arch/ive/ief (2000 - 2005)

Yankees in Iraq
by Geert Friday March 28, 2003 at 04:53 PM

De Amerikanen wachten zelfs niet op het einde van de oorlog om het Iraakse volk uit te buiten...

Dat blijkt uit onderstaand artikeltje verschenen in onze Westerse pers (GVA 27/03). Als dit soort verhalen wel het daglicht haalt, vraag ik mij af wat er allemaal in de doofpot verdwijt. Ik durf er niet aan denken. Ik vraag mij echt af waar agalev nog op wacht op de regering te doen vallen. Als ze daar nog iets hebben dat op een geweten lijkt, is dat het enige fantsoenlijke dat ze kunnen doen. Het kan ook misschien verhinderen dat ze serieus slaag krijgen op 18 mei, al betwijfel ik dat sterk. Ik heb bij deze beslist om op RESIST te stemmen.

---------------

Contract voor brandende olievelden voor Halliburton
Het Amerikaanse leger heeft het contract voor het doven van de brandende olievelden in Irak, toegekend aan een filiaal van het oliebedrijf Halliburton. Dat gebeurde bovendien zonder een aanbesteding, zo klaagt een Amerikaanse democratische politicus woensdag aan in een brief aan het Amerikaanse leger. Halliburton werd tot in 2000 geleid door de huidige Amerikaanse vice-president Dick Cheney.

"Ik schrijf u om te weten waarom de Amerikaanse overheid een contract heeft gesloten dat tientallen miljoenen dollar waard zou kunnen zijn met een filiaal van Halliburton zonder een aanbesteding en zelfs zonder zich te wenden tot het Congres", schrijft de democraat Henry Waxman.

"Het contract heeft geen enkele beperking in tijd en geen enkele beperking qua kostprijs en het lijkt zelfs zo gestructureerd om de ondertekenaar van het contract aan te zetten om de kosten ervan op te drijven", voegt Waxman er nog aan toe. Het contract voorziet namelijk in de terugbetaling van de kosten plus een percentage daarvan er extra bovenop.

oil for food
by ducx Friday March 28, 2003 at 06:31 PM
eend@lycos.co.uk

en wat de VN hebben achtergehouden van het Oil for Food program van Irak en de VN (een slordige 17miljard) wordt aan de Amerikanen gegeven zodat zij de humanitaire hulp kunnen betalen.
Dus Irakees geld voor voedsel, dat ze nooit hebben gekregen, wordt aan de vijand gegeven, omdat zij dan het voedsel kunnen geven. Waarschijnlijk ingevlogen door een Amerikaans luchtvaartmaatschappij, en gekocht van Amerikaanse bedrijven.
Goede besteding van het Irakees geld is het niet.
Bush zal jaloers zijn op de olie-sjeiken die met 100-en auto's rondrijden.