arch/ive/ief (2000 - 2005)

Gayvote: Holebi's en de verkiezingen
by yvan Friday March 28, 2003 at 02:21 PM
yvan.brys@skynet.be Stadspark, Antwerpen

Hebben holebi's een ander stemgedrag dan de doorsnee-Belg? In elk geval zijn ze een niet te verwaarlozen kiezers-potentieel geworden.

Gayvote is nog maar een paar dagen on-line en is blijkbaar al zeer goed gekend in het media en politieke landschap. Zo werd de site reeds vermeld op Vrt-Teletekst en in de krant de Standaard. Ook heel wat politici reageerden de afgelopen dagen over het algemeen positief op het initiatief.

Ook in holebi-middens lijkt de site stilaan ingeburgerd te raken. Zo was het nieuws van de lancering onder meer te lezen op de Wel Jong Niet Hetero-website, VRT Holebitekst en in heel wat nieuwsbrieven van Vlaamse holebi-verenigingen.

De Standaard plaatste gisteren een artikel over het stemgedrag dat de bezoekers van Gayvote.Be. Uit het artikel blijkt dat de Vlaamse holebi vooral op 18 mei zal gaan stemmen op Agalev en op de NVA. Ondertussen zijn er reeds enkele honderden stemmen meer geplaatst en ziet de score er weer anders uit. Een actuele stand van zaken krijg je op Gayvote zelf.

Gisteren was de lancering van Gayvote.Be ook èèn van de onderwerpen van het programma Pinkwave op de Antwerpse radiozender Centraal. Daarin zei Marc Dirix (Gaylive.be), èèn van de initiatiefnemers van Gayvote.be, dat hij het grote succes van de verkiezingssite zelf niet verwacht had. Ook de elektronische brievenbus van Gayvote.be kreeg een toevloed van e-mails te verwerken.
Heel wat politici mailden de afgelopen dagen dat ze graag in de gids wilden komen met de holebi-vriendelijke politici die er op de site staat.
Marc beloofde daarom in het radioprogramma dat ze allemaal zo snel als mogelijk opgenomen zouden worden in de gids.

Niet enkel Gayvote houdt zich bezig met het stemgedrag van de Vlaamse Holebi. Ook het holebi-magazine 'ZiZo' van de Holebifederatie bereidt een extra dik politiek dossier voor met interviews met de partijkopstukken en veel achtergrondinformatie en duiding. Dat nummer zal eind april/begin mei in de rekken liggen.
Bron: Gayvote

Verschiet ik niet van
by Boer Jan Friday March 28, 2003 at 04:33 PM

Ik denk dat er geen enkele partij is die zoveel homosexuele kandidaten en actieve militanten heeft dan de N-VA.
De Roze Leeuwen hebben hierin het grootste aandeel en slagen er warempel in om homo-mensen (zelfs mandatarissen) weg te halen bij het Blok.