arch/ive/ief (2000 - 2005)

Cordon Sanitair democratisch?
by J. Vanlanseel Sunday March 23, 2003 at 05:35 PM

Bedenkingen bij de zevende dag.

De zevende dag heeft weer eens een stunt uitgehaald : Voor het debat is 46% tegen een Cordon sanitair, na het debat is dit nog slechts 26% ! Dit zegt niets over de zin van het cordon sanitair, maar alles over hoe gemakkelijk de massa beïnvloed kan worden door een demagoog. Ik weet niet wie die knul was, maar misschien heeft F. De Winter wel zijn vlotste medewerker gezonden. Hij beweerde onder meer dat eens het Vlaams blok aan de macht is men het tij kan keren : de straat ligt open… De laatste weken hebben echter genoeg aangetoond dat men dag en nacht mag betogen tot zelfs op de stoep van het witte huis : eens een rechtse zak als de Winter of Bush aan de macht is gelden geen regels van democratie meer. Europa mag nog zo dwars liggen, is er een diplomatieke oplossing uit de bus gekomen?? Zijn de wapentransporten stopgezet??? Neen, die rechtse heren voeren gewoon hun agenda uit boven de hoofden van het publiek. Eens zo iemand aan de macht is er gewoon geen democratie meer! Dan heb je nog het internationaal gerechtshof? Zie we ooit een Bush voor dat gerechtshof verschijnen voor volkerenmoord? Neen die keurige heren vallen gewoon buiten dit zogenaamd democratisch rechtssysteem.
En dan de zogenaamde democratische spelregels waaraan het Vlaams Blok zich houdt : De Winter weet genoeg van het rechtssysteem om te weten hoe ver hij kan gaan. En misschien nog eens de bedenking dat Bush en Hitler ook democratisch aan de macht gekomen zijn… Houden maar dit Cordon Sanitair. Bij mijn weten staat dit niet als wet beschreven en is het dus volkomen democratisch !

Mischien hadden die mensen gelijkj
by Han Sunday March 23, 2003 at 07:38 PM

Ik heb die uitzending ook gezien. En ik vroeg me af welke kant ik zou verdedigen.

Wel, ik denk dat ik het cordnon sanitair een redelijk hypocriete bedoening vindt. Meerdere programma punten van het Vlaams Blok werden reeds door de regeboog coalitie uitgevoerd.

In Antwerpen bijvoorbeeld is het al jaren een eis van blok dat de stad minder zou inversteren in sociale projecten en meer geld zou geven aan de politie. En wat deed het stadsbetuur : sociale projecten afschaffen en meer geld geven aan de politie.
Niet het Vlaams Blok maar de "democratische" coalitie voerde het zero tolerance beleid in in Antwerpen.
Vluchtelingen beleid .... enz... enz....

Ik bergijp dus de mensen die zich uitspreken tegen dat cordon sanitair, het is gewoon een hypocriet gedoe.

Het kwaad aan de macht.
by Edith Monday March 24, 2003 at 12:52 AM
edith.legrand@skynet.be

Ik vond de publiekskeuzes vanmorgen werkelijk beantstigend. Als dat een doorsnede van de Belgische bevolking is, wat is dan het gemiddeld iq in dit land.

Het is effectief zo dat de regenboogcoalitie het programma van het blok ijverig uitvoert en zelf wel de democratie uitholt en met de dag meer fascistisch wordt.

De vraag is: Wat is het gevaarlijkst, het cordon sanitair behouden of Filip Dewinter opnemen in de regering? Zijn programmapunten zijn toch al uitgevoerd, de democratie uitgehold. Hij hoeft niets meer te krijgen behalve een vette ministerportefeuille. Ondertussen zouden de andere partijen kunnen werken aan de heropbouw van de democratie en van onze decadente cultuur. Tenmmiste, als niet ook zij vermomde VB-ers zijn.

flauwe argumentatie
by simpeltjes Monday March 24, 2003 at 10:30 AM

heb dat debat ook gezien en kan alleen maar zeggen dat na twee minuten het duidelijk was hoe de stemming ging verlopen.

Twee jonge gasten die het goed konden zeggen tegen twee ouderen die, met permissie, vooral 'brand' zaten te roepen. Zo overtuig je geen kat.