arch/ive/ief (2000 - 2005)

Voormiddag van verzet in Gent
by Harko Friday March 21, 2003 at 03:30 PM
harko21@yahoo.co.uk

Terwijl in Irak de complete hel losbarste konden de jongeren niet gewoon blijven zitten, met zo'n zevenduizend kwamen ze in Gent op straat tegen de oorlog, maar ook met een duidelijke eis aan de regering: geen Amerikaanse soldaten in ons land!

Een dag van bommen op Irak
Een dag van verzet in Gent

Zeer vroeg donderdagmorgen kwam het gruwelijke nieuws, de US of Aggression waren begonnen met hun allesvernietigende oorlog tegen Irak. Dit konden we niet zomaar laten gebeuren.
Dit begon de mobilisatie. Bush had al maanden geleden aangekondigd dat hij Irak zou gaan bezetten. Dus met CHEnge The World, de jongerenbeweging van de PVDA, hadden we, in nauwe samenwerking met het platform STOP USA, tijd genoeg gehad om studenten en scholieren te mobiliseren voor onze "ACTIE ALARM!". Op de verschillende faculteiten van de RUG stonden de actiegroepen om 8u klaar om de studenten te informeren en te mobiliseren. Ikzelf stond aan de faculteit Letteren en Wijsbegeerte, de Blandijn zoals we zeggen. Om 8u30 ging de eerste les van start, dus langzamerhand begonnen de studenten toe te stromen. Onmiddellijk werd duidelijk dat de verontwaardiging tegen deze oorlog bijzonder groot was. Aan het begin van de eerste les sprak ik de studenten toe, ik sprak hen toe over het begin van de oorlog. Ik riep ze op om straks met ons te gaan betogen tegen deze misdadige oorlog. Op die betogen konden we eisen van de regering dat ze consequent moet zijn en de Amerikaanse soldaten hier in België de deur moet tonen, dat ze de wapentransporten moeten verbieden, kortom geen woorden maar daden.
Om 9u20 was het dan zover, sirenes weerklonken in de Blandijn, de studenten werden opgeroepen om het gebouw te verlaten en op straat hun verontwaardiging te gaan tonen. En dat deden ze ook, massaal zelfs.
Ondertussen had een gelijkaardig scenario zich afgespeeld in andere faculteiten. Juist toen we met de Blandijnstudenten aan onze betoging wouden beginnen, werden we vergevoegd door de studenten van de Plateau. Niet veel later volgenden de studenten van de Universiteitsstraat.
Met een omvangrijke groep van een vijfhonderdtal studenten trokken we op richting Ledeganck. Daar ontvouwde zich het nu reeds vertrouwde scenario: de sirenes weerklonken, de studenten werden toegesproken en kwamen in grote getallen naar buiten.
Buitengekomen zagen we dat de studenten geneeskunde kwamen aangestapt en aangefietst. Het "medical team against war" had in het UZ zelf een protestactie georganiseerd, met toespraken van studentenvertegenwoordigster en Irak-reizigster Lise Vande Casteele, verschillende professoren, waaronder prof Jan De Maeseneer. Hierna besloten de studenten om op te stappen richting Heuvelpoort om ons daar te vervoegen.
We besloten om het drukke kruispunt van de Heuvelpoort te gaan bezetten. Daar kwamen we vrijwel gelijktijdig nog enkele honderen studenten en scholieren aan. Een deel was spontaan op straat gekomen en een deel was gemobliseerd door CHEnge The World. Een grote groep scholieren en hogeschoolstudenten was gemobiliseerd door het AOC.
Allen kwamen we samen aan de Heuvelpoort, we waren met enkele duizenden. Na een kortstondige lig- en zitactie op het kruispunt trokken we verder, door de Overpoort, terug naar de Blandijn. Wederom sirenes, wederom toespraken, wederom horden studenten die de straat optrokken. De betoging trok richting Zuid waar een lig- en zitactie werd gehouden. De politie die die dag "vriendelijk" deed stond nu de betogers te filmen, ongegeneerd van op een overvalwagen op het midden van het plein. Na een tiental minuten lawaaierige rust trok de betoging het stadscentrum binnen. Daar werden we nog vervoegd door een groep scholieren uit de Lindelei. En daar stonden we dan, met zijn zevenduizend op de Korenmarkt, tegen Bush, tegen Blair, tegen de misdadige oorlog, tegen de schijnheiligheid van onze regering.
Aan de vlakbij gelegen Korenlei had de Democrazy een anti-oorlogsconcert georganiseerd, met Luc Alloo en Jan Hoet als presentatoren. De betogers besloten daar naar toe te gaan om in de warme zon bij te komen van een vermoeiend maar deugddoende voormiddag van verzet.
Na de optredens beklommen Brecht van STOP USA en Lise van Medical Team Against War het podium om de aanwezigen op te roepen om 's avonds mee te betogen met STOP USA. Wat ze dan massaal deden, maar daarover elders meer.

