arch/ive/ief (2000 - 2005)

Belgische artsen in Bagdad zijn getuige van neerhalen Amerikaans vliegtuig!
by Bert De Belder Monday March 24, 2003 at 12:31 AM
bert.de.belder@skynet.be

Zondag 23 maart, 23.15u, Dr. Geert Van Moorter aan de telefoon vanuit Bagdad. "Vlakbij, in de directe omgeving van ons hotel, is rond 20.30u een Amerikaans vliegtuig neergehaald!"

Zondag 23 maart, 23.15u, Dr. Geert Van Moorter aan de telefoon vanuit Bagdad. "Vlakbij, in de directe omgeving van ons hotel, is rond 20.30u een Amerikaans vliegtuig neergehaald. (Dr.) Colette (Moulaert) heeft de enorme vuurbal zien neerkomen. Ikzelf heb het niet gezien, ik was buiten aan het wandelen. Maar ik hoorde wel een lang sissend geluid en enkele ontploffingen. Dan zag ik plots heel wat burgermilities op straat rennen, ik hoorde schieten. Uit de gebaren en woorden van mensen op straat kon ik opmaken dat een piloot met zijn parachute op straat in Bagdad was geland, en dat hij zou zijn ingerekend door de inwoners van de stad. Naar de tweede piloot werd nog naarstig gezocht, onder andere aan de oever van de Tigris. Er werden lichtkogels afgeschoten, en het struikgewas op de oever werd afgebrand.
Op straat, in de cafés, voor de tv zag ik overal hoe enthousiast de Irakezen waren met deze voltreffer. Het is duidelijk dat de Amerikanen in moeilijke papieren zitten, en dat het verzet van Irak sterk staat."