arch/ive/ief (2000 - 2005)

Brussel: massale actie aan de VS ambassade
by Mara Thursday March 20, 2003 at 07:50 PM

Een paar duizend mensen staat vanaf de vooravond voor de Amerikaanse ambassade om de oorlog tegen Irak aan te klagen.

Een paar duizend mensen staat vanaf de vooravond voor de Amerikaanse ambassade om de oorlog tegen Irak aan te klagen. Vooral de opkomst van jongeren is fenomenaal. Jongens en meisjes, nog met schriften onder de arm, dragen bordjes en scanderen anti-oorlog slogans. Er worden verfeieren gesmeten en papieren vliegtuigjes vliegen symbolisch richting ambassade. De manifestanten zijn kwaad, zoveel is duidelijk. Slogans als `Qui sème la misère récolte la colère`, laten daar geen enkele twijfel over bestaan.
Rond 19 uur wordt het waterkanon ingezet en probeert de politie de menigte uiteen te drijven met traangas. Rond 20 uur staat er nog zo`n 500 man.

Wie weet er meer?
by Stef Rooyaerts Thursday March 20, 2003 at 11:06 PM

Heb gehoord dat er wel wat repressie was; geheel onterecht. Wie weet er meer? Wie wil zijn/haar ervaringen delen? Vertel eens over de strategisch opgestelde waterkanonnen; waarvan 1 begon te spuiten op het moment dat er rookbommen werden gegooid aan de ene kant; en waarvan 2 eigenlijk geheel onterecht ook aan de andere kant begon te chargeren. Is er verwittigd vóór de charge?

Legal teams?