Recuperatie
by Student L&W Friday March 21, 2003 at 03:54 PM

Ik ging naar de acties gaan omdat die georganiseerd werden door een pluralistisch antioorlogscomité van de RUG, waar niet alleen kleinlinkse partijtjes inzitten voor wie ik totaal geen sympathie heb.
Toen ik 's morgens binnenkwam hing er een grote communistische vlag in het gebouw en stonden overal tafels van de PVDA. Die hebben dan de mensen van het AOC blijkbaar compleet in de hoek gedrumd en samen met Internationaal Verzet gewoon de betoging overgenomen. Ik had van iemand van dat AOC nochtans gehoord dat ze afspraken hadden gemaakt om alles samen en in eenheid te organiseren. Moet een mens dus voor Stalin of Trotski zijn om mee te betogen? Sorry maar ik vind dat dikke bullshit.
Het is gemakkelijk met 5 getrainde militanten aan die scholieren een plakkaat of een vuilzak te geven waarvan ze amper weten wat de organisatie is die erop staat, een geluidswagen en megafoons mee te pakken, overal naar voor te springen en zo te doen alsof je alles zelf hebt gemobiliseerd en iedereen dankzij jou is gekomen.
Dit is evengoed vervalste informatie op Indymedia als wat we in de gewone kranten kunnen lezen. Ik kijk nu al een paar maanden naar jullie site en moet dat gewoon vaststellen: hier krijg je dikwijls gewoon propaganda uit een andere hoek. Gelukkig kun je er hier wel op reageren.
Weg met de recuperatie van het protest door de partijen, door SP.A en Agalev, maar ook door PVDA, LSP en consoorten!

euhm
by ma'c Friday March 21, 2003 at 04:36 PM

Heeft Chenge the World of StopUSA je gevraagd om voor of tegen Stalin of Trotski te zijn?
(owv tactische redenen laat ik me niet uit over LSP, want daar zouden de zaken wel eens anders kunnen liggen, ma bon StopUSA heeft nog nooit standpunt ingenomen over Stalin, denk ik)
Chénge The World en hun Alarm-Actie draaiden ook niet rond Stalin en je moest zeker geen "stalinist" zijn om mee te doen (trotskisten mochten zeker en vast ook meedoen)
Het moet maar eens gaan gedaan zijn met om het even wat deze bewegingen doen hen Stalin (of Trotsky) naar het hoofd te smijten als ze het er zelf niet eens over hebben. Die studenten zijn, geloof het of niet, oprecht tegen de oorlog.

Dat is het juist
by Student L&W Friday March 21, 2003 at 04:43 PM

Ik wilde niet meedoen aan die 'alarm'-actie van één organisatie maar aan de actie van het pluralistische antioorlogscomité, waar de MLB blijkbaar niet mee wilde samenwerken. Al dat geprofileer van jullie groepjes stoot gewoon mensen af, begrijpen jullie dat dan niet.
Kunnen we niet gewoon allemaal als mensen komen die tegen de oorlog zijn, met gemeenschappelijke eisen en spandoeken?
Ik zal wel een naïeveling zijn.

goed gezien, student...
by VdB Friday March 21, 2003 at 07:42 PM

Het AOC-RUG (waarin ook mensen van LSP zaten, die heel fair hebben meegedaan met het AOC)is inderdaad, net zoals de PVDA (op hun eentje, zoals gewoonlijk) 's morgens begonnen met mensen mobiliseren voor de betogingen. Aan de heuvelpoort kwamen de betogingen elkaar tegen. De PVDA stond er met een volgwagen, waardoor de AOC-stem niet meer gehoord kon worden. We werden afgesnauwd en kregen geen inspraak meer in wat er zou volgen.
De rest van de dag ging niet meer om protest tegen oorlog, maar om zoveel mogelijk scholieren en studenten met een poster of plastieken zak van één van de kleinlinkse partijtjes te laten rondlopen. Zielig gewoon!
Nochtans is de MLB vriendelijk uitgenodigd mee de acties in Gent te organiseren in het (pluralistische) AOC. Dat vonden ze echter niet nodig.
Tja, als je op voorhand weet dat je de machtigste bent (omwille van het meeste materiaal), is democratie blijkbaar niet meer nodig... Beetje hypocriet, nietwaar?

'Profilering'
by KaM Friday March 21, 2003 at 08:16 PM

Zonder dat geprofileer van die 'pippo's' zou er in Gent wellicht niets of toch veel minder zijn gebeurd op dag x. Ik weet niet of je het weet maar een twintigtal mensen hebben in de weken voor dag x duizenden pamfletten verspreid, honderden posters opgehangen, antioorlogscomités opgezet in verschillende scholen etc.....

