arch/ive/ief (2000 - 2005)

Mijn linker dagboek (21)
by Yantina Saturday March 22, 2003 at 03:49 PM
eenzaamzieltje@yahoo.co.uk

:)

zaterdag 22 maart 2003

Ik voel me eigenlijk wel vaak de vreemde eend in de bijt. Op acties, betogingen, voel ik me bijna te gewoontjes, zo'n oppervlakkige trien die inzit met haar kleertjes en haar uiterlijk en gaat gaan zonnebanken. En dat tussen al die wereldverbeteraars voor wie zoiets meestal maar worst zal wezen.
Maar deze week donderdag stond mijn wereld ineens op mijn kop. De oorlog begonnen, al moet ik zeggen dat ik het nog altijd niet helemaal besef. Het is nog altijd iets surreeëls, zelfs al zie ik al die beelden op tv, het dringt nog niet helemaal tot me door. Welja, donderdag dus gaan betogen en 's avonds was er een studentenfuif waar ik naartoe zou gaan. Ik wilde heel heel graag gaan, maar ik dacht dan aan de andere kant dat het wat hypocriet was om eerst te gaan betogen en daarna vlug andere kleertjes aan te trekken om te gaan fuiven terwijl ze daar in Irak bommen aan het gooien zijn. Dus dilemma: thuisblijven of gaan. Uiteindelijk heb ik dan maar een compromis met mezelf gesloten. Ik ben geweest, maar ik heb wel eerst witte linten in mijn haar laten vlechten (dank u zusje), een wit lint waarop ik "no war" geschreven had aan mijn pols gebonden en een sticker tegen de oorlog op mijn jeans geplakt. Wel, ik kan je verzekeren dat ik mij op die fuif ook wel meer dan de vreemde eend in de bijt voelde. Ik voelde me soms echt aangestaard, iemand maakte zelfs al lachend de opmerking dat ik daar nu toch wel een beetje te laat mee was. Ook wel twee positieve reacties moet ik zeggen. Twee meisjes die mij kwamen zeggen dat ze het sjiek vonden dat ik er zo voor durfde uitkomen dat ik tegen de oorlog was. Maar ja, ze zagen er nu ook wel niet de types uit die er verder wakker van lagen wat er aan "de andere kant van de wereld" aan het gebeuren is. Ik voelde mij eigenlijk wel triestig. Ik had zo het gevoel van "ben ik hier dan de enige die daar nu aan denkt, aan die oorlog? Zijn al die mensen hier dan alleen maar bezig met zichzelf?"
Op msn (chatprogramma) waren er ook al zo'n zielige reacties. Ik had in mijn nicknaam opgeroepen om te gaan betogen. Wel, eerst en vooral was er die Vlaams Blokker die mij naar goede gewoonte maar weer eens "onnozele trut" noemde. Ik denk dat Vlaams Blokkers een heel beperkte woordenschat hebben, scheldwoorden en ‘eigen volk eerst' is het enige wat ze blijkbaar kennen… Maar ook mensen die zeiden dat het stom was om te gaan betogen, dat het toch zo ver was en dat het toch ‘maar' Irakezen waren. Dat ze ze daar in Irak maar een goed lesje mochten gaan leren. Zelfs een meisje die zei dat het goed is dat er oorlog is, dat de benzineprijs dan misschien achteraf zal zakken. Help!!! Waar zit het verstand van die mensen in godsnaam? Hebben ze dan nooit opgelet in de les geschiedenis? Ze zouden intussen toch wel moeten weten dat oorlog nog nooit iets heeft opgelost, integendeel! Soms vind ik het echt enorm triestig om te weten te komen dat mensen er zo over kunnen denken. Maar ik put dan toch troost als ik dan juist moet horen van mensen van wie ik het niet verwacht had dat ze ook zijn gaan betogen tegen de oorlog. Dan denk ik dat er misschien toch nog hoop is voor de mensheid.

jij bent ok
by martin Saturday March 22, 2003 at 04:12 PM

Hey,

Ik lette ook niet op in les geschiedenis (zat ik mgl. op verkeerde school, tegenwoordig, en in steden, hoop ik dat er betere scholen zijn :) - waar mijn ukjes naartoe gaan)

Dat verhinderde me niet om in te zien dat vlaams blok aan de top geldwolven zijn. En dat vind het meeste volk, de gewone man in de straat, trouwens ook...

Verwissel je maar van kleedjes jij is ok hoor :)

Een gewone Irakees is even veel waard als een gewone Belg. We hebben allen dezelfde gevoelens.

Maar de president van Irak is niet zo veel waard als een gewone mens: als, zo lijkt het, hij denkt dat ie zijn land mag blijven monopoliseren... en de gewone mensen aldaar

Dit alles praat nooit never etc. oorlog goed.

Ik vertrouwde erop dat VN en ook Europa die crackhead van een president hadden kunnen overtuigen een gewoon mens te zijn. Gaf de onderhandelingen veel meer tijd en het was gelukt...

Liefs
Mart

geen chatbox
by rita Saturday March 22, 2003 at 04:40 PM

Om nu eens eerlijk te zijn en met alle respect. IK BEN HET BEU HIER DAGBOEKEN TE LEZEN !!! Als iedereen hier zijn memoires begint te vertellen zal de nieuwslijn rap vol zijn. DIT IS EEN NIEUWS-FORUM en geen chatbox. (Sorry ik moest het even kwijt !)

