arch/ive/ief (2000 - 2005)

GEWELDLOZE maar luidruchtige protestwake aan de Amerikaanse ambassade
by (posted by Guido) Tuesday March 25, 2003 at 04:53 PM

Donderdag 27 maart (17u – 19u): GEWELDLOZE maar luidruchtige protestwake aan de Amerikaanse ambassade Het anti-oorlogsplatform roept op tot een protestwake aan de VS-Ambassade een week na het begin van de oorlog.

STOP DE OORLOG

Donderdag 27 maart (17u – 19u): GEWELDLOZE maar luidruchtige protestwake aan de Amerikaanse ambassade

Het anti-oorlogsplatform roept op tot een protestwake aan de VS-Ambassade een week na het begin van de oorlog.

Er zijn inmiddels al tientallen burgerslachtoffers gevallen, onder wie vrouwen en kinderen. Opnieuw is duidelijk geworden dat een ‘propere oorlog' niet bestaat. Het anti-oorlogsplatform is geschokt over het cynisme van de VS en bondgenoten, die blijven beweren dat de bombardementen tot doel hebben de Irakese bevolking te bevrijden van de dictatuur.

Het anti-oorlogsplatform roept uitdrukkelijk op om het protest geweldloos te laten verlopen. Iedereen moet immers de gelegenheid krijgen om zijn of haar protest en ongenoegen te laten klinken. Geweld is niet alleen verwerpelijk maar zal er ook voor zorgen dat veel mensen wegblijven van de protestacties.

Breng potten, toeters en pannen mee voor een heus ‘geluidsbombardement'.

Stop de oorlog: NU!!

Verbod Amerikaanse wapentransporten: NU!!

Meer info: http://www.geenoorlog.be

Of 0473/51.64.62

EINDELIJK
by line Tuesday March 25, 2003 at 08:51 PM

ENFIN!!!
ce soir nous etions une trentaine devant l ambassade accompagne de 20 flics en civil(je les ai compte)
j avais limpression d etre dans une dictature ou 30 dissidents osaient encore exprimer ce que la majoritee pense au risque de se faire arreter
J ESper que je me trompe!!!

Geweld is niet verwerpelijk
by Joachim Wednesday March 26, 2003 at 12:29 PM

Geweld is niet verwerpelijk.

Je kan ervoor kiezen om een geweldloze actie te organiseren, daarom hoef je nog geen zwaar ideologisch standpunt in te nemen. Op die manier aanvaarden jullie het staatsmonopolie op het geweld.

Ik kom alvast niet als jullie dergelijke dingen blijven vertellen.
Er zijn ook mensen die dat pacifisme meer dan beu zijn, zeker als men er een ideologie wil gaan van maken, wat jullie doen.

Mahatma Gaandie mensen nu echt iedereen vermoorden?
by Mark Thursday March 27, 2003 at 02:39 PM

Geweld verwerpelijk?

Wie stelt dat tegenover geweld geen geweld past, is naief. Ik begrijp perfect dat men zoveel mogelijk mensen probeert te betrekken bij en probeert te blijven betrekken bij dergelijke acties. Ik snap perfect dat oudere mensen (mei '68 hippies en ander gespuis) en echt oude mensen (niets dan respect)dreigen weg te blijven van manifestaties die uitlopen op geweld.

Maar wie is er gewelddadig? De mensen die een beetje schreeuwen? Oh ja, die zijn gewelddadig; de mensen die een brandje stoken en hun eigen gat verbranden? oh ja, die zijn zelfs extreem gewelddadig; de mensen misschien die tegen de wil van de gestapo in nog een uur langer en desnoods de hele nacht willen manifesteren tegen een illegale oorlog? Ja, die zijn zelfs moordend gewelddadig.
Haha, nee het zijn de flikken die gewelddadig hebben opgetreden door traangas te gebruiken, chemische produkten door hun water (in de waterkanonnen) te mengen, door mensen op een racistische en gewelddadige manier op te pakken.
En zij zijn begonnen, wie dat ontkent is blind (misschien door de pepperspray?). Of misschien verblind door een soort pacifisme dat zelfs Gandhi niet onderschrijft, toch altijd aangehaald als grootstse pacifist aller tijden...

Ghandi Mahatma: Though violence is not lawful, when it is offered in self-defence or for the defence of the defenceless, it is an act of bravery far better than cowardly submission. The latter benefits neither man nor woman.
Under violence, there are many stages and varieties of bravery. Every man must judge this for himself. No other person can or has the right.

MAHATMA GANDHI

Dit is wat men zou kunnen noemen een autoritatief argument, maar misschien opent het de ogen van heel wat zogenaamde softe pacifisten, die nog ergens een moeder of vader uit de softe mei '68 periode hebben zitten. hippies en zo weet je wel, peace man...

mijn conclusie: ik ben voor de vrede, maar niet zonder rechtvaardigheid en dus zal er gevochten moeten worden. ten eerste impliceert dit (als een symbolische actie): die totale vernichtung von der Amerikanischen Ambassade (hehe).
Want: zij zijn begonnen (hihi)

Mark