Je kan het erg vinden dat die gasten dan met hun spandoeken en affiches rondlopen maar bon niemand heeft je tegengehouden om zelf de handen uit de mouwen te steken. Ik heb niets gehoord, gezien of gelezen van dat 'pluralistisch anti-oorlogscomité in aanloop van dag x. Trouwens ik vind dat het'pluralistisch gezeik' me (soms) de strot uitkomt.

Meestal wordt het door onze 'salonbetogers' of 'platformneukers' als excuus gebruikt om niets te doen of om hun frustraties af te reageren op mensen die er wel in slagen om iets op poten te zetten.

Trouwens als je zegt dat de PVDA samen met Internationaal Verzet de betoging heeft overgenomen dan vergis je je toch wel vrees ik. Die eer gaat dit keer volledig naar onze kameraden van de PVDA. ;)

Trouwens de modale betoger ligt daar absoluut niet van wakker en is zelf verstandig genoeg om zelf te beslissen aan welke acties hij/zij deelneemt.

pluralistisch gezeik?
by Student L&W Friday March 21, 2003 at 08:31 PM

Ah ja KaM?

Nochtans staat op jullie website "Gent: overdag 5.000 betogers op betoging van Internationaal Verzet en LSP "

Jullie en de PvdA zijn exact hetzelfde. En er hebben zich wel degelijk een heleboel mensen ingezet in dat pluralistisch comité. Mensen die al heel veel op poten hebben gezet met ecologische acties, andersglobalisme, vluchtelingenacties, antiracisme, acties tegen de combitaks, consumentenacties enzovoort. Die hebben geen enkele reden om jaloers of gefrustreerd zijn want ze bereiken veel meer dan jullie ooit hebben bereikt of zullen bereiken.

Jullie soort autoritaire groepjes denkt blijkbaar nog steeds dat zij de enige echten zijn die iets doen terwijl de echte radicalen vandaag eigenlijk in netwerken buiten jullie partijen zitten. Hoeveel van de gearresteerden in Melsele waren bij PvdA en LSP? Dat zijn allemaal salonbetogers zeker? Het VAK dat voortdurend acties organiseert, ook salonbetogers?

Maar jij vindt pluralisme dus 'gezeik'? Tja, dat zeggen alle totalitairen. Het recht van de brutaalste geldt dus. Wie een ander afsnauwt en 'de kop van de betoging' weet te pakken, heeft dus gelijk. Ik denk liever voor mezelf en engageer me in echte actiegroepen. Gaan jullie maar verder met het misbruiken van de antioorlogsbeweging.

recuperatie???????????????????????
by Harko Friday March 21, 2003 at 09:08 PM
harko21@yahoo.co.uk

Ik ga gewoon elk woordje in deze tekst moeten weerleggen, zoveel onzin bevat het.

