arch/ive/ief (2000 - 2005)

LSP-A'pen probeerde politie in te zetten tegen vredesmanifestanten
by Jeannk Friday March 21, 2003 at 08:55 PM
jeannk@hello.be

Toen gisterenavond om 19u 800 vredesbetogers van STOPUSA wilden deelnemen aan de manifestatie van het Antwerps Anti-oorlogscomité was dit niet naar de zin van het Internationaal verzet.

Toen gisteren in Antwerpen de betoging van 17u, georganiseerd door StopUSA (oa PvdA, AEL, ...) rond 19u eindigde, werd er door de organisatoren opgeroepen om ook deel te nemen aan de betoging, van het AAOC (Antwerps anti-oorlogscomité) die dan zou vertrekken op de Groenplaats.

De LSP die aan deze betoging (19u) deelnam, wou hier echter niet van weten en probeerde de avondbetoging te laten vertrekken voor de manifestanten van StopUSA aankwamen, met als excuus dat ze niet met "die relschoppers" wilde samenbetogen, waarmee ze doelde op het grote aantal migranten dat had deelgenomen aan de betoging om 17u (het racisme is blijkbaar ook al doorgedrongen bij organisaties die zich doorgaans links noemen).

Toen ze er niet inslaagde StopUSA buiten te houden, begon de LSP, bij monde van lokaal verantwoordelijke Nikei Depooter, enkele mensen van StopUSA lastig te vallen. Wanneer hij zag dat dit niet veel uithaalde, werd Nikei pas echt grof, hij stapte naar het hoofd van de politie-infiltranten De Jaeger en vroeg hem om hulp. Gelukkig waren de mensen van StopUSA met genoeg (800) zodat De Jaeger aan de LSP moest antwoorden dat hij ook niks kon doen.

De vredesbetogers met een iets te bruin kleurtje zijn dus gewaarschuwd, als je niet oppast, stuurt de LSP de politie op je af.

Vooruit ! De dieperik in !
by Leading Succes People (nummero 1) Friday March 21, 2003 at 10:00 PM

Alweer ruzie in het linkse kiekekot...
Ook in Gent popten de LSP als uit het niets op. Best vriendelijk maar wat een idee: de SP "verlinksen"....

Succes ermee. De geschiedenis heeft meermaals aangetoond tot wat een nederlagen (voor de arbeiders) dat geleid heeft.
Buiten de kretologie en meer rode vlaggen veranderd er niets. M.a.w. worden de arbeidersstrijd (incl. de strijd tegen oorlog) afgeleid naar carnavaleske stoeten en ludieke moeras-terreinen die elk inzicht en perspectief verzwelgen.

http://www.internationalism.org/

Laster.
by Frank Friday March 21, 2003 at 10:29 PM

Beste Jeannk weet je wat de principes laster en eerroof willen zeggen? Nu ik en ik denk de meeste andere Indymedia-lezers hebben wellicht geen zin in de zoveelste rel maar dit gaat echt te ver. Ik stel voor dat u die beweringen kan staaft anders stel ik voor dat u deze tekst stande pede verwijdert van deze site.

Groeten.

Grapjas
by Tim Friday March 21, 2003 at 11:24 PM

Uit het niets? Grapjas. Wiens idee was het denk je om die betoging te organiseren? Van Sinterklaas?

Jeannk en politie
by jan db Saturday March 22, 2003 at 12:06 AM

Uit de bovenstaande tekst leer ik enkel dat Jeannk blijkbaar goede contacten heeft met de Antwerpse politie die rechtstreeks aan hem rapporteert. (grapje hé)

ik was erbij
by Claudio Saturday March 22, 2003 at 12:20 AM

Ja, ik was erbij en kan eerste deel van dit verhaal bevestigen en na wat ik gezien heb kan ik de rest wel aannemen. Puur racisme en sectarisme van de -weinige- LSP mensen die aanwezig waren (met roze zakken en megafoon) die betoging rap rap wilden laten vertrekken zodat de andere betoging ze zou missen.

