arch/ive/ief (2000 - 2005)

Oproep wandeling Lappersfortbos - Fabricom
by Filip Leupe Wednesday March 26, 2003 at 08:34 PM
chartreusecoordinatie@wanadoo.be

Op 14 15 16 april houd het Groene Gordelfront samen met het Lappersfront een voettocht naar Brussel om bij een bezoek aan Fabricom, de eigenaar van het Lappersfortbos een natuurvriendelijke inkleuring te bepleiten.

Hallo,

Op 14-15-16 april 2003, 2 weken voor de "chartreusehappening" vertrekt het Groene Gordelfront samen met het Lappersfront op voettocht naar Brussel.
Wij zoeken nog deelnemers en ondersteuning voor onderweg. Ben je bereid mee te werken. Iets te oganiseren wanneer de tocht voorbijkomt, mensen op te roepen om een tijdje mee te stappen, te zorgen voor slaapgelegenheid, te zoeken naar rust en eetgelegenheden,... we zouden je heel dankbaar zijn. Het is zeer moeilijk alles vanuit Brugge te organiseren, we kennen de plaatselijke mogelijkheden en gebruiken niet en willen deze gebieden niet doortrekken zonder de goedkeuring en of steun van de plaatselijke mensen en verenigingen. Er wordt volop aan de route gewerkt samen met VBV en BBL, alle suggesties zijn uiteraard welkom.
Alvast bedankt


Voettocht van Lappersfort (Brugge) naar Fabricom (Brussel)

Op 16 april plannen wij een bezoek aan Fabricom, de eigenaar van het Lappersfortbos om een natuurvriendelijke inkleuring te bepleiten.

We vertrekken op maandag 14 april om 9 u s'morgens aan de wilgendreef van het Lappersfort in de Vaartdijkstraat. Iedereen die wil meestappen is welkom! We proberen zoveel mogelijk natuurgebieden aan te doen. Tijdens het wandelen kan info verkregen worden over de gebieden die we passeren. Om de voettocht voor iedereen mogelijk te maken plannen wij verschillende etappes waar naar believen kan aangesloten of afgehaakt worden. De mensen die het volledige trajekt willen meestappen dienen zich vooraf in te schrijven zodat wij voor de nodige maaltijden en slaapplaatsen kunnen zorgen. Om de onkosten te dekken vragen wij een vrije bijdrage (richtprijs 10 euro/dag).

Voor meer info en inschrijvingen:

Peter Mahieu

Vaartdijkstraat 72

8200 St. Michiels

tel 050 677 277

email mahieu.peter@pandora.be

Op 26 en 27 april organiseert het Groene Gordelfront de "Chartreusehappening". Een milieubeurs rond duurzame ontwikkeling met info-stands, debat, fiets-actie, kinderanimatie, fuif, muziek en ontmoeting bij koffie en taart en ander lekkers.
Bedoeling is te feesten of verder te strijden voor het Lappersfortbos. De tweedaagse happening vindt plaats in het Chartreusegebied, het archeologisch waardevolle natuurverbindingsgebied. Nu nog open ruimte en groene gordel ten Zuiden van Brugge; maar in de dromen van sommige politici bedreigd voor een 30 ha. grote hoofdkwartierenzone van de industrie.
Aanvangsuur : zaterdagochtend 10u. doorlopend tot de zondagavond.
Mensen die willen meewerken gedurende het weekend, willen affiches verspreiden en helpen flyeren kunnen op de medewerkersvergadering van 10 april in de Volkshogeschool te Brugge, Baliestraat terecht.
Voor meer info zie agenda of chartreusecoordinatie@wanadoo.be of zeer binnenkort http://www.ggf.be.