1. "Student L&W"
Waarom post je dit anoniem? Wie ben je, wat doe je,…? Dit mogen we allemaal niet weten blijkbaar. En waarom verberg je je achter de schuilnaam "student L&W". Of wil je misschien de indruk wekken dat jouw mening de algemene mening is in de L&W? Wil je misschien woordvoerder spelen van de silent majority, zij die gewoon wouden betogen maar werden lastiggevallen door links gespuis?
2. "Ik ging naar de acties gaan omdat die georganiseerd werden door een pluralistisch antioorlogscomité van de RUG"
Het feit dat dat acties waren tegen de oorlog in Irak is jouw blijkbaar volledig ontgaan. Dat is ook niet zo belangrijk, het links schorriemorrie, dat is pas gevaarlijk.
3. "een pluralistisch antioorlogscomité van de RUG, waar niet alleen kleinlinkse partijtjes inzitten"
Jij bedoelt ongetwijfeld het zogenaamde AOC. Het AOC werd enkele weken geleden opgericht op initiatief van de ALS en bevat ALS'ers, Vonkisten, enkele ATTAC'ers, Jong-hahalevers, en, toegegeven, enkele ongeorganiseerden. Toen dat AOC werd opgestart zijn we ons met CHEnge The World gaan informeren. Dat clubje vond het blijkbaar nodig om er op te hameren dat Saddam een gore klootzak is die moet ontwapend worden en toch op zijn minst moet afgezet worden.
Welnu iedereen die een beetje de discussie over de twee platforms heeft gevolgd kent ons standpunt hieromtrent. STOP USA zegt luid en duidelijk Stop Bush en nietske, geene zever over Saddam sie en Saddam la. Bush moet zich met zijn eigen land moeien! Meer over deze discussie vind op deze site, enkele maanden terug.
Wij wouden geen gezever over Saddam, zij eisten dit wel, bijgevolg CHEnge The World en STOP USA Gent gingen geen deel uitmaken van het AOC.
4. "kleinlinkse partijtjes inzitten voor wie ik totaal geen sympathie heb." Ja, zoveel is ondertussen al duidelijk. Waarvoor heb je dan wel sympathie anders gaan leveren? Spa blauw? Of heb je misschien liever een bruiner kleurtje?
5. "Toen ik 's morgens binnenkwam hing er een grote communistische vlag in het gebouw" Ja, aan de trappen van de Blandijn hing een vlag van de PVDA, en ja, ik weet het vlagofobie is een onderschatte aandoening. Een vlag kan bijzonder verschietachtig zijn.
6. "en stonden overal tafels van de PVDA" Zie je het al voor ja, de gehele Blandijn, 1 grote stand van de PVDA, werkelijk ongelofelijk, overal PVDA-tafels. Ik weet niet welke richting je doet maar het is in elk geval een fatasierijke: er stonden welgeteld 2 stands aan de Blandijn. 2. 1 stand van de PVDA. 1 stand van STOP USA. 1+1=2. 2 stands. 1 stand van de PVDA. De rest van de tafels die je zag zal ik maar toeschrijven aan een zware woensdagnacht zeker. En ook ja, wat dan nog. Zijn stands zo erg misschien? Heb je misschien ook nog standofobie? Het leuke aan een stand is dat er naartoe kunt wandelen als je goesting hebt en dat je er van kunt wegwandelen als je geen goesting hebt. Dus wat is in feite je probleem?
7. "Die hebben dan de mensen van het AOC blijkbaar compleet in de hoek gedrumd" Ocharme, je ziet daar toch al staan, die arme AOC'ers in een klein hoekje geduwd door een invasie van volleerde PVDA-militanten. Je zou toch zo medelijden krijgen. Het is daarom dat ik het zo jammer vind dat je anoniem wenst te blijven. Ik zou graag willen weten wanneer je in de Blandijn toekwam en wat je daar zag. Wat ik heb gezien en meegemaakt heb donderdagvoormiddag heb ik hier gepost. Om 8u in de Blandijn, geen AOC'ers, alleen studenten met actiebereidheid. Om 9u20 ALARM-actie, geen AOC'ers, alleen studenten met actiebereidheid. Om 9u30 vertrek van de betoging van studenten van de Blandijn, Plateau en Unifstraat, geen AOC'ers, alleen studenten met actiebereidheid. Aan de Ledeganck, geen AOC'ers, alleen studenten met actiebereidheid. Aankomst van de geneeskunde studenten, geen AOC'ers, alleen studenten met actiebereidheid. Vertrek naar de Heuvelpoort, geen AOC'ers, alleen studenten met actiebereidheid. Dan pas zijn we, zoals vermeld in het artikel voor de eerste keer AOC'ers tegengekomen. Aan de Heuvelpoort zijn we samengekomen, van daaraf zijn we samen gaan betogen. Nu moet jij mij eens uitleggen wat je wilt zeggen.
8. "AOC blijkbaar compleet in de hoek gedrumd en samen met Internationaal Verzet gewoon de betoging overgenomen" Ten eerste geliefde nooit of te nimmer CHEnge The World in een adem te noemen met IV, er zijn weinig overeenkomsten. Ten tweede, je kunt het niet zien maar ik ben aan te schaterlachen. Het AOC is namelijk, zoals ik al hierboven schreef opgericht op initiatief van de LSP. Dus ja, ik versta niet hoe een betoging van de ene mantelorganisatie van de LSP kan overgenomen worden door de andere mantelorganisatie van de LSP, maar ja, jouw logica kan ik al lang niet meer volgen.
9. "Ik had van iemand van dat AOC nochtans gehoord dat ze afspraken hadden gemaakt om alles samen en in eenheid te organiseren" Ik val hier weer in herhaling, maar ja. Wij hadden helemaal geen afspraken met dat AOC, en al helemaal geen eenheid. Dus ik weet welke anonieme figuur jou dit heeft verteld maar ik zou het wel graag willen weten.
10. "Moet een mens dus voor Stalin of Trotski zijn om mee te betogen?" Ik weet niet wat je hiermee wilt zeggen. Wil je zeggen dat iedereen die aan iets deelneemt waar ook gasten van CHEnge The World zijn, dat die dan ook voor Stalin moet zijn? In hemelsgodsnaam waar ben je mee bezig. Maar dat heb je blijkbaar al zelf door wat iets laten schrijf je "ik vind dat dikke bullshit". Ik had het niet beter kunnen formuleren.
11. "Dit is evengoed vervalste informatie op Indymedia" Dat was wat ik heb meegemaakt op die dag. Misschien moet jij maar eens vertellen wat jouw versie dan is. Als je mij beschuldigd van informatie te vervalsen dan moet je dat kunnen bewijzen, anders is dat "dikke bullshit". Zoals we al zagen van jou kleine postje leef je blijkbaar in een geheel eigen wereldje, mij niet gelaten, maar geliefde dan wel in u eigen wereldje te blijven en mensen niet te komen beschuldigen van vervalsing van de feiten, of recuperatie of whatever.

