arch/ive/ief (2000 - 2005)

AEL betoogt in St-Niklaas tegen hypocrisie, oorlog en de heksenjacht
by Karima Tuesday March 25, 2003 at 12:23 PM
anilya50@hotmail.com

De actie die doorgaat op 5 april om 14uur op de Grote Markt van Sintniklaas, is een actie van de Arabisch Europese Liga, deze gaat over de onderdrukking in dit land, de intimidatie van AEL leden met de technieken die daarbij horen, voorbeeld van Burgemeester! Hij probeerde AEL-leden om te praten, ging klagen bij mensen van onze gemeenschap, kwam zelfs in de media en vertelde dat Abou Jahjah hem "verschalkt" had. Hij beweert ook dat de AEL terrorisme steunt en goedpraat, het ideeëngoed is niet welkom in Sint-Niklaas, de meerderheid is extreem anti-AEL. Natuurlijk klopt dit niet.

De onderdrukking is groot, moslims worden nog steeds gezien als gevaarlijk en "achterlijk". Discriminatie op tewerkstelling, onderwijs en huisvesting, racisme, het uitsluiten van etnische minderheden. De maghrebijnse jongeren worden een hoekje ingedrukt door de media en politici. Ze worden vaak verantwoordelijk geacht voor (drugs) criminaliteit. Dit zijn allemaal verschillende factoren die zorgen voor uitsluiting en ontsporing. AEL wenst niet meer te leven als 2derangsburger!! Wij willen leven volgens onze Islamitische waarden en normen.

De actie gaat ook over de oorlog die momenteel onschuldige burgers uitmoordt. Dit is geen legitieme oorlog. De oorlog van de VS is gericht op machtsuitbreiding, imperialisme. Ik hoop dat mensen hun ogen opendoen, en gaan beseffen dat deze oorlog geen "bevrijding" is voor het Iraakse volk. De Irakezen willen de Amerikanen hier niet en maken het hen ook duidelijk. De oorlog is trouwens begonnen zonder toestemming van de VN. We wisten dat de oorlog er zowiezo kwam met of zonder toestemming. Maar we verzetten ons tegen het feit dat Amerika zomaar het recht in eigen handen neemt, en onschuldigen uitmoordt, voor hun eigen belangen!! We roepen ook de mensen die dezelfde mening delen over de oorlog massaal op om naar St-Niklaas te trekken deze dag en hun stem laten horen. Je verzetten tegen de hypocriete houding van onze regering is de boodschap!!!