arch/ive/ief (2000 - 2005)

Allochtone sp.a-ers tegen Amerikaanse oorlogsplannen
by s.p. Wednesday March 19, 2003 at 03:13 PM

Oproep aan Turks Parlement en Arabische overheden

sp.a
Brussel 19/03/2003

Naar aanleiding van de dreigende oorlog in Irak roepen allochtone mandatarissen en functionarissen van sp.a de Turkse en Arabische regeringen op geen medewerking te verlenen aan de oorlogspannen van de Verenigde Staten.

De sp.a-ers benadrukken dat hun houding niet is ingegeven door enige sympathie voor Saddam Hoessein en zijn regime. Senator Fatma Pehlivan: "Hoessein symboliseert alles waar wij tegen zijn. Hij onderdrukt zijn bevolking en is een oorlogszuchtige dictator. Hij moet dan ook ontwapend worden. De wapeninspecteurs van de Verenigde Naties waren wat dat betreft op de goede weg. Wij vinden dan ook dat zij meer tijd moeten krijgen om hun werk te voltooien."

Maar van oorlog - zoals de VS en het Verenigd Koninkrijk willen - kan volgens de sp.a-ers niks goed komen. "Niet voor de Iraakse bevolking, niet voor het fragiele situatie in het Midden Oosten, niet voor de verstandhouding tussen de Arabische en Islamitische wereld en het Westen, ... . Deze oorlog is gewoon een bedreiging voor de wereldvrede."

Concreet roepen de sp.a-ers het Turkse parlement op om voor een tweede keer tegen de aanwezigheid van Amerikaanse troepen in Turkije te stemmen. Daarnaast roepen zij de Arabische overheden in de regio op om niet langer mee te werken aan de oorlogsplannen van de VS.

De sp.a-mandatarissen en functionarissen van Turkse en Arabische origine uiten op deze manier hun verzet tegen een mogelijke oorlog met Irak. Hun oproep richten zij ook aan de Turkse en Arabische media.

sp.a-ers die deze oproep onderschrijven: Fatma Pehlivan, Dalila Douifi, Yamilla Idrissi, Mimount Bousakla, Saïda Sakali, Anissa Temsamani, Chokri Mahassine, Saïd El Khadraoui, Selahattin Koçak, Tarik Fraihi en Mustafa Aytar.

Bush?
by Claudio Wednesday March 19, 2003 at 03:36 PM

Roepen de heren en dames ook op om Bush te ontwapenen? Anders is het een vrij hypocriete bedoening ...

Claudio

Bravo, zenne!
by Els Wednesday March 19, 2003 at 03:36 PM

Hoe is het mogelijk? Hoe is het mogelijk!
Gaan ze de Turken en Arabieren nog wat de les spellen ook!
En dat TERWIJL ZE (SP.a) ZELF MEEHELPEN AAN DE OORLOG (cfr transporten door ons land)!!!!!
Dit is de westerse arrogantie (en bewijs van 'over-assimilatie'?) ten top!
Doen ze dit uit zichzelf, die ondertekenaars, of laat de partij-top hen hier voor opdraaien?
Het is hoedanook ONGEHOORD!

Als ALLE regeringen (ook -en vooral- de 'democratieën') eens naar hun bevolking zouden luisteren, dan kwam er van oorlog niet veel in huis!
Veeg maar eerst voor de eigen deur! ALLEMAAL!

De moeite
by han Wednesday March 19, 2003 at 07:11 PM

Dit kan tellen.

Als je een bewijs wil hebben van de onmacht en het facade gehalte van de allochtonen op de SP.A lijsten dan kan dit persbericht wel tellen.

Een oproep aan Turkije, terwijl in Antwerpen de transporten gewoon blijven verder gaan.

Een oproep aan de Arabische, terwijl CNN en co ons dagelijks de oorlog door de strot trachten te rammen.

Denken deze heren en dames nu echt dat de mensen "dom" zijn.