Ondervinding
by KaM Friday March 21, 2003 at 11:07 PM

Ach ik heb gewoon al ondervonden dat (een aantal) mensen met een fetish voor die 'pluralistische comité's' vaak de sectairsten van allen zijn. Je mag geen vlaggen meebrengen, je mag geen pamfletten uitdelen, je mag geen 'radicale' slogens roepen allemaal uit naam van het 'pluralisme'. Als het van hen afhangt mag je eigenlijk niets meer doen omdat dit de 'eenheid' niet ten goede komt. Bizar natuurlijk dat juist die mensen ons anti-democratisch en sectair noemen. Was vb. de 'witte mars' voor u pluralistisch genoeg?

Heb ik trouwens kritiek geuit op de mensen van het VAK of voor die mensen die de trein hebben gestopt? Helemaal niet. Ik heb veel respect trouwens voor die mensen. Ik had uiteraard wel liever gehad dat ze een 'pluralistisch comité' hadden opgericht voor ze die trein stopten. Een beetje sectair niet, met een klein groepje midden in de nacht een trein stoppen? ;)

Je maakt je zelf trouwens belachelijk door ons sectair te noemen maar dat heeft mijn kameraad Harko je al gezegd zeker. Blijkbaar zijn we zodanig sectair, dogmatisch en autoritair dat je zelfs helemaal niet door had dat we 1) het 'pluralistisch' comité hebben opgericht 2) dat veel van onze leden in dat comité zaten.

Trouwens nogal logisch dat de MLB geen tijd had voor de anti-oorlogscomités die hadden immers wel andere dingen aan hun hoofd. Kraan bestellen, etc...

>:[
by Sander Friday March 21, 2003 at 11:49 PM
sander@jnm.be

hallo ik kom van het andere kant van het politieke spectrum en ik lach in mijn vuistje bij het zien van zoveel onenigheid onder klein-links...

@Kam
by pol Saturday March 22, 2003 at 11:35 AM

ik denk niet dat een trein tegenhouden en eraan vastbinden gelukt was als er een grote groep mensen van dit plan op de hoogte waren, er zijn altijd wel mensen die hun mond niet kunnen houden, ik vind het dus niet erg dat ik er niets van wist, het is tenminste gelukt, en da tis het belangrijkste

@student L&W
by GC Saturday March 22, 2003 at 12:07 PM

Student L&W, misschien dat we in het vuur van de strijd inderdaad bijzonder enthousiast waren en bijgevolg enthousiaste verslagen op de site geplaatst hebben waarbij er hier en daar een klein foutje kan ingeslopen zijn. De zin naarwaar je verwees ivm ochtendbetoging in Gent is aangepast naar "betoging van onder meer..." Dat is inderdaad correcter. Als je dergelijke opmerkingen hebt, kun je steeds contact opnemen met de webredactie op lsp_mas@hotmail.com

De discussie over wie wat organiseerde interesseert LSP niet. Wij bouwen liever verder aan de uitbouw van de beweging. Het verdelen van de beweging laten we liever aan anderen over, die daar overigens erg goed in zijn.

Student L&W -laster en zever deel 2
by Harko Saturday March 22, 2003 at 03:02 PM


Daar is die anonieme "Student L&W" weer. Maar nog steeds geen argumenten, nog steeds enkel laster en leugen

1. Ik heb het u al gezegd anoniem posten is enkel een bewijs dat je niet durft uitkomen voor je mening. Je weet maar al te goed dat alles wat je hier zit te zeggen "dikke bullshit" is, anders zou je gewoon onder je eigen naam de discussie aangaan. En trouwens waarom wil je jouw kant van het verhaal niet vertellen. Je weigert gewoon om je stellingen te bewijzen.
2. "Jullie en de PvdA zijn exact hetzelfde" Ik heb het u al gezegd, wij, CHEnge The World, de jongerenbeweging van de PVDA, komen in niets overeen met de LSP. Dus geliefde ons NIET over dezelfde kam te scheren. En als je dat dan toch per se wilt doen dan moet je wel eens vertellen waarom. Ik heb al gezegd dat je waarschijnlijk een zeer fantasievolle richting volgt, maar blijkbaar ook een heel onwetenschappelijke, want blijkbaar besef je niet dat je je stellingen moet bewijzen. Gewoon iets posten is gemakkelijk, liegen en belasteren is gemakkelijk.
3. "En er hebben zich wel degelijk een heleboel mensen ingezet in dat pluralistisch comité" Hierboven in je vorige post bewijs je 1 ding en dat is dat je geen flauw idee hebt van wie er allemaal in dat comite zitten, en wat ze doen. Tenminste dat speel je toch zo. "iemand vertelde me dat…" Hierboven speel je de naieve student, die blijkbaar wou gaan betogen, maar gedetouteerd werd door het linkse schorriemorrie. Maar nu gooi je het van een heel andere boog. Nu ben je blijkbaar wel op de hoogte van alles wat er zich alspeelde in de aanloop naar donderdag.
4. "dat pluralistisch comité" Waarom blijf je eigenlijk spreken over pluralistisch? Er was niets plurablabla aan dat AOC. LSP'ers, hahalevers, vonkisten en toegegeven enkele goedmenende ongeorganiseerden, die in feite een locale afspiegeling waren van het anti-oorlogsplatform "geenoorlog". Ga gewoon naar het archief en kijk naar de discussie. Er is niet plurablabla aan een groep die het verzet wil verdelen, een groep die Irak wil onthoofden en dus totaal overleveren aan de Amerikanen. Er is niets plurablabla aan een dergelijke bende. Ik wil langs deze weg ook iedereen oproepen om uit da AOC te stappen en bij STOP USA Gent te komen. Er groep die 1 is met het wereldwijde verzet tegen de United States of Aggression.
5. "Mensen die al heel veel op poten hebben gezet met ecologische acties, andersglobalisme, vluchtelingenacties, antiracisme, acties tegen de combitaks, consumentenacties" Ach, nu gooien we weer over een andere boog. Nu ga je plotseling doen alsof de actievelingen van onze samenleving bijeenzaten in het AOC. In hemelsgodsnaam, antiracisme, antiglobalisme, ecologische actie,… ga je dat allemaal opeisen? Waar ben je in hemelsgodsnaam mee bezig?
6. " Jullie soort autoritaire groepjes" Ach, nu ga je doen alsof je anarchist bent, heel leuk allemaal maar heb je nu al 1 deftig argument gegeven voor je lasterpraat. Want dat is het enige wat je doet, laster verkopen en "dikke bullshit", nie meer dan da.

