arch/ive/ief (2000 - 2005)

Boycot Cola krijgt kunstenaarsvorm
by Peter Friday March 21, 2003 at 10:49 PM
pdegand@hotmail.com

Boycot cola krijgt kunstenaarsvorm in west-vlaanderen Wat wij kunnen doen...

Kunstensector WVL plant boycot tegen Amerikaanse producten

Een aantal mensen uit de kunstensector roept op om geen Amerikaanse producten meer te kopen. Zo willen ze hun ongenoegen uiten tegen de oorlog tegen Irak. In de foyer van de Werf in Brugge werden alle flessen Pepsi Cola weggehaald. Als het van Rik Bevernage van De Werf afhangt voor eens en voor altijd. Want zijn woede tegen de oorlog waarvoor George Bush het licht op groen zette, is groot. Een aantal collega's van Bevernage heeft al toegezegd om mee te doen. Dat is ondermeer het geval voor Limelight in Kortrijk en Malpertuis in Tielt. Coca Cola betaalde namelijk 610.000 dollar voor de verkiezingscampagne van Bush. Concurrent PepsiCo had er zelfs 720.000 dollar voor over om Bush aan de macht te brengen.

Vrijdag 28 maart betoging om 17h30 tegen de oorlog

Abvv, Acv, Noord-Zuid raad,, Stop Usa, Association Maroc, de solidarité Saharouie, Assoc, Islamitique, Vzw Alazhare

En breng uw cola mee en giet ze in onze nieuwe fontijn 'Golf' op het schouwburgplein
(In Kortrijk werd er na vele jaren vandaag een nieuwe fontijn geopend door CD&V en andere partijen van Kortrijk, dit kostte een fortuin en kreeg de naam Golf
Burgemeester legde de link met de Golfoorlog en protest tegen die oorlog: het echte protest is dat we massal er onze cola erin zouden gieten vrijdag de 28ste)

Voor Stopusa (http://www.stopusa.be)
Download cartoons en hang Kortrijk vol!!!

Info Peter Degand
0497-37 67 37

Boycot? met welk doel?
by Kristof Monday March 24, 2003 at 11:01 PM

En stel nu dat die boycot effect heeft, dan zullen honderden mensen uit west vlaanderen hun job verliezen omdat de amerikanen zeker niet eerst jobs in eigen land zullen opgeven. Is men echt bereid om het leven van honderden "vlammingen" "belgen" "europeanen" "wereldburgers" op het spel te zetten om enkele bedrijven te boycotten. Ze zitten op veel meer plaatsen dan alleen maar waar je ze ziet aan de hand van hun flesjes. Ga dan ook niet meer gezellig een terrasje doen in dit weer (coca cola of pepsi is zeker leverancier), koop geen voedingswaren meer in de kleine kruidenierszaak op de hoek (zij betalen om coca cola of pepsi te mogen verkopen).
Laten we duidelijk zijn, de oorlog is in geen zin gerechtvaardigd, maar een boycot treft de mensen die verantwoordelijk zijn niet. Denk daar eerst eens over na, alvorens zo'n acties te ondernemen die een week of twee duren en dan vergeet iedereen ze. Alleen in het ergste geval dat een oorlog jaren zou duren als vietnam of koreo, kan een boycot effect hebben. niet op zo'n korte termijn.

boycotters weten waarom
by Geert Tuesday March 25, 2003 at 01:59 PM

Beste Kristof,

Er bestaan goede alternatieven voor coca cola, bijvoorbeeld ons enigste eigen chaudfontaine. Uw argumenten dat de mensen in de horeca zouden getroffen worden houdt dan ook totaal geen steek. Ja, de werknemers van coca cola worden getroffen, maar dat zijn er slechts een beperkt aantal en voor hen kan het heus niet zo moeilijk zijn om een nieuwe job te vinden.

Excuseer? Over honderden mensen in West-Vlaanderen die hun job verliezen zit je in, maar (om maar 1 voorbeeld te noemen van de gevolgen van de oorlog) van honderdduizenden Irakezen die gebombardeerd worden met verarmd iranium trek je je geen zak aan. Shame on you! Hebde ge nondefok enig idee wat de gevolgen zijn van de bombardementen met verarmd iranium?

Pas de guerre, jupiler!