arch/ive/ief (2000 - 2005)

Preventieve arrestaties van anti-oorlogsbetogers in Brussel
by Mara Sunday March 23, 2003 at 05:44 PM

Na preemptive strike in Irak, preventieve arrestaties van anti-oorlogsbetogers in Brussel. Vandaag wilden anti-oorlogsbetogers terug naar de Amerikaanse ambassade om de agressie van de VS aan te klagen. De afspraak was om 17 uur voor de Amerikaanse ambassade. Dit was duidelijk tegen de wil van de overheid, die `preventief` mensen liet oppakken door de politie. Er zouden al minstens 60 mensen gearresteerd zijn.

Vandaag wilden anti-oorlogsbetogers terug naar de Amerikaanse ambassade om de agressie van de VS aan te klagen. Na de acties van gisteren in Brussel, riep Stop USA op om vandaag terug te verzamelen aan de Amerikaanse ambassade. De afspraak was om 17 uur voor de Amerikaanse ambassade.
Dit was duidelijk tegen de wil van de overheid, die `preventief` mensen liet oppakken. Nog voor ze op de afspraakplaats aankwamen, werden mensen op een redelijk agressieve manier weggejaagd of zelfs gearresteerd.
Anti-oproerpolitie heeft verschillende metrostations afgesloten en jaagt manifestanten weg. De politie rijdt rond in busjes en viseert vooral jongeren van Arabische origine en mensen die er een beetje `activist` uitzien. Volgens de politie zou de betoging afgelast zijn. Maar dat wordt ontkend door de coördinatoren van Stop USA.
Er zouden al minstens 60 mensen opgepakt zijn.
Vooral het feit dat mensen preventief worden opgepakt stuit tegen de borst.

Voor meer info ter plaatse:
Han Soete: 0476 533 188
Riet D`Hondt STop USA : 0476408041

andere bronnen
by jessie Sunday March 23, 2003 at 06:01 PM
jessie@indymedia.org

andere bronnen spreken over 150 arrestaties tot nu toe.

Get up, Stand up!
by Youri Sunday March 23, 2003 at 06:09 PM

We hebben het recht, ik vind zelfs de plicht, onrecht aan te klagen, ook op straat. Zeker nu, aan de amerikaanse ambassade.
Ik was vrijdag één van de (officieel 14) ongeveer 80 gearresteerden. Een opperflik gaf toe dat het recht op vrije meningsuiting niet geld in Brussel: "zeg uw mening maar op café, hier zijn wij de baas".

radio1
by Dries Sunday March 23, 2003 at 06:18 PM

Radio 1 zegt dat die 60 betogers allen opgepakt werden omdat ze stenen gooiden... Als we de steun van de bevolking willen houden moeten we ervoor zorgen dat de media degelijk bericht over de demonstraties. Dit geldt ook voor de talrijke waterkanonacties van de politie die dikwijls door de politie zelf uitgelokt zijn eerst...niet?

radio 1
by Dries Sunday March 23, 2003 at 06:23 PM

Radio 1 zegt dat die 60 betogers allen opgepakt werden omdat ze stenen gooiden... Als we de steun van de bevolking willen houden moeten we ervoor zorgen dat de media degelijk bericht over de demonstraties. Dit geldt ook voor de talrijke waterkanonacties van de politie die dikwijls door de politie zelf uitgelokt zijn eerst...niet?

Morgen vergadering op het Muntplein
by Mara Sunday March 23, 2003 at 06:24 PM

Morgen is er op het Muntplein een publieke vergadering georganiseerd over hoe verder actie voeren tegen de oorlog, rekening houdend met de repressie in Brussel.

vanaf 16 uur

Aangevraagd?
by Tomas Sunday March 23, 2003 at 06:40 PM

Was de betoging van vandaag aangevraagd?

aangekondigd!
by ja watte Sunday March 23, 2003 at 06:51 PM

De betoging was aangekondigd. Moeten we elke keer op ons knietjes gaan vragen of we alstublieft mogen betogen? Ik denk het niet, dat is de wereld op zijn kop.
Demonstreren is een fundamenteel democratisch recht.Dat aantasten is onaanvaardbaar.

Protest!!!
by bartje Sunday March 23, 2003 at 10:02 PM
bassist@pandora.be

Kunnen we niet allemaal de volledige acties die we gezien hebben van de politie, zowel M20 M21 M22 als M23, opschrijven, van al het fotomateriaal over overtredingen die die politie maakte tijdens zijn hardhandig optreden een copietje erbij voegen en deze bundelen en versprijden en mss ook een klacht indienen
dit rapport kan, als de pers toehapt, wel eens voor wat heisa zorgen en misschien denkt de brusselse politie dan wel eens na
stuur me gerust een mailtje om het erover te hebben