry dat de foto's pijn doen.

Voor Jan.
by Guido Sunday, Mar. 30, 2003 at 8:43 PM

Voor Jan....
2003-03-29t224122z_01_galaxy-dc-mdf245113_rtridsp_2_news-iraq-briefing-dc.jpg, image/jpeg, 450x328

Jan,
het is niet de bedoeling geweest om een eenzijdig beeld op te hangen van de oorlog.

"A wounded Iraqi girl is treated by U.S. marines in central Iraq (news - web sites) March 29, 2003. Confused front line crossfire ripped apart an Iraqi family on Saturday after local soldiers appeared to force civilians towards U.S. marines positions. The four-year old girl, blood streaming from an eye wound, was screaming for her dead mother, while her father, shot in a leg, begged to be freed from the plastic wrist cuffs slapped on him by U.S. marines, so he could hug his other terrified daughter. REUTERS/Damir Sagolj"
Dit hoort bij de eerste foto>>>http://story.news.yahoo.com/news?tmpl=story&u=/030329/170/3np0t.html

Is niet echt Saddams propaganda, hé?


Maar er zijn bijna geen beelden van Amerikanse soldaten. Wel die van de vijf gevangenen soldaten maar die heeft iedereen al gezien. Alss je ze toont, heb je de kans dat je webiste gesloten wordt, dit gebeurde met http://www.yellowtimes.org.
Voor uitleg>>>http://www.google.nl/search?hl=nl&ie=ISO-8859-1&q=yellowtimes+closed+pows+pictures&lr=

Bedankt voor uw mening.

victims of war
by G. VAN HOOVELS Monday, Mar. 31, 2003 at 8:56 AM

The real reason for this war is not Saddham, but America
wants to stay in this region because of the oil. They had
the chance to kill Saddham years ago, but they didn't.
This war is so cruel. It has to stop immediately. USA
soldiers will act more cruel to the civilians of Iraq
as they fear attacks from everyone even from civilians.When it comes to a fight in the streets of Bagdad
it will lead to a massacre at both sides. It will lead to
more terroristis attacks in other countries. Many people
will die for oil. Please stop this massacre. It is unhuman.

To Jan and everyone !
by Fien Monday, Mar. 31, 2003 at 10:04 AM

Iemand zei : 'She who believes is free is the most slaved!'

If you wouldnt know all these things that give you bad feelings you would live youre life in a prison you wouldnt even realise. Now you have begun to
see the walls of your prison, which leads to the gain of your ability to tear down those walls! the realisation of all the fucked up things in the world is the first step towards freedom!!!

the problem is, i think, or believe, that many people feel depressed and dont even know why! another problem is that they feel depressed because they feel
that the world is such an evil place that they feel powerless, hopeless, and fall into apathy and passivity.

That's why it is so important to share your dreams with other people ... Another world is possible !

De waarheid is revolterend
by han Monday, Mar. 31, 2003 at 10:30 AM

Steeds opnieuw zijn er mensen op deze website die ons komen vertellen dat we de waarheid nioet mogen tonen, vertellen, ....

De waanzinnige propaganda als dat er het Saddam zijn fout zijn dat er ook burgers in de steden wonen, .... jah Jan, geloof jij dat nu echt zelf. Als je een stad bombardeert dan weet je dat daar mensen, burgers wonen.

De waarheid is revolterend, dat is waar.

jesus cares
by rudy Tuesday, Apr. 01, 2003 at 12:25 AM

will now you can see what it is like when the world lets saten take part in this world. if we all can just let GOD run his earth things like this wont happen. people ask where was GOD during all this? but you should ask where were you!!!! GOD WAS THERE waitting on us. but we never care until it is to late... and this is what happens.

i pray for all those kids that got hurt. they are the ones that can complane.. but nobody wants to here them... BUT GOD DOES..

