arch/ive/ief (2000 - 2005)

Fascistische moord in Italiƫ en politiegeweld
by lize Tuesday March 18, 2003 at 04:13 PM

In de nacht van zondag op maandag werd een 27-jarige jongen in Milaan vermoord door een groepje als skin-heads geklede jongeren. Kort daarop chargeerde de Italiaanse politie in het ziekenhuis tegen zo'n 50 jongeren die hun medeleven wouden betuigen. De politie sloeg de manifestanten tot bloedens toe met ijzeren staven en ook binnenin het ziekenhuis.

Davide, een jongen van 27 uit Milaan was in het gezelschap van 2 vrienden toen plots 2 als skin head geklede mannen een bar uitkwamen en ze zonder enige reden met messen werden aangevallen. Davide stierf in de ambulance aan zijn verwondingen.

Onmiddellijk kwam een solidariteitsreactie op gang en zo'n 50 jongeren verzamelden aan het San Paolo ziekenhuis om hun medeleven te betuigen. Ze werden er echter opgewacht door zwaar bewapende politieagenten die onmiddellijk tegen de jongeren chargeerde en hen tot in de gangen van het ziekenhuis achtervolgde met ijzeren wapenstokken.

De getuigenissen die te lezen zijn op de site van Indymedia en in de krant 'Il Manifesto' zijn weerzinwekkend. De gangen van het ziekenhuis zouden onder het bloed zitten (er zijn foto's gemaakt). Verplegers getuigen van een geboeide jongen die met geboeide handen verschillende malen werd geschopt, hierbij 3 tanden verloor terwijl twee agenten hun mitrailleurs op hem hadden gericht.

Ook zagen getuigen hoe gearresteerde manifestanten binnenin de politiewagens werden geslagen. De agenten reden weg met gierende banden en hun pistolen in de lucht, en het scheelde niet veel of sommigen werden door de politiecombi's overreden.

Het hele verhaal lijkt een herhaling van de bloedige politie-inval in de Diaz school tijdens de G8 in Genua.

De Italiaanse media doen het hele verhaal af als een uit de hand gelopen vete tussen rivaliserende extremistische groepen en spreken met geen woord over het uit de hand gelopen politiegeweld.

Da had je toch al verwacht...
by jessie Tuesday March 18, 2003 at 04:27 PM

Tja dat de media er niks over zegt is niet moeilijk. Zowat alles is in handen van el fascisto berlusconi. Tzou eerder raar zijn moesten ze het wel tonen.