Gelukkig hadden deze laag-bij-de-grondse figuren (ik hoop dat de rest van LSP wel eerlijk is en dat deze figuren randgevallen zijn) geen geluk: de tweede betoging kwam sneller dan verwacht terug en sloot aan via de korenmarkt zodat we een grotere betoging kregen tegen de oorlog (we zijn toch allemaal tegen de oorlog, juist????).


Groeten,

Claudio

PS: ik heb mensen gezien van pvda, agalev, spirit en veel marokkaanse meisje die riepen "lamine is een dief, abou jah jah is een man'. Goed gevonden.

koJeannkant
by Theo Saturday March 22, 2003 at 07:58 AM

Beste Jeannk,

Heeft u ooit al eens een carriere als sprookjesverteller overwogen? Met uw overdreven fantasie zou dat een groot succes kunnen worden.

blahblahblah
by Marduk Saturday March 22, 2003 at 09:16 AM

ff de feiten op een rij zetten:
- de betoging vertrok voor StopUSA eraan kwam
- Nikei De Pooter heeft met de flikken gesproken

nu de conclusie:
-LSP is rascistisch
-LSP is sectair
-LSP bestaat uit leugenaars en smeerlappen die eerbare pvda militanten lastigvallen

mooie redenering moet ik zeggen.


marduk

de stalinistische school van vervalsing
by Eric Saturday March 22, 2003 at 09:33 AM
lspmas@skynet.be

Beste Jeannk,PvdA en Indymedia

je doet maar. Je treedt met dit schrijven in de voetsporen van "vadertje" stalin: bij gebrek aan politieke argumenten beschuldigde die de trotskisten ervan samen te werken met de nazi's vooraleer ze af te voeren naar de goelags of ze de kop te laten inslaan met een ijspik.
In tegenstelling tot jouw verhaal was dat geen fictie, maar intussen een historisch erkend gegeven, bevestigd door de archieven van jouw strekking in Rusland, t.t.z. de geheime diensten in Moskou.
Jouw verhaal zegt meer over jou en je partij, de PvdA, dan over LSP. Een betere illustratie van jullie "waarheid" is moeilijk te vinden. Als jullie hierover de realiteit zo verdraaien, wat moeten we dan nog geloven van al de rest van wat jullie schrijven of vertellen? Als illustratie van jullie methode telt dit.
Indymedia, steeds in de weer om te censureren, vindt dit soort "politieke" bijdragen - in het Engels noemen ze dat "character assasination" - geen reden om in te grijpen. Men is gewaarchuwd! Mediamanipulatie? Indymedia doet niet onder voor de klassieke media.

Aan leden en sympathisanten van LSP, aan iedereen die afziet van de volgende van de haatsessies die hier op deze site met regelmaat georchestreerd worden:

ga hier verder niet meer op in, maar concentreer jullie, net als wij, op de politieke analyse en interventie.

Eric Byl

LSP verdeelt de beweging
by Johan Saturday March 22, 2003 at 09:38 AM

Ook in Leuven was het donderdagavond dezelfde zever. Er was een protestwake op de grote markt met 4000 man, met zeer sterke politieke toespraken en getuigenissen. Omdat ze een beetje in de massa verzonken, en de boel niet konden controleren, riepen de gasten van de LSP achteraf op tot een betoging, met een 700tal mensen, die ze poogden helemaal te controleren. Op het einde begon de woordvoerder van de LSP de organisatoren van de protestwake (lecoto, de leuvense coördinatie tegen de oorlog, een heel breed platform van tientallen leuvense organisaties) publiekelijk aan te vallen, en op te roepen voor een betoging volgende week donderdag om 19 uur op het ladeuzeplein, terwijl lecoto net daarvoor had opgeroepen voor een fakkeltocht dezelfde donderdag om 19 uur vanaf de grote markt, wat al een ganse tijd gepland was.
Ze slagen er weer in de boel te verdelen, de LSP/ALS/internationaal verzet/blokbuster (da's allemaal hetzelfde). Als ze de zaak niet kunnen domineren en recupereren, dan halen ze maar de beweging onderuit.