Rita, ts, ts, ts
by Guido Saturday March 22, 2003 at 05:25 PM

Leuk om te weten dat jij dat beu bent. :-)

Anderen niet.

Open Publishing, als je iets kwijt wil dan post je het.

Uw comment leert ook niet veel bij, hé?

Nieuws
by Guido Saturday March 22, 2003 at 05:43 PM

1.Dit dagboek is in zekere vorm alternatief nieuws, want je zal het niet in andere media lezen.

2. Of moet men al tot een NGO, vzw of weet ik wat behoren om hier te mogen posten?

3.Open publishing, om verhalen te kunnen posten van mensen die niet in de gewone media aan bod komen.

DIT DAGBOEK
by Peter Van Dael Sunday March 23, 2003 at 02:23 AM

DIT DAGBOEK MOET BLIJVEN !

moet blijven
by kpdg Sunday March 23, 2003 at 11:51 AM
kapitalistpigdog@hotmail.com

dagboek moet blijven. ik denk dat eenzaam zieltje ook eens toont dat je als anti-oorlogsbetoger geen pseudo hippie met dreads en een joint in uw bakkes moet zijn. ik ben dat vroeger ook geweest (dreads en de joint) en god ben ik blij dat ik daar vanaf ben want ik ben wie ik ben, ik weet waarvoor ik sta en dat geldt duidelijk ook voor eenzaam zieltje. als mij niemand moet hebben voor mijn witte sportsokken, dan zou ik zelf niet willen dat ze mij zouden hebben.hun probleem niet het mijne. soit, doe zo verder met uw dagboek. en rita, niemand verplicht u om het te lezen, dus ga u censuur ergens anders proberen op te leggen.

Oorlog
by Duncan Monday March 31, 2003 at 12:17 AM

Ik ben ervan overtuigd dat de oorlog niet alleen slechte dingen met zich meebrengt .. of toch zeker niet in het verleden (en vele mensen weten dat dat zo is).
Als je de geschiedenis eens goed ! bekijkt zul je niet kunnen ontkennen dat we zeer zeker leefden van de oorlogen.
De wapenindustrie is in België, en daarbuiten wel één van de belangrijkste bronnen van inkomsten geweest.
Mensen leven van geld, niet van liefde. Het is een noodzaak. Want met liefde koop je geen eten,geen kleren, geen onderdak ..
En het mag mss niet de meest propere manier zijn van doen, we mogen wel dankbaar zijn dat we het hadden.
Of we stonden bij wijze van spreken nu evenver als in de middeleeuwen..En dat wil je gewoon nie meegemaakt hebben ! :)
Je mag ook niet vergeten dat wij 'Europa' alles te danken hebben aan Amerika .. hoe raar dat ook mag klinken.
Tenslotte zijn we ook maar opgebloeid na de 1ste WO dankzij de Amerikanen .. en Europa heeft daar altijd van geprofiteerd .. Waar kwam al het geld vandaan ??? Wie zorgde ervoor dat Europa wederopgebouwd werd ? .. idd AMERIKA.. en dat vergeten we ook maar hé
Zonder Amerika was de geschiedenis ZEER zeker anders verlopen .. en zeer zeker zelfs niet eens beter.
Nooit hebben we de Amerikanen daarbij een voet in de weg gestaan .. want ze waren toen meer dan welkom .. aja .. of het Europa van vandaag zou er nu niet zijn.
Niet dat het zo schitterend is, maar toch.
Vergeet niet dat we dus wel degelijk deels verantwoordelijk zijn voor al de daden die de Amerikanen nu stellen. We hebben ze vroeger nooit tegengehouden, waarom zouden ze dan nu luisteren .. ze voelen zich idd machtig.
De oorlog draait om olie, wat ze ook beweren. Maar al s bij stilgestaan hoe het zou zijn zonder dat er gereageerd wordt tegen de olieproducerende landen?
Ok, oorlog mag nooit de 1e oplossing zijn, akkoord.
Maar als we ze zouden laten doen, dan denk ik dat de olie bijna onbetaalbaar wordt. En de gevolgen daarvan zijn zeer ver strekkend ..
En nu kun je zeggen dat dat idd niet de grootste zorg is, dat geluk, gezondheid, natuur, vrede belangrijker zijn... groot gelijk !
Maar spijtig genoeg kunnen we nu eenmaal NIET ZONDER olie .. ZELFS in shampoo zit zo'n olie .. en dat is een feit. Het is één van de belangrijkste grondstoffen van de wereld, en geloof me, ze zijn er zich daar in de opec landen héél erg bewust van.
De maatschappij leeft van olie. Wij ook.
En waarom denk je dat Frankrijk zo stijgert bij de zin 'we gaan oorlog voeren tegen sadam' .. ?
Om de eenvoudige reden dat Frankrijk een héél groot aandeel heeft in de olie daar in irak.
Ze hebben contracten om de olie tot 30% of meer goedkoper aan te kopen .. denk je nu echt dat ze dat zouden laten schieten door ze een mes in de rug te steken ?
alles behalve .. dus die charade die ze ophouden van 'geen oorlog' is WEER alleen maar te doen om olie ..
Sja.. spijtige zaak mss..
Maar ik zou wel eens willen zien wat de keerzijde van de medaille zou zijn ..
We zien alleen maar wat oorlog aanricht .. idd erg ja.
Maar we hebben ze eenmaal nodig, want de wereld is niet gebouwd voor diplomatie.. spijtig maar waar.