arch/ive/ief (2000 - 2005)

U hebt het recht hier niet te zijn.
by Guido Sunday March 23, 2003 at 07:09 PM
pannekoekrobert@hotmail.com

Vandaag begaven we ons met twee mensen vanuit Gent richting Brussel, om daar te betogen voor de Amerikaanse ambassade tegen de oorlog die de CABAL-mensen voeren. Algauw merkten we dat we enkel het recht hadden os niet voor de Amerikaanse Ambassade te bevinden.

We stapten uit in het Centraal station van Brussel en begaven ons via het park richting Amerikaanse ambassade.

In het park waren vele mensen aan het genieten van de stralende lentezon.

We wandelden het park door en zagen algauw een eerste overvalwagen die aan de achterkant van de Amerikaanse ambassade stond.

Dan sloegen we linksaf, om via een de Wetstraat naar de boulevard met daarin de ambassade te bereiken. Daar stonden twee zwaantjes het verkeer te regelen, verderop stonden agenten in oproerkledij en ook Friese ruiters.

We passeerden de zwaantjes en die hadden precies al last van de zon, want pas toen we hen vijf meter achter ons gelaten hadden, riepen ze ons. We hebben hen maar wijselijk genegeerd. :)

We passerden dan de agenten in oproerkledij, halve robocops, gewone oproeragenten,...

Toen we in de laan kwamen waar de ambassade gevestigd is, zagen we algauw enkele waterkanonnen, heel veel agenten en Friese ruiters.

We passeerden die en zagen hoe aan de overkant van de ambassade, een 60-tal mensen, vooral bruine jongeren, geboeid neerzaten met rondom hen oproerpolitie.

Hun misdaad? Willen protesteren tegen de oorlog.

We leipen dan maar wat verder en kwamen aan een straat die uitkomt op de Amerikaanse ambassade. In het begin van de straat stond een overvalwagen met twee agenten. Eén vroeg ons wat we wouden doen en we antwoordden dat we richting Amerikaanse ambassade wouden gaan. De agent antwoordde ons dat we doormochten maar dat we niet naar links mochten maar wel naar rechts. We zagen ondertussen een bus gevuld met arrestanten wegrijden. Op het einde van de straat zagen we dan nog zo'n 40 jongeren geboeid zitten tussen agenten in oproerkledij en een bus die net kwam aanrijden om hen weg te brengen.

Opeens komt een agent naar ons en zegt dat we ofwel ophoepelen of wel administratief aangehouden worden. Niet veel zin om opgepakt te worden zonder daarvoor iets gedaan te hebben, hebben we rechtsomkeer gemaakt. We zijn dan naar de Britse ambassade gelopen. Die is volledig omringt door Friese ruiters en enkele agenten waarvan eentje een mitrallieur heeft. Beseffende dat we daar ook niet veel konden doen, keerden we dan maar terug naar de boulevard.

We dachten dat we nog het recht zouden hebben om te kijken naar de Amerikaanse ambassade op een afstand van toch 50 meter, maar ook dat mocht niet. Algauw kwam een agent in rococop-vermomming ons zeggen dat we konden ophoepelen of gearresteerd worden.

We zijn dan maar terug naar het station gegaan.

Nadat we weer eens van onze democratische rechten geproefd hadden.

IN BELGIUM YOU HAVE THE RIGHT TO SHUT UP, STAY AT HOME AND WATCH THE WAR ON TELEVISION.

Stand up for your right!
by Youri Sunday March 23, 2003 at 09:34 PM
Ymasgan@hotmail.com

Gdvrdegdvrde, ik word er zo kwaad van, ben vrijdagavond, net als bij het begin van de bombardementen op Afganistan, in de bak gevlogen. Mijn misdaad: gitaar spelen en give peace a chance zingen.
Ik denk dat de flikken ons eigenlijk helpen: hoe repressiever hun optreden, hoe groter de verontwaardiging van de weldenkende mensen.
Ik ga deze week in ieder geval nog eens naar brussel.

u heb ditzelfde recht: hier niet te zijn
by hackje Monday March 24, 2003 at 02:05 AM

dus wees hier dan niet!

jullie gastjes, enkelen, halen het bloed van onder mijn nagels. Wie denken jullie enkelingen dat jullie zijn? Een soort van Osama Bin Laden? Die me mag censureren (patent)?

trap 't af gentenaren (ps ik ben ook gentenaar en nog altijd word ik 'r behandeld als immigrant - how does it feeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel?)
trap 't af jij ook, je mag hoor!

I denounce the system that murders my children

realitat ist eine illusion die aus mangel und alcohol entsteht

hackje