re: Vdb-laster
by Harko Saturday March 22, 2003 at 03:26 PM


1. Vergeef mijn onwetendheid maar waarvoor staat Vdb? Wie ben je en wat doe je. Je spreekt blijkbaar namens het AOC, of lees ik het verkeerd?
2. "Het AOC-RUG waarin ook mensen van LSP zaten, die heel fair hebben meegedaan met het AOC" Ten eerste Het zou er nog aan ontbreken, ze hebben het zelf opgericht. Ten tweede die bestelwagen van de LSP die opdook in het centrum? De LSP vestjes en bordjes die aan de Heuvelpoort werden bovengehaald? Maar ja, jullie comite, jullie zorgen.
3. "de PVDA op hun eentje, zoals gewoonlijk" Ten eerste het was niet de pvda op zijn eentje. De ALARM-Actie was georganiseerd door CHEnge The World, de JongerenBeweging van de PVDA EN STOP USA Gent. Ten tweede hoezo zoals gewoonlijk? Wat wil je daarmee zeggen, dat d PVDA met niemand wil samenwerken ofzo, ofdat de PVDA een traditie heeft van op zijn eentje misschien? Vdb, je bent blijkbaar student, kun je misschien bewijzen geven voor deze stelling, kun je eens zeggen wat jij op de unief hebt meegemaakt in die zin, of is het misschien gewoon een stelling die je poneert, die je niet schikt te bewijzen? Wederom laster en leugens.
4. "waardoor de AOC-stem niet meer gehoord kon worden" Ten eerste het was een zeer grote groep betogers, de luidsprekers op de wagen bijlange niet zo luid dat alle duizenden betogers die konden horen, laat staan dat ze de megafoons zouden overstemmen. Ten tweede heb ik zeer veel AOC'ers gezien met megafoon, sommigen liepen er gewoon mee onder hun arm. Kunnen er wij er wat aan doen dat de stem blijkbaar te stil of verlegen was. Ten derde kun je ons verwijten dat we georganiseerd waren? Als je het blijkbaar zo erg vond, zorg er dan voor dat er de volgende honderden volgwagens zijn.
5. "We werden afgesnauwd en kregen geen inspraak meer in wat er zou volgen" Wie Wat Waar Wanneer Hoe Waarom Waardoor Waarvan Waartussen Waaronder Waarlangs …????
6. "plastieken zak van één van de kleinlinkse partijtjes te laten rondlopen" Ten eerste CHEnge The World had geen plastiek zakken. Ten tweede geliefde CHEnge The World nooit kleinlinks te noemen, laat staan over 1 kam te scheren met de LSP'ers. Ten derde daarjuist loop je te zeggen dat de LSP zo fair was en nu… Maar ja, dat hoef ik mij niet aan te trekken, jullie comite, jullie zorgen.
7. "Zielig gewoon!" Ja zo zou ik jouw post kunnen omschrijven. Zielige achterklap en lasterpraat.
"Nochtans is de MLB vriendelijk uitgenodigd mee de acties in Gent te organiseren in het (pluralistische) AOC" Het fijne relaas van CHEnge The World en het zogenaamde AOC is hierboven al verteld. En ik herhaal het nog eens, er is niets pluralistisch aan het zogenaamde AOC, integendeel.