Kijk ook maar eens naar de verslagen van de acties op hun website: bijna alle betogingen zijn blijkbaar door hen georganiseerd (dat maken ze tenminste zichzelf wijs). Het was alsof de betoging waarin ik meeliep een andere was dan degene waarover de LSP'ers het hadden. Het doet me denken aan de pers in de vroegere sovjet-unie en china, die grote verhalen afstaken over de successen van de economie terwijl de mensen in werkelijkheid zagen hoe de zaken er echt voor stonden. Waarom is de linkerzijde in België zo eng en dogmatisch?
In Leuven kan ik nochtans getuigen dat de studentenbetoging 's morgens helemaal niet door internationaal verzet werd georganiseerd, noch gecoördineerd, maar wel door mensen van studentaid, jade, attac, SJW en nog mensen die ik niet ken. Er liepen ook mensen van stopusa met spandoeken mee. Nog maar net is de sektaire saga rond de pvda en stopusa gelukkig voorbij, en daar is de grootste belgische sekte al om de zaak kapot te maken, en zoveel mogelijk mensen te recruteren. Alsof er geen belangrijke strijd tegen een schandalige oorlog te voeren is. Het is verschrikkelijk hoe enge organisatiebelangen en recuperatie-en recruteringstaktieken de beweging kapotmaken.
We moeten allemaal samen optrekken tegen het sektarisme van o.a. de LSP dat de anti-oorlogsbeweging kapotmaakt en verdeelt.

waarom lsp
by ma'c Saturday March 22, 2003 at 10:46 AM

Waarom bestaat er zoiets als de LSP?
Mensen als Eric Byl, Geert Cool en andere leidende figuurtjes van die beweging hebben maar één doel en dat is iedere beweging kapot maken door haar te verdelen.
Dit geldt internationaal en nationaal.
Bij de tactieken van dit soort mensen hebben enkel de machthebbers baat,
vele leden van de LSP/ALS/ etc zijn zonder twijfel te goeder trouw, daarom ook een dringende boodschap aan hen:
keer je af van die partij en stap over naar een partij of beweging of organisatie die zich wel oprecht verzet tegen de oorlog en uitbuiting. Welke partij, organisatie moet dat dan zijn?
Goh je hebt zovelen die zich ieder op hun manier verzetten, in België kom je inderdaad snel bij de PVDA terecht, maar je kunt je ook inzetten voor JNM, voor Oxfam, voor Geneesckunde voor de 3e Wereld, voor de Legal Teams, de Medical Teams,...
Allemaal organisaties waar de LSP zich om de één of andere reden van distantieert... maar allemaal eerlijke en democratisch geleide organisaties. Niet zoals de LSP waar partijbonzen Byl, Cool, Bliki, Deschoemaeker en anderen hun orders krijgen vanuit het CWI en die orders dan met alle middelen opleggen aan hun basis. Leugens en laster tegen de PVDA maken daar meestal deel uit van die middelen, maar manipulatie van de geschiedenis en de feiten (kijk maar naar hoe ze doen alsof iedere anti-oorlogsbetoging van hen was) evenzeer.
Eerlijk en oprecht zijn is belangrijk, meer dan eens.
Daarom: stap nu uit de LSP en haar mantelorganisaties ALS, Internationaal Verzet en Blokbuster.

steek je energie iets zinnigs
by erik Saturday March 22, 2003 at 10:58 AM

Waarom maakt het uit wie welke betoging georganiseerd heeft?

Is het niet triestig om terwijl het anti-oorlogs-protest nog maar net op gang aan het komen is, al ruzie te zitten maken over wie de credits krijgt en vooral wie niet? Indymedia staat stilaan vol met dat soort geruzie, en uiteindelijk heeft dat maar één effect: een verdeeld links dat zich voortdurend haar kleinste kantjes laat zien.

Het anti-oorlogsprotest gaat echt niet om exposure voor pvda of militant (en/of 'mantelorganisaties'), maar om het gebombardeerde irakeese volk versus de kapitalistische USA.


