arch/ive/ief (2000 - 2005)

Betaal niet langer Amerikaanse bommen
by pol@motherearth.org Friday March 21, 2003 at 05:02 PM

met de aankoop van Amerikaanse producten betalen consumenten mee voor de bommen die vandaag op Bagdad inslaan. Coca Cola betaalde 610.000 dollar terwijl concurrent PepsiCo $720.000 overhad voor de verkiezingscampagne van Bush. Andere donoron? Check de link!

Betaal niet langer A...
boycottposter_enozifn2.jpg, image/jpeg, 205x280


STUUR DIT BERICHT NAAR MINSTENS TIEN MENSEN EN VRAAG HEN HETZELFDE TE DOEN

met de aankoop van Amerikaanse producten betalen consumenten mee voor de bommen die vandaag op Bagdad inslaan. Een dictator heeft de macht welke hij krijgt van het volk. Dit is vandaag zo voor Saddam in Irak en Bush in de VS. En ook Amerikaanse bedrijven hebben vandaag de macht welke zij krijgen van de consument. Enkele voorbeelden: Coca Cola betaalde 610.000 dollar terwijl concurrent PepsiCo $720.000 overhad voor de verkiezingscampagne van Bush. Andere donoron? Philip Morris (ook Marlboro en L&M) schonk $2.900.000, terwijl Exxon Mobil $1.200.000 en Chevron Texaco $800.000 schonken. Deze actie is geen actie tegen Amerika, noch pro-Saddam. De boycot gebeurt in nauw overleg met Amerikaanse vredesgroepen en -mensen. Stop dus met het kopen van Amerikaanse producten. Voer alle dagen geweldloze actie tegen de oorlog met jouw macht als consument. Betaal niet langer voor de oorlog tegen Irak, en wie weet straks voor de bommen op Iran of Noord-Korea?

Een volledige lijst van Bush donors en veel meer informatie over de snel groeiende wereldwijde boycot en de alternatieven lees je op http://www.boycottthewar.org

Voor Moeder Aarde vzw
p.a. Gents Ecologisch Centrum
K. Maria Hendrikaplein 5
B-9000 Gent
Tel +32-9-242 87 52 or direct 04
Fax +32-9-242 87 51
pol@motherearth.org
http://www.motherearth.org

Boycot ??? belachelijk toch ?
by Peter Friday March 21, 2003 at 05:54 PM

Momenteel wordt George Bush als de "misdadiger" beschouwd; Is men dan reeds vergeten dat Saddam in het verleden chemische wapens heeft ingezet tegen de Koerden, en wat met de folteringen en executies.
Wij kunnen hier in het Westen tenminste nog betogen tegen Bush; In Bagdad kan je niet tegen Saddam betogen tenzij je je leven beu bent.
Ik prefeer te leven in een wereld met de VS als "politie" dan onder de knoet van een dictator;
En wat met de boycot van de VS. Zullen onze jongeren niet naar Rock Werchter gaan wegens de Amerikaanse eigenaar?
Als ze afstuderen zullen er wel veel staan te trappelen om voor een Amerikaans bedrijf te gaan werken!
Gans de Belgische media brengt zeer tendensieuze berichtgeving omtrent deze oorlog. Hoe linkser hoe beter blijkbaar