re: GC-laster
by Harko Saturday March 22, 2003 at 03:33 PM

1. Ach, Geertje Cool, dat is lang geleden. Was er eigenlijk wel bij donderdag, ik heb je niet gezien?
2. "Het verdelen van de beweging laten we liever aan anderen over, die daar overigens erg goed in zijn."
Maar Geertje toch, moet dit een stek voorstellen? En dan nog wel eentje gericht aan CHEnge The World miscchien? Als je een stek te geven hebt, of je denkt dat je een politiek discussie punt op te werpen hebt, geliefde dat dan gewoon te zeggen. Waarom geef je nu een stek aan een onbekende? Waarom ga je specifiek? Bang voor de discussie misschien? Of dat LSP-tactiek, insinuaties en laster posten en dan weglopen? Zeer proper in elk geval.

harko's lange tenen
by liverpool Sunday March 23, 2003 at 05:37 PM

Harko

wat op je tenen getrapt, je komt me wat nerveus over in je scheldtirades, niet goed geslapen? Wellicht denk je dat het 3* herhalen van je stellingen inhoudelijk versterkend werkt. Helaas. Zo werkt het niet. Nog veel succes verder in het leven.

Tja
by atlas Sunday March 23, 2003 at 06:38 PM

Harko zal wel vinden dat mijn argumenten nergens op slaan omdat ik geen zin heb mijn naam hier te schrijven. Het zij zo.
Ik heb op dag x van 's ochtends af mensen opgeroepen mee te gaan betogen, en ben de hele dag in de weer geweest. Ik heb zelf kunnen zien hoeveel scholieren PVDA-materiaal in de handen gestopt werd, en ik vind inderdaad dat de PVDA zich té nadrukkelijk profileert. Andere partijen/organisaties brengen misschien ook vlaggen en dergelijke mee, maar ze dringen zich veel minder op. Ik begrijp dan ook de ergernis ten volle: al die mensen zijn op straat gekomen omdat ze verontwaardigd waren, niet omdat ze bij de een of andere vereniging horen. Dat dan uit te buiten, vind ik nogal laag.
De flyers die ik heb uitgedeeld, droegen geen naam van een of andere groep, en zijn betaald door collega's studenten.

Maar het belangrijkste in deze discussie is gezegd door 'Student': 'Al dat geprofileer van jullie groepjes stoot gewoon mensen af' Er zijn zeer veel studenten op de UG die zich wel willen engageren, maar ontmoedigd worden als ze zien dat een groot deel van de tijd wordt verspild aan het onderlinge gekissebis (overigens steevast in ondermaats Nederlands, zoals Harko hier opnieuw bewijst).
Dat is nog het ergst van al: voor het gewin van de eigen organisatie ontmoedig je velen in hun engagement.

Het AOC was een bewonderenswaardige poging de verschillende verenigingen achter één project te scharen: bewustmaking rond en protest tegen de oorlog. Ik denk dat donderdag bewezen is dat het veel meer oplevert samen aan de kar te trekken, dan navelstaarderig het eigen Grote Gelijk op te eisen. Want duizenden mensen aan de Zuid vind ik een groter succes dan een dozijn lezinkjes waar een handvol reeds 'bekeerde' mensen aanwezig is.