E.

l.sp.p.v.dA&Co.
by een arbeider Saturday March 22, 2003 at 11:54 AM

proletariers aller landen,VERENIGT U !!!

Even op een rij
by Claudio Saturday March 22, 2003 at 12:07 PM

Voor men heel de beweging probeer te discrediteren omwille van een -kleine- greoepering even dingen op een rij:

- De site van LSP minimaliseert de inbreng van de vele groepen die voor de succesvolle betogingeng hebben gezorgd en hebben de pretentie om te doen alsof als die 1000'en enkel LSP/mantelorganisatie X waren. Lees de sites en publicaties van *alle* andere organisaties en ja zal zien dat ze wel ter goeder trouw zijn.
Uit de lsp site: Antwerpen: 's ochtends een spontane actie met 700 deelnemers | 's middags een betoging van voornamelijk Internationaal Verzet met 3.000 deelnemers | 's avonds: 2.000 betogers van voornamelijk Internationaal Verzet en LSP

- Eric Byl verschuldigt hier mensen van stalinisme en anderen spreken van verdeeldheid in de vredesbeweging en betrekken andere groepen in partijene in de schuldvraag.

Dus kort:
- Enkel de LSP-Antwerpen heeft smerig en laag bij de grond gehandeld. Dit geldt niet voor oxfam, pvda, sap, spirit, ael en de vele andere organisaties die hebben bijgedragen tot het succes van de betogingen.
- Ik heb zelf het incident gezien, en ook veel anderen mensen van verschillende achtergrond waren getuige. Hoe hoger dat je van je toren blaast, hoe cynischer en leugenachtiger de LSP lijkt. Het is goedkoop van Eric Byl om *hun* fouten in de schoenen van een andere organisatie te schuiven.
- Ik had echt gehoopt dat het een plaatselijk en eenmalig fout was van LSP-Antwerpen en de nationale verantwoordelijken hiervoor de nodige maartegelen zouden nemen. Eric Byl heeft mijn open geopend (als een trotkist in een niet gerelateerde discussie begint over stalin, dorpsorkesten en dergelijke, weet je dat hij geen argumenten meer heeft).

Het zij zo. De maskers zijn gevallen.

Claudio

Leuven
by An Saturday March 22, 2003 at 12:48 PM

Ik zou eventjes de getuigenis vanuit Leuven willen bevestigen en aanvullen.
De LSP liet op de betoging lijsten rondgaan voor mensen die geinteresseerd waren om mee te werken aan de anti-oorlogsbeweging. Toen de andere organisatoren zeiden dat dit niet kon op een gezamelijk actie, beloofde de LSP de lijst aan alle organisatoren door te geven en een gezamelijk intitiatief te starten. Ik heb de lijst gezien, het waren zeker vijf bladzijden vol met namen en adressen. Ondertussen heeft de LSP een mail doorgestuurd, zogezegd met alle verzamenlde adressen, in totaal vijf emailadressen.

Ik lieg niet
by Jeannk Saturday March 22, 2003 at 01:46 PM
jeannk@hello.be

Als zelfs 1 van jullie eigen leden (Marduk) de feiten toegeeft en er niemand van de LSP concreet zegt waar ik in mijn artikel gelogen heb dan is de conclusie duidelijk. Ik zou mijn lidkaart van LSP onmiddelijk vernietigen. Oh ja, Marduk, naar vredesmanifestanten met een bruine huidskleur verwijzen als "die relschoppers" is wel degelijk racisme.

Aan mijnheer Byl: U bent zielig. In plaats van mijn zogenaamde leugens te weerleggen, begint u wat te ijlen over Stalin en WO II, is het dan zo moeilijk om toe te geven dat jullie hulp zijn gaan zoeken bij de flikken, om iets tegen die stoute moslims te doen. Tssssssss, ik voel alleen maar diepe minachting voor wat ik donderdagavond heb moeten meemaken. Als u toch zo graag over WO II begint, weet u wat het verzet deed met collaborateurs?

