arch/ive/ief (2000 - 2005)

Potten, pannen en veel lawaai tegen de Amerikaanse ambassade
by christophe c. Thursday March 27, 2003 at 06:33 PM

Vandaag verzamelden enkele honderden mensen zich voor de Amerikaanse ambassade in Brussel om met veel lawaai hun ongenoegen over de oorlog tegen Irak te laten blijken. Blijkbaar is het de bedoeling om een permanente betoging te organiseren aan de overkant van de kleine ring langs de Amerikaanse ambassade.

De actie was een initiatief van het Anti-oorlogsplatform Irak die hadden opgeroepen om de eerste week bombardementen te herdenken met een lawaaidemo.

Sommigen hadden effectief potten en pannen meegesleept, maar de meesten hielden het op fluitjes en ratels. Bijna alle voorbijrijdende chauffeurs beantwoordden de betogers met een claxongetoeter, wat nog maar eens toont hoe groot de afkeer is van deze oorlog. Slechts één chauffeur van een blinkende BMW bood weerwerk en had arrogant een Amerikaanse vlag op de zijdeur van zijn wagen gekleefd. Hij mocht rekenen op tientallen hoog in de lucht gestoken middelvingers.

Een groep jongeren van Stopusa probeerde het lawaai te overstemmen met de slogan die zaterdag nog door duizenden kelen werd meegeschreeuwd: "Fermez l'ambassade des terroristes."

Met lawaai, duizenden comités over het hele land of met een flinke kassei tegen hun doos: het zal er toch ooit moeten van komen.