arch/ive/ief (2000 - 2005)

Eerste slachtoffers gevallen bij de aanvallers. - een update
by Kenneth RUMES Friday March 21, 2003 at 01:50 PM
kennethrumes@hotmail.com

De eerste slachtoffers aan de kant van Amerika en Groot-Britannië zijn gevallen. Een Amerikaanse marinier werd doodgeschoten nabij Basra (volgens NBS, nog niet officieel bevestigd). Hoe reageert de publieke opinie?

Vanmorgen vielen al 16 slachtoffers bij een helikoptercrash in Koeweit. Het is momenteel nog niet duidelijk of de helikopter getroffen werd door een Iraakse raket, of het om een ongeval gaat. De persdienst van het Amerikaanse leger en het Witte Huis zwijgen ofwel, of ze liegen er wat op los. De waarheid gaan we toch nooit leren kennen. Het is bijgevolg niet duidelijk hoeveel slachtoffers er al gevallen zijn aan beide kanten.
Duidelijk is dat er verschillende zwaargewonden zijn onder de burgerbevolking in Irak. Een Iraakse vrouw stierf vannacht onder de rakkettenaanval van Amerika.
In het westen aan de grens met Jordanië werd de Amerikaanse aanval afgeslagen en rond Basra ondervinden de troepen veel tegenstand; een Amerikaanse marinier zou gesneuveld zijn volgens NBS (en CNN), maar het nieuws is nog niet bevestigd.
Benieuwd hoe de publieke opinie bij ons, maar vooral ook in Amerika en Groot-Britannië reageert op deze nieuwe evoluties. Mobilisatie blijft dringend nodig.
Om te beginnen voor avondwakes vanavond. Op dezelfde plaatsen als gisteren.
En morgenmiddag om 14uur nationale mobilisatie aan het Noordstation.
Hasta la siempre!

hola
by pablo Friday March 21, 2003 at 02:56 PM

het is hasta la victoria siempre ofwel - afgekort - hasta siempre. 'hasta la siempre' slaaat werkelijk nergens op

...
by Sofie Saturday March 22, 2003 at 12:45 PM
sophie@hoymail.com

Er is wel meer van deze meneer dat nergens op slaat. Dus ik laat hem maar doen. Laat dat 't begin van een beetje vrede zijn. Of – om het ook maar 'ns met de liedjesteksten te zeggen – "zou dan toch een heel klein beetje oorlog soms niet beter kunnen zijn?" (Stijn M.)

Tja, sirkus Katelijne
by De taalspecialist Sunday March 23, 2003 at 10:42 PM

Leve Pablo en Sofie, het lekkere duo uit een boerendorp... Tja, hasta la siempre... het blijft iets vreemds. Maar misschien hebben jullie ooit al van het taalkundig verschijnsel 'elisie' gehoord. Neen, opzoeken maar. Dan blijkt dat je perfect het substantivum 'victoria' kan eliseren. Begrijpelijk dat Pablo en Sofie het niet wisten.
Zij zijn (of horen wellicht tot) de zeer beroemde taalgroep uit boerendorp Katelijne die de nieuwe spelling nog niet verteerd hebben en die hier elk artikel van Kenneth proberen te boycotten. Ze zouden beter eens in eigen rangen kritiek gaan spuien.
Zoals hun beroemde schepen van cultuur Eric Janssens (CD&V) die nog steeds de letter 'c' in het Nederlands niet kent, of Victor Berger (hij weer, opvallend genoeg ook CD&V) die al helemaal blijk geeft van taalarmoede; deze nobele weet nog niet eens dat een voornaam als pakweg 'Bjorn' met een hoofdletter dient geschreven te worden.
Zielige aanval op hun aartsvijand Kenneth waarvan ik voor 1 keer vooral de inhoud van het artikel boeiend vond. Dat de eigengereide kerel er zijn originele, doch correcte slogan aanplakt, lijkt me een bijzaak. Behalve voor de zogeheten 'mierenneukers'. Als je toch wil 'slaat' is met 2a's. Er bestaat zoiets als hoofdletters (aha, wie schreef deze comment?!?) en leestekens. En Sofie of Sophie? 't Is 'hotmail'. Je andere adres werkt niet. ;-) Of wat dacht je van de zin 'Er is wel meer van deze meneer dat nergens op slaat'. Zijn vuisten misschien?
Misschien tijd om ons bezig te houden met écht interessant zaken zoals het verzet tegen de oorlog.

jezus christus
by pablo Wednesday May 07, 2003 at 03:41 PM

waarom reageer je niet gewoon onder je eien naam, kenneth? dit is echt ridicuul :-) echt zielig. zoek snel hulp. (ik weet trouwens niet wie sophie is, maar wschl heeft zij net als ik niks met cd&v te maken hoor!) (en ivm elisie/ellips: steek het in je!) (of: het in je reet!) (of: hasta la siempre!)