arch/ive/ief (2000 - 2005)

Brief van anti-oorlogsplatform Irak aan SP.A en AGALEV [over wapentransporten ]

by posted by han Friday, Mar. 28, 2003 at 6:39 PM

U weet dat de Vlaamse regeringspartijen, SP-a en Agalev, het anti-oorlogsplatform hebben ondertekend. Daarom hebben we hen nu aangeschreven met de vraag hun houding te verduidelijken rond de militaire transporten voor het VS-leger die via Antwerpen en Oostende plaats grijpen.

Beste,



U weet dat de Vlaamse regeringspartijen, SP-a en Agalev, het anti-oorlogsplatform hebben ondertekend. Daarom hebben we hen nu aangeschreven met de vraag hun houding te verduidelijken rond de militaire transporten voor het VS-leger die via Antwerpen en Oostende plaats grijpen.

Vanuit de Franstalige vleugel van het Platform zijn er gelijkaardige brieven vertrokken naar Ecolo en PS.

Wij citeren hieronder de belangrijkste passages uit ons schrijven ter kennisgeving:





In het kader van de massale mobilisatie tegen de oorlog tegen Irak, heeft uw partij het "Belgisch Platform tegen een interventie in Irak" ondertekend. Onder punt 3 van deze tekst wordt duidelijk geëist dat "België op geen enkele wijze - zelfs logistiek - steun verleent aan oorlogshandelingen tegen Irak en in de regio. Ons land moet al zijn politieke en diplomatieke macht aanwenden om ook de andere Europese partners te overtuigen om verdere oorlogsvoering te verhinderen en niet deel te nemen aan een militaire invasie".



De reacties van een aantal Belgische politieke mandatarissen, vorige week, tonen aan dat zij van de Belgische regering verwachten dat zij de akkoorden opzegt, die ons land in het kader van de Atlantische Alliantie aan de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk binden. Volgens deze akkoorden hebben de Amerikaanse en de Britse troepen de vrije toegang tot het geheel van ons grondgebied en kunnen zij de nationale infrastructuur gebruiken voor het transport van militair materieel vanuit een derde land naar een ander derde land. Het is een publiek geheim dat deze wapentransporten al verscheidene weken via de haven van Antwerpen en de luchthaven van Oostende verlopen.



De opzegging van deze akkoorden is volgens deze politieke mandatarissen des te dringender, aangezien de strijdkrachten van de Amerikaans-Britse coalitie ten oorlog trekken tegen Irak zonder een mandaat van de VN-Veiligheidsraad voor deze militaire interventie. Op dit ogenblik is deze coalitie al verscheidene dagen aan een interventie bezig tegen Irak, zonder de toestemming van de Veiligheidsraad.



Sta ons toe om een verduidelijking te vragen van het standpunt van uw partij over het behoud van deze logistieke steun van de Belgische regering aan de strijdkrachten van de coalitie, op welk niveau dan ook.



U zal begrijpen dat uw instemming met deze logistieke steun de leden van het "Belgisch Platform tegen een interventie in Irak" erg in verlegenheid brengt.

Het geweld, dat met deze oorlog gepaard gaat, dwingt ons tot nog grotere waakzaamheid ten opzichte van de Belgische (zelfs gedeeltelijke) steun aan de strijdkrachten van de Amerikaans-Britse coalitie.



Wij zijn van plan uw officieel standpunt te publiceren op onze respectievelijke websites, van zodra we dat ontvangen hebben.





Tot zover een uittreksel uit de brief



Met vriendelijke groet

Namens het Anti-oorlogsplatform Irak



Ludo De Brabander



**********************************************************************

Geen oorlog tegen Irak - stop bezetting Palestina

**********************************************************************

en het antwoord?

by herman L. Saturday, Mar. 29, 2003 at 9:26 AM

Duidelijke brief, Ludo, dank je.
Hopelijk komt er een even duidelijk antwoord.
Ben benieuwd. Daar zullen veel stemmen van af hangen op 18 mei.
Jullie publiceren het antwoord toch?

Herman, uit de brief...

by Guido Saturday, Mar. 29, 2003 at 12:45 PM

"Wij zijn van plan uw officieel standpunt te publiceren op onze respectievelijke websites, van zodra we dat ontvangen hebben."

veel stemmen?

by 18 mai Sunday, Mar. 30, 2003 at 8:49 PM

"Daar zullen veel stemmen van af hangen op 18 mei."

Als je het mij vraagt en ik weet er wat van ;-) dan heeft dat geen enkele invloed op niemand.

Een paar dwazen die beslist hebben voor Resist (the democracy by any means) zullen dat toch doen. De normale burgers stemmen toch voor hun normale partij. Dus verspeel jullie tijd maar en bereid jullie almaar voor op een 2de zit.

Met vriendelijke groet ????

by fran Wednesday, Apr. 16, 2003 at 6:50 PM

"Met vriendelijke groet"

hein ? quoi ?

ON NE TRAITE PAS AVEC LES COLLABOS ET LES FASCISTES, ON LES PUNI !

http://altermundus.net/dossierchargegvtverhofstadt.htm

Is dat niet schelden?

by amateur-censor Wednesday, Apr. 16, 2003 at 10:34 PM

En misschien een héééél klein beetje overdreven en sectair om de SP.A 'fascisten' te noemen? Op den duur is iedereen fascist...

En hoe gaat Fran ze 'straffen'?

Schande

by SP.A-basismilitant Thursday, Apr. 17, 2003 at 10:25 AM



Ik zie dat er op deze site vanalles wordt gecensureerd wegens 'insults', zoals op jullie edito-lijst staat.

Maar dit mag blijven staan: een belediging van alle SP.A-militanten voor fascisten! Dat is werkelijk grof. Kritiek geven op sektes zoals de PvdA is verboden want dat is 'insults', maar dit belachelijk sectair mens van een 'Fran' mag ons hier voor fascisten uitmaken en fysiek bedreigen op de koop toe. 'Vriendelijke groeten', dat mag niet. Ga naar ene psychiater zou ik zeggen!

Ik ben heel mijn leven actief in de antifascistischer beweging. Ik pik dit niet. Het is ook een regelrechte belediging voor de slachtoffers van het echte fascisme.

En tussen haakjes: ook ik vind het standpunt van onze top lang niet ver genoeg gaan, maar ze zijn daarom nog geen fascisten. Ik hoop dat 'Fran' gewoon een jong onwetend kieken is.