arch/ive/ief (2000 - 2005)

Vraag van oude boerin: "Waarom wordt Bush niet vermoord ?"
by jpe Tuesday March 18, 2003 at 08:51 PM

Een warm aanbevolen stukje voor Verhofstadt en al de hoge pieten die het contact met de gewone mensen verloren zijn.

Vandaag wisten de media te melden dat premier Verhofstadt - in tegenstelling tot de ministers Flahaut en Michel - de Amerikaanse oorlogstransporten toch wil laten doorgaan nadat de Amerikaanse overval op Irak zal gestart zijn. Is onze 'numero uno' het contact met de bevolking aan het verliezen ?

Wie zijn oor te luisteren legt bij 'gewone mensen' hoort dezer dagen heel andere praat dan de ingestudeerde blabla van Verhofstadt.

Een oude Limburgse boerin (70) die heel haar leven op de CVP stemde en zich de bombardementen van tijdens W.O. II nog levendig voor de geest kan halen, vroeg me gisteren: "Waarom wordt Bush niet vermoord ? Waarom worden alleen maar goede presidenten, de twee Kennedy's, vermoord ?"

Als zelfs oude blanke vrouwtjes die geen vlieg kwaad doen, al beginnen hopen op een aanslag op Bush' leven, dan is het ver gekomen.

Ze maakte ook de vergelijking met Hitler: "Hadden ze die vermoord voor hij aan de oorlog kon beginnen, dan waren er miljoenen mensen in leven gebleven."

En ook mijn bejaarde vader (76), even katholiek en vredelievend als de boerin, vertelde me gisteren hoe hij Bush haat. "Ik kan die vent niet horen of zien" zei hij en hij ging boos weg toen Bush' oliekop weer eens op het scherm verscheen.

Wel als oude blanke Belgen er zo al over denken, wie kan er dan nog verbaasd zijn over de woede en de haat van oude en jonge Arabische mensen ?

de oude boerin
by nobody Wednesday March 19, 2003 at 10:01 AM

niemand mag zomaar beslissen over het beëindigen van het leven van om het even wie om onverschillig welke reden.
Het leven is te kostbaar om vernietigd te worden als het even in iemands kraam past en er vlug een smoesje voor verzint, kwestie van vlug een valabel excuus te hebben.
Mensen doden is nog altijd moorden en dit is nog altijd een
verwerpelijke wandaad, voor iedereen. Een oude boerin ten tonele voeren als bedenkster van vermoorden getuigt niet erg van vindingrijkheid. Er schuilt nog altijd te veel kaf
onder het koren van indymedia. Waarom blijven zoveel subver-
sieven en kandidaat-politici zich verschuilen in de brede
plooien van de veilige ommanteling van een zogezegde onaf-
hankelijke pers? Kom in het daglicht, toon uw ware gelaat.

Aan nobody die las wat er niet stond
by jan-pieter everaerts Wednesday March 19, 2003 at 12:32 PM

Aan de nobody die niet onder zijn ware naam durft schrijven maar wel vraagt dat de ander (jpe = jan-pieter everaerts, weten de trouwe indy-bezoekers ondertussen wel) in het daglicht komt ..

Ik heb die uitspraak maandag echt gehoord van die oude vrouw en vond het frappant. Het schokte me.

En wat je schrijft dat niemand mag doden, dat is principieel zeer juist; maar als je door één iemand uit te schakelen er duizenden anderen zou kunnen redden, wat doe je dan ?

Overigens zal het vermoorden van Bush de oorlog niet voorkomen. Er zijn hier belangen in het spel die de 'pop' die Bush is, ver overstijgen.

Daarom is bovenstaand stuk geen oproep om hem te vermoorden want dan wordt het wellicht alleen maar erger, onder leiding van Dick Cheney en Co. (Zie ook mijn eerdere standpunten tegen CCC bv.)

Ik wou alleen maar melden hoe diep de haat bij veel gewone oude mensen die de oorlog nog aan den lijven hebben meegemaakt, tegen "de Amerikanen", tegen Bush, wel zit.