Re: Atlas
by Harko Monday March 24, 2003 at 02:00 PM
harko21@yahoo.co.uk

1. "Harko zal wel vinden dat mijn argumenten nergens op slaan omdat ik geen zin heb mijn naam hier te schrijven." Inderdaad, ik vind het bijzonder zielig als mensen anoniem posten. Anoniem is enkel maar te verantwoorden als je iets te melden hebt dat je liever niet in eigen naam doet. Ik zeg maar iets brandstichting, bommeldingen, verfeieren,… Illegale praktijken post je best niet onder je eigen naam. Maar voor de rest zie ik daar geen enkele reden toe.
2. "Ik heb op dag x van 's ochtends af mensen opgeroepen mee te gaan betogen, en ben de hele dag in de weer geweest." Dat is fantastisch. Iets wat ik al een paar keer gevraagd heb aan de zogenaamde "student" is post daar een verslag van. Maak je acties, je manier van werken,… bekent aan de mensen. Dat is zeer belangrijk.
3. "Ik heb zelf kunnen zien hoeveel scholieren PVDA-materiaal in de handen gestopt werd." Niemand moest het aanvaarden, nogal logisch, iedereen die dat niet wou moest dat nie nemen. In hemelsgodsnaam waar zit gij spel van te maken?
4. "en ik vind inderdaad dat de PVDA zich té nadrukkelijk profileert." Een van de betogingen die samenkwamen op de Heuvelpoort was georganiseerd door CHEnge The World, de jongerenbeweging van de PVDA. Maar vooral door STOP USA Gent, de affiches die werden uitgedeeld waren van STOP USA, de radiowagen was van STOP USA,…
5. "Andere partijen/organisaties brengen misschien ook vlaggen en dergelijke mee, maar ze dringen zich veel minder op." Ik weet niet welke ge bedoeld maar ik zag op de betoging in de voormiddag de LSP opduiken met vestjes, bordjes en een verhuiswagen. Ik weet echt niet wat ge wilt zeggen.
6. "Ik begrijp dan ook de ergernis ten volle: al die mensen zijn op straat gekomen omdat ze verontwaardigd waren, niet omdat ze bij de een of andere vereniging horen." Ja, dat is perfect, was is je probleem? Wat is de ergernis, dat we er waren? dat we het organiseerden??? Wat is je ergernis?
7. "Dat dan uit te buiten, vind ik nogal laag" Wie buit wat uit? Voor de zoveelste keer wat is je probleem? Wat hebben we uitgebuit en dan nog tegen wie? Ik begrijp echt niet wat je bedoelt.
8. "De flyers die ik heb uitgedeeld, droegen geen naam van een of andere groep, en zijn betaald door collega's studenten" Zeer goed & bewonderenswaardig. Maar wat is je punt? Dat een organisatie geen pamfletten mag verspreiden ofzo?
9. "Maar het belangrijkste in deze discussie is gezegd door 'Student': 'Al dat geprofileer van jullie groepjes stoot gewoon mensen af' Er zijn zeer veel studenten op de UG die zich wel willen engageren, maar ontmoedigd worden als ze zien dat een groot deel van de tijd wordt verspild aan het onderlinge gekissebis" Ten eerste denk ik niet dat er donderdag iemand afgeschrikt werd, het feit dat ze met zo'n 7000 waren, en 's avonds met zo'n 10.000 lijkt mij jouw punt tegen te spreken. Ten tweede wat bedoel je met onderling geblabla? Ik postte een tekst met daarop wat ik allemaal meegemaakt heb donderdagvoormiddag. Daarop kwam commentaar van een anoniemus. Die inhoudelijk complete onzin probeerde te verkopen. Ik daag mensen nog altijd uit om ten eerste zelf hun relaas te posten en ten tweede mijn verhaal te ondergraven met deftige bewijzen. Maar soit, wat is onderling geblabla? Onderling wie of wat? En hoe uitte zich dat?
10. "Het AOC was een bewonderenswaardige poging de verschillende verenigingen achter één project te scharen" Ik heb al 10.000 keer gezegd dat het AOC een locaal aanhangsel is van het anti-oorlogsplatform dat volgens STOP USA een compleet regeringsplatform is. Maar hoe dan ook elke strijd tegen de oorlog is positief, hoe meer mensen er tegen zijn hoe beter. Maar dat belet niet dat er nog ideologische strijd kan zijn. STOP USA schaart zich aan de kant van het verzet, tegen de US of Aggression. Geenoorlog niet, dat is een belangrijk verschil.

solidair in het verzet tegen de unilaterale,
by oblo Wednesday March 26, 2003 at 03:06 PM
Dries.Brouwers@rug.ac.be

wat een gezever dit alles...gewoon paar zaken melden:

AOC RUG bevat ongebonden mensen zowel als leden van lsp/internationaal verzet, agalev, animo, attac, vonk, ak en waarschijnlijk vergeet ik nog wel iets...het is dus wel degelijk een poging om een pluralistische forum voor anti-oorlogsmensen te zijn en als je de discussies er eens zou meemaken zou je wel begrijpen dat het daar nog redelijk goed in slaagt ook...iedereen is er dus welkom die oprecht tegen deze oorlog gekant is
ja internationaal verzet speelt een belangrijke rol binnen het AOC, ze hebben het dan ook opgericht en spannen zich er enorm hard voor in, waar ik dan ook dankbaar voor ben en daarvoor hoef ik dus echt niet 100% akkoord te gaan met hen, het gemeenschappelijke doel is meer dan voldoende

wat profilering van groepen op de acties op Dag X betreft, kan je natuurlijk niet tegenhouden en mensen hebben ook het recht om dat te proberen, maar persoonlijk moet ik toch kwijt dat de houding van Stop USA me bij momenten serieus irriteerde, maar denk niet dat een scheldtirade daar iets aan gaat helpen...beter trekken we eruit de conclusie dat we in het vervolg moeten proberen een betere dialoog op te bouwen tussen de verschillende anti-oorlogs platformen
op de vergadering van gisteren was er trouwens iemand van de pvda wat dan toch een stap in de goede richting mag zijn, denk ik

ook maar ff melden dat op Dag X er 's morgens om 7u45 al mensen van het AOC aan de zuid, sint-pieters en dampoort stonden te flyeren om aankomende scholieren en studenten op te roepen om deel te nemen aan de acties
een uurtje later ongeveer zijn we dan vanaf de zuid vertrokken richting socia waar we samen kwamen met de delegatie van de steinerschool (die trouwens zwaar rockten en er op zo'n pokkevroeg uur met hun internationaal verzet slogans goed de sfeer in brachten) en zo verder langs enkele scholen om uiteindelijk met de andere betoging samen te komen aan de Heuvelpoort