arch/ive/ief (2000 - 2005)

Jongerenmanifestaties tegen de oorlog in verschillende steden
by Mara Thursday March 20, 2003 at 11:20 AM

Duizenden jongeren betogen tegen de oorlog in verschillende steden.

In Antwerpen betogen een 800tal scholieren tegen de oorlog. Ze liepen vanochtend langs verschillende scholen, richting Grote Markt. Op de Grote Markt werd de groep vergezeld door boze stadsambtenaren, die niet te spreken zijn over de corruptie van het Antwerps stadsbestuur.
Vanavond om 17 uur worden er opnieuw anti-oorlog acties verwacht op de Groenplaats.

In Gent betogen duizenden studenten en scholieren. Er werden reeds kruispunten geblokkeerd; op de Korenmarkt houden muzikanten rond 12:30 een auditief bombardement in het centrum van Gent. Vanavond zijn er nog acties gepland aan de Zuid.

In Brugge manifesteren een 100tal scholieren en in Leuven zouden er ook acties aan de gang zijn.
Volgens Jessie zou de politie van Brugge jongeren aan het ficheren zijn: scholieren worden tegengehouden en hun namen worden opgeschreven. Blijkbaar is de lokale overheid bang dat de jongeren naar het centrum trekken.

Na een anti-oorlogsbijeenkomst op de ULB, start er vanmiddag in Brussel eveneens een manifestatie langs verschillende scholen, om tenslotte tegen 17 uur samen te komen aan de Amerikaanse ambassade.

Misbruik maken van de situatie?
by Scepticus Thursday March 20, 2003 at 12:02 PM

Ik vraag mij toch af in hoeverre die protesten oprecht zijn. Het is mooi weer en een dagje geen les is voor een leerling altijd meegenomen, hé. Maar de leerkrachten worden erdoor gestraft. Zij kunnen aan de hele zaak niets veranderen maar missen wel les... Zouden die protesten ook zo massaal doorgaan op de 100-dagen of vlak na school?

Woede is oprecht
by Peter Thursday March 20, 2003 at 12:16 PM

Beste scepticus

Zelf geef ik les en ik kan je wel degelijk vertellen dat de woede bij scholieren én leraars diep zit. Het is niet zomaar een fijn dagje uit maar effectief op straat komen (niet op café gaan zitten!) tegen de oorlog.