reactie
by Jan Tuesday, Apr. 01, 2003 at 4:30 PM

Jullie reacties spreekt boekdelen. Ik ben net zoals jullie niet in Baghdad centrum aanwezig en ook vuur ik zelf die raketten niet af. Jullie weten precies alles veel beter. Feit is dat in een miljoenenstad honderden raketten zijn neergekomen op militaire en politiek doelwitten en het aantal BURGERslachtoffers zeer laag is. In Dresden werd met minder minder vluchten 120.000 doden gemaakt in één nacht. Deze US raids zijn wel degelijk chirurgisch.
Ik vind het walgelijk om dergelijke foto's te misbruiken. Wie glasscherven in zijn gezicht krijgt bloedt uiteraard hevig. Close ups van gewonden = rode paperazies in Baghdad !
Dit is een oorlog met het hoogste mediagehalte ooit en dit is het resultaat.

Bloody bush
by Ahmed Wednesday, Apr. 02, 2003 at 5:54 AM

Bloody Bush! stop ur selfish War agaist Iraq.

Geld geld geld
by Soldier of Truth Wednesday, Apr. 02, 2003 at 8:47 AM

Er wordt goed mee verdient, met deze oorlog. Daar doen we het toch voor, nederlanders en belgen? Puur geld, daar draait alles om. We betalen belasting voor de wapens, die deze beelden veroorzaken. Die wapens zijn via Antwerpen en Rotterdam aangevoerd, toegestaan door de Marc Dotroux regeringen alhier. Deze lieden hebben de macht in onze staat, en dat weet iedereen!

nieuwe fotogallery. En een bijdrage tot deze discussie.
by Dirk adriaensens Wednesday, Apr. 02, 2003 at 5:54 PM

Beste Lize & Guido & Annick & Lien,
jullie doen schitterend werk.
Doe zo voort. De realiteit MOET geweten worden.
Hier nog een fotogalerij om aan het lijstje toe te voegen.
The "Shock and Awe" Photo Gallery:
Please visit this site:
http://www.marchforjustice.com/id191.htm
The "Shock and Awe" Photo Gallery
Updated Daily.

Hieronder een discussie over dit onderwerp op de site van CASI. Dat zal diegenen die hier aan hebben meegewerkt wel interesseren, denk ik.

A- That is what the US does not want us to see... Their crimes against civilians... Can they still tell us
this war is justified??

http://www.aljazeera.net/news/arabic/2003/3/3-22-26.htm

B- Maybe it's time to be sending these pictures to our MP's and printing them out and sticking them up all over our localities. It's time people saw the consequences of their actions.

rgds

C- Dear All,
I think care needs to be taken with images of death and injury.
They may be dehumanising and counterproductive. These are images of people in extremis, in hell on earth. We need to make the connection between the people of Iraq and ourselves in every way. And we want people to engage with us, not turn away in horror. I have been inconsistent with this myself: I have a picture of a little girl killed in
1999 by a US bomb in Basra on my website. It is a haunting image -- she is recognisably a dear little human child, perfect in her grave of dust -- but I'm going to take it off because I can't bear it any longer, because I don't have permission from her bereaved parents and because I don't want to shock anyone any more or make them angry.

There are images available, from the Iraq Peace Team for example, which have been taken so as to give human faces to the suffering of Iraqi people. They aim not to shock but to elicit compassion.

best wishes,

D- like you, i used to bother myself about the ethical validity of publishing terrifying images like these. sometimes I think that it is unethical since the images are so terrifying and ugly, and at least i probably have to get
permission first from the victims or their families.
sometimes i talk to myself that "no no no...it's not unethical at all. on the contrary, it's just plain hypocritical of people to remove the horror in reality simply by removing the horrific pictures from tv screen or newspapers."

i still have no definite answer to this dilemma, and my own ambivalence prevents me from accusing any individual person of being hypocritical or inconsiderate. but i do think that it is disgustingly hypocritical of any media or person who claims to be civilized by insisting that it is morally wrong to circulate war images like these when he or she, explicitly or implicitly, favours the war.

i feel very sad when i saw these photos; how can we claim to be civilized when we treat human beings like this? isn't it TOO civilized to shield ourselves from the horrific reality by closing our eyes or deleting disturbing scenes from tv screen?

