arch/ive/ief (2000 - 2005)

VRT op zijn best
by marc Thursday March 27, 2003 at 07:20 AM
act@animationfactory.org

VRT naar Gent om scholieren in de schoenen te schuiven dat ze in de betoging een reden vinden om te kunnen spijbelen.

VRT op zijn best...
gentvjwpkc.gif, image/gif, 550x500

Onafhankelijke berichtgeving
by Edith Thursday March 27, 2003 at 09:43 AM
edith.legrand@skynet.be

De VRT-nieuwsdienst weet inderdaad nog maar half wat oorlog betekent, wat het betekent als je een kind, een ouder of een ander dierbaar iemand verliest in een oorlog die niet meer dan een strooptocht is tegen een Irak en in wezen om de onderwerping van de mensheid gaat.

Het is echt wel pathetisch als journalisten van de openbare omroep van een klein land zich identificeren met de CEO's van Esso, Texaco, Mc Donalds, Pepsi, Coca-cola, Camel, etc...

Misschien moeten de journalisten weer naar de schoolbanken om zich bij te scholen inzake objectieve berichtgeving.

haha
by manolis Thursday March 27, 2003 at 09:50 AM

goe gemaakt!!!!!
ja dat was de kern punt voor de vrt,
ze zijn zooo belachelijk

vrt
by vrt-journaliste Thursday March 27, 2003 at 09:56 PM

Maar jongens toch. Dat is wat de grote massa (oudere) mensen toch denken als ze horen dat de kinderen niet op school maar op straat lopen...
Het is dus een zeer goede openingsvraag, waarop een heel open eerlijk antwoord kan komen.

Jongens toch.
by marc Friday March 28, 2003 at 08:58 AM
act@animationfactory.org

Stelde de journalist die vraag omdat hij bekommert is dat de meeste oudjes zich die vraag inderaad stellen of wilde hij een goedkoop nummetje opvoeren? Heeft de journalist zichzelf niet gemanifesteerd als een randjournalist die beter bij man bijt hond of een ander dergelijk programma zou soliciteren? Waarom kwam hij bijvoorbeeld niet op het idee om te vragen wat ze er van dachten dat Freya Vandenbossche een brief had geschreven aan alle directeurs van de scholen, dat ze niet akkoord ging met deze betoging en dat de leerlingen onwettig afwezig zouden zijn? Wat ze er van vonden dat hun ouders op die manier onder druk gezet werden om hun kinderen te verplichten toch naar school te gaan?
Dat de journalist moeilijk op ernstige vragen komt is wat mij betreft niet omdat de grote massa van mensen en de oudjes die vraag op hun lippen hebben maar omdat hijzelf niet in staat is te begrijpen dat die jonge mensen meer problemen met oorlog hebben dan hij en er willicht meer voor over hebben dan de journalist om er tegen te protesteren. Zelfs de scholieren die het een gemakkelijk spijbeluurtje vinden zullen in het enhousiasme van de betoging een les gekregen hebben in engagement. Een les die ze van de VRT en van Freya niet zullen krijgen.
De uitspraak van de tekening noteerde ik trouwens ongeveer op die manier van een jongere op een andere betoging tegen oorlog.
Jongens toch, wat een journalistieke armoe.