Nieuwsfragment protest & rellen
by P.I. Hublou Saturday March 22, 2003 at 02:38 PM
nur@pandora.be

video: AVI at 1.9 mebibytes

VTM nieuwframent in gecomprimeerde video m.b.t. de gebeurtenissen in Antwerpen, vrijdag 21/03/2003: politerepressie tegen vredesbetogers.

(In Gent had het voltallige gemeentebestuur de kop van de betoging ingenomen en bleven rellen uit. Anders had direct de "combi-taks" geïnt kunnen worden. 100 Euro voor elkeen die "per politiecombi" vervoerd wordt. Je ziet: het is niet al Irak, Tjechenië, Palestina of Somalië....).


1,9MB goed voor 1'13" video.

Beeldcultuur is niet alles. Vergeet nooit wat je niet ziet of niet te zien krijgt!

Dit gaat te ver!
by Kevin Wolfs Saturday March 22, 2003 at 04:34 PM

Alles gezegd zijnde, verschillende getuigen hebben getuigd dat LSP
1. blijkbaar migranten relschoppers vindt (ik noem dat racisme)
2. Nikei het niet kon verdragen dat STOPUSA zich bij de betoging ging voegen. En ter hulp is gegaan bij hoofd van de vroegere opsporingsdienst De Jaeger.

Dit is onaanvaardbaar! Nu we weten al langer dat de LSP alles in het werk stelt om de PVDA te breken, dat ze alles er aan doen om ons in discrediet te brengen. Dat is niets nieuw! Maar dat ze daarvoor de politie inzetten is een grote schande, voor elke progressief! Ik heb daar maar 1 woord voor en dat is collaboratie!

Nu zijn ze ter rade gegaan bij De Jaeger, dat is diezelfde die in 1996, tijdens de protesten aan het justitiepaleis, 100 jongeren deed arresteren. Het is diezelfde die meer dan 80 minderjarigen waaronder ik 16 uur liet vasthouden in de kazerne van de luchtbal, sommige jongeren waren daar ook heel hard aangepakt.

Daarna als het nieuws bekend is probeert Eric Beyl op een belachelijke manier de situatie recht te trekken. Het enige wat hij blijkbaar kan zeggen is Stalin en niets anders dus.... komt hij niet echt over!

Ik ben RAZEND, het nieuws is ondertussen ook al bekend bij een groot deel van andere organisaties en ik kan hier nu verklaren dat die daar helemaal niet gelukkig mee zijn! (ik zou nu niet in de schoenen van De Pooter willen staan)

En wat me echt degouteerd is dat jullie laten uitschijnen dat jullie elke betoging in België hebben georganiseerd, wat laat zien hoe sectair jullie wel zijn!

kevin en Jeannk winnen award
by liverpool Sunday March 23, 2003 at 05:09 PM

wat een billenkletserij deze posting, ik heb kevin en Jeannk, het komische duo van PVDA-Antwerpen nog niet live aan het werk gezien maar ik sta te popelen om het te mogen meemaken, maar in feite is het triestig dat stalinisten zich tot dit soort praktijken moeten wenden om wat zij het grote gevaar zien "LSP" te trachten diskrediteren. Onder het motto: zoveel mogelijk stront smijten, er zal altijd wel iets blijven hangen hebben ze de kneepjes van de burgerlijke politiek goed onder de knie. En iemand uit Leuven laat zich platweg vangen door deze stalinistische zever en begint te huilen in de wind. Wat was het probleem in Leuven? Voor zover een evaluatie van dag X en de protesten. Protesten? welke protesten? wie voor campagne gevoerd?

leer zelf denken
by marduk Sunday March 23, 2003 at 08:15 PM

quote:
"Als zelfs 1 van jullie eigen leden (Marduk) de feiten toegeeft en er niemand van de LSP concreet zegt waar ik in mijn artikel gelogen heb dan is de conclusie duidelijk."

1 ik zette JOUW feiten op een rij.
2 als je die conclusie uit deze feiten trekt mag je toch nog eens 2 keer nadenken hoor...

-ter informatie: het is Nikei de Pooter die deze betoging heeft aangevraagd bij de flikken en de afspraken heeft gemaakt. Je zou hem beter eens bedanken dat er al een betoging was in de eerste plaats.