it seems to me that things that are too civilized not only take away from the reality that many actually live in but
also take away our humanity. we are TOO civilized; as a so-called educated man or woman, we've been taught to mask our despair and rage, to deny the disturbing reality that we actually face in our lives.

having said these, i am not encouraging people to circulate photos like these; i just want to say it is not necessarily
wrong to do so. i've already done it but i don't think i am wrong.

just a few thoughts and would like to share them with you all.

regards,

E- It is easy to understand both Fay and Emir Chen but I think the people in both US and UK are too sheltered from the horrors of war. The troops and the media use clinical terms which pretend killings are ok. On peace ,marches recently, I think the most effective placards have been of slaughter. Of course, it is stomach churning but isn't it necessary? The people must not be protected from the sheer horrors of what is being done in their name.

F- Yes, as Chris says, people in both US and UK are too sheltered from the horrors of war. i also find that many of
of my friends in Taiwan who don't like any war get the impression from mainstream media that the war is just ok.
such an impression prevents them from doing things they originally believe in or want to do. the media may have let
us know exactly how many people are killed and how many people are injured. but this says nothing about war, this is just a science of statistics.


Martyr against war
by Sudd Dongre Thursday, Apr. 03, 2003 at 5:38 AM

They are all Martyr to be hugged and fused into our memories.

Their blood is our strength to oppose war mongers (the Coalition countries, mostly USA) blatant disregard for humanity.

Machines are truly ruling these war mongers. Machines have made killing and maming of children and women and men of peace into a sport for the trained soldiers of AD 2003.

People of IRAQ are sacrificing so that we can can stop this madness. We will not forget and forgive the war mongers of our generation. Not a single drop of blood will be wasted.

So it is written so it will be done.

Oplossing voor de oorlog
by Dick Tracy Thursday, Apr. 03, 2003 at 12:40 PM

Ziehier hoe de oorlog opgelost kan worden :
Saddam snijdt hondenvlees aan ipv mensen !

No comment
by eri Tuesday, Apr. 08, 2003 at 4:49 PM

What comment could someone make for such atrocious crimes?
For violating everything.But what should we expect from people that have no history,no respect,no scruples.Oh yes,they do something very well: Following...orders

shortsighted
by tiffani Wednesday, Apr. 09, 2003 at 4:13 AM

Oh, poisonous Administration and souless supporters,
Look--
your Dark Ignorance does murder ourSelves.

We're Not All Puppets
by American Woman Wednesday, Apr. 09, 2003 at 5:38 PM

Certainly I am outraged and disappointed by once again watching politicians in my country kill people of this world in my name.

I didn't vote for any of them.

Before characterizing all Americans as order following puppets without a history, scruples or morals, watch us march against the fictitious government now installed in our capitol.

There are many of us who have the courage to stand up against the masses who would rather believe our "leaders" rather than think for themselves.

All americans are not fascists
by you're right Wednesday, Apr. 09, 2003 at 6:45 PM

Happliy enough, a number of americans do not think that "as the boys are there, we must support them".
America was based on the "true" democracy. The system allowed to change that, and to turn the US in a dictatorship. But, as in the hitlerian Germany, there are people who resist this.
Contiune to resist. You do the wolrd the best service.

What about the Congo?
by American Woman Friday, Apr. 11, 2003 at 3:28 PM

Also, before targeting Americans as being the evil dictators of the world, let's remember the Belgian rule imposed upon the Congo for many years in the name of diamonds and gold.

fight for peace
by Ona Sunday, Apr. 13, 2003 at 7:53 PM

belonging to a race , the human race, the one that is supposed to be special because of its intelligence...
Do we all belong to the same spece? How can it be possible that people who say they are fighting for freedom and equality are killers.
We are all crying out VERY loud for peace, but they are not listening, it seems that not only they are killers, but they are also deaf. The only thing Mr Bush and his dear friends can do is count the money the will get of all the inocent people they are killing.
They will have to listen in the end, we must make them listen what the whole world is saying, and we must make them remember that altough they may have the best weapons, they are going to dye as all the other human beings.
WE WANT AND WE´LL FIGHT FOR PEACE