arch/ive/ief (2000 - 2005)

Yankee go home
by Kenneth RUMES Monday March 24, 2003 at 07:52 PM
kennethrumes@hotmail.com

Na 5 dagen pure agressie van de USA tegen het Iraakse volk is het tijd voor een definitieve NEEN aan deze oorlog. Dat bleek maar weer eens tijdens de wereldwijde protesten, ook in Parijs, tegen de oorlog.

Een zinnig mens heeft het natuurlijk nooit op oorlog begrepen, maar de Hollywoodfilm van de voorbije week tart elke verbeelding. De kreet 'Yankee go home' geldt meer dan ooit. Sinds vorige week donderdag bombarderen de VS en hun bondgenoten onophoudelijk Iraakse doelwitten. Dat het hierbij niet louter om militaire doelwitten gaat, zagen we al meermaals op de tv-journaals of in de ooggetuigenverslagen uit Irak. Bovendien rollen de troepen van Bush en co. door de woestijn op zoek naar olievelden (en dorpjes) om te veroveren. Wie dacht dat een snelle machtswissel de belangrijkste reden was van deze oorlog komt bedrogen uit. Het gaat enkel en alleen om blind geweld én olie-belangen. Al de rest is onzin en leugens voor de geschiedenis.
Afgelopen weekend was ik in Parijs om de protesten daar op te volgen; net als bij ons is een zeer grote meerderheid van de bevolking tegen deze oorlog van de waanzin. De mobilisatie gebeurt zeer vlot en arbeiders, migranten en scholieren en studenten verenigen zich in brede fronten. We mogen deze internationale mobilisatie nu niet laten schieten. Zeker niet nu de weerzin ook in de VS zelf volop op gang gekomen is. HEt verzet tijdens de Oscar-uitreiking van een aantal prominente namen was een schitterend tijdssignaal. Net daar, aan het Hollywoodarchief gaf men het signaal dat deze oorlog niet meer kan. Het aantal slachtoffers aan de beide kanten loopt intussen al flink op. Enkel met blijvende mobilisatie kunnen we deze oorlog stoppen, net zoals in Vietnam. Laten we nu niet wachten tot er evenveel doden, trauma's, ... uitgedeeld zijN. MEer dan ooit moeten we met onmiddellijke en blijvende protesten deze oorlog stoppen.

Un commentaire retiré
by red kitten Tuesday March 25, 2003 at 11:55 AM
redkitten@indymedia.be

Un commentaire a été retiré car il s'agissait dun copié/collé de médias commerciaux sous copyright. Pour des raisons légales et idéologiques nous n'acceptons pas de telles publications.

Don't COPY/PASTE The Media > BE The Media