-Ik heb onderweg ook met een flik gesproken, ben ik dan ook rascist?

-en verder laat uw "strontsmijterij" meer over uw eigen laagheid zien dan over LSP.

Marduk

Les 1: Redeneren en schrijven (voor Marduk)
by Jeannk Sunday March 23, 2003 at 09:05 PM
jeannk@hello.be

1. Ik gebruik het woord sectair niet in mijn tekst, dus het kan moeilijk een conclusie zijn.

2. Het is gewoon een feit dat jullie mensen van StopUSA hebben zitten lastigvallen op die betoging, dus GEEN conclusie. Juist zoals het woord 'sectair' gebruik ik ook nergens in mijn artikel de woorden 'leugenaars en smeerlappen', dus schrijf ik die conclusie maar op uw rekening.

3. Verwijzen naar migranten als "die relschoppers" is racisme, met de flikken praten is inderdaad geen racisme maar dat zeg ik dan ook niet (blijkbaar zijn er hier medeleerlingen van de 'stalinistische school van vervalsing' actief :-)).

4. Ik vertel gewoon wat er die avond is gebeurd en trek daar mijn conclusies uit, ik zeg niet dat iedereen het daarmee eens moet zijn, misschien kan Nikei perfect verdedigen waarom hij flikken op jonge migranten wou afsturen (yeah right), maar het blijft wel stil van zijn kant. Wat ik vertel is wel gebeurd en jullie weten het want behalve wat belachelijke persoonlijke aanvallen hoor ik toch niet echt een weerlegging van de feiten ( ze zijn dan ook waar).

5. Racisme schrijf je zo 'racisme' en niet zo 'rascisme' (we kunnen dan toch nog wat van elkaar leren).


Gegroet
Jeannk (de betere helft van het komische duo van PvdA-Antwerpen)

PS: zeg nu eindelijk eens welk stuk van mijn artikel niet waar is en waarom (kleine uitdaging).

Schone praktijken
by Unteput Sitsepap Monday March 24, 2003 at 11:08 AM

... dit mooi bewijsmateriaal ga ik afprinten en aan iedereen tonen die maar ook iets te maken heeft met de linkerzijde. De postings van waterdragers Jeannk en Kevin (waarschijnlijk) olv Peter Mertens tonen aan hoe de PvdA werkt en welke -rechtse- praktijken ze gebruiken.

Ik raad iedereen aan , die beschikt over een minimum aan rechtvaardigheidsgevoel, om dat ook te doen en de discussie aan te gaan op basis van deze dankbare tekst ! Voor mij (ex-PvdA sympathisant) gaat de rechterzijde van de linkerzijde ZWAAR in de fout.

Dit kan gelden als 'afvallende makers', Jeannk !

re: Unteput
by Claudio Monday March 24, 2003 at 11:37 AM

Huh?

Ah, ik snap het. LSP is links-links. Pvda rechts-links. Trotsky was de linkse oppositie (rare naam voor een rechtse opportunist). Heel de wereld is aan het plotten tegen de LSP.

Ondertussen hebben jullie de feiten niet weerlegd, de belachelijk cijfers op jullie site niet aangepast en je wilt dat als bewijs voor je anti-communistische campagne gebruiken?

Hehe. Succes. Veel geluk in de "linkerzijde" van de linkerzijde (je moet er maar opkomen). Denk aan mij als je volledig gedegouteerd (door het trotkisme) je rug naar de revolutionaire beweging hebt gedraaid en voor de burgerij kiest. Tja, dan heeft de LSP hun taak volbracht.

Nu even terug naar de feiten?

Claudio

Geert Cool
by Jörgen Monday March 24, 2003 at 02:24 PM

Ga maar eens kijken naar

http://www.politics.be/phpBB/viewtopic.php?t=2606

Daar probeert Geert Cool de betogingen op te eisen als LSP'er!

Jörgen

Jörgen Noens
by GC Monday March 24, 2003 at 10:58 PM

Is dat niet die Vlaams Blokker uit Vlaams Brabant die niet kan lezen?