arch/ive/ief (2000 - 2005)

Oprukkend fascisme
by jessie Tuesday March 18, 2003 at 03:52 PM
jessie@indymedia.org

...

Vandaag werd in duitsland de aanvraag van de regering om de neo-nazi partij National Democratic Party (NDP) te verbieden door het grondwettelijk hof verworpen. De aanvraag zou geweigerd zijn omdat de partijleden die getuigd hebben, betaald werden door de veiligheidsdiensten.

[ Meer INFO > ]

Ook eerder deze week kwamen de fascisten in het nieuws.

Tonight in via Brioschi, near the Navigli area (Milan) a small group of fascists deliberate attacked three militants with knives. One of the three, hit at the throat and chest, fell down on the ground and died in a few minutes. Afterwards some people spontaneously gathered at the S. Paolo Hospital for a demonstration.
The police and carabinieri (the military police) reacted charging violently the demostrators and arresting some of them.
Less than a hour after the murdering, the disinformation machine was up and running: the ANSA (the most important italian news agency) said "a riot between young dissidents groups had taken place in Milan". The evident aim of the newsblast was to turn the fascist aggression and the violent police repression at the office into the 'typical bad evening caused by noglobal violence'.

We are here to repeat that instead of 'riot' we can clearly talk about 'deliberate aggression', an assault which costed the life of a young man. And we confirm that the police and carabinieri protected the fascists and covered up the facts, charging with tonfas and baseball bats (as reported by direct witnesses) the people demonstrating their solidarity outside the hospital.

Zondagnacht zaten we met een paar imc'ista's rustig te chatten, toen een Italiaanse collega nogal een verwarrend verhaal begon te vertellen.
Het was ongeveer 01u. De mensen van IMC Italië hadden net een telefoontje gekregen met het bericht dat een jongen was neergestoken door naziskins. Hij vertelde ons het verhaal in brokken want hij was nog aan het telefoneren en de mensen aan telefoon waren nogal overstuur.
De 3 jongeren van O.r.so (officina della resistenza sociale) kwamen een bende boneheads tegen op weg naar huis. Eén van die boneheads heeft samen met z'n vader de jongen om het leven gebracht door middel van messteken in de borst- en in de buikstreek. De jongen werd nog naar het ziekenhuis van milaan overgebracht maar het mocht niet baten, hij stierf kort erna.
Na dit drama kwamen onthuste jongeren spontaan op straat om hun medeleven met de familie te betuigen en om te protesteren tegen deze gewelddadige fascisten.

De politie kwam tussenbeide. In plaats van de daders aan te pakken, hebben ze relletjes met de rouwende menigte uitgelokt.

[ Meer INFO > IMC Italia]

Zo zie je maar aan wiens kant ze staan en wie er wordt beschermd...

Elke schijn is bedriegelijk
by Internationalo Tuesday March 18, 2003 at 05:36 PM

... en intussen gaat in Duitsland (en elders) het "Sociaal Plan" van start: een regelrechte aanval op de leef- en werkomstandigheden van diegenen die hun bestaan d.m.v. arbeid moeten verzekeren....

De Duits-Franse oorlog kwam teneinde door de opstand van de Communars in Parijs. De 1e wereldoorlog kwam teneind door de revolutie in Rusland. De slachting van de 2e wereldoorlog kwam teneinde toen het proletariaat leeggebloed was na tezijn meegesleept in campagnes die niets met haar strijd te maken had.
De westerse beschaving bakt het weer goed bruin.

http://www.internationalism.org

Huiswerk beter doen als je journalistje wil spelen...
by Bosgeus Tuesday March 18, 2003 at 06:40 PM

Het gaat dus om de Duitse partij NPD (en niet NDP) wat staat voor Nationaldemokratische Partei Deutschland.

En inderdaad, de Duitse undercoveragenten zouden bepaalde gedragingen geprovoceerd hebben, maar dat was niet helemaal de kern van de zaak. Het debat ging om de bredere vraag of je een partij en dus een mening kan verbieden. Persoonlijk zeg ik NJET, ondanks m'n walging voor de NPD (waar ook voormalig RAF'er Horst Mahler deel van uitmaakt) en pakweg de PVDA.

bosgeus, leer lezen !
by guido Tuesday March 18, 2003 at 07:38 PM

"neo-nazi partij National Democratic Party (NDP) "

Dit is in het Engels, in het Duits is het natuurlijk

>>>Het gaat dus om de Duitse partij NPD (en niet NDP) wat staat voor Nationaldemokratische Partei Deutschland.

Guido, leer denken...
by Bosgeus Tuesday March 18, 2003 at 08:09 PM

We kunnen uiteraard een wedstrijdje organiseren wie de meeste vertalingen kan weergeven van de Duiste partij, met de Duitse naam NPD.

Suckers...

sucker"s"
by Filip Wednesday March 19, 2003 at 03:13 PM

Bosgeus, ik zie hier staan "sucker-s" en als ik volg replikeer je op Guido. Ik wist wel dat je jezelf graag zo had genoemd. Sucker had mooier gestaan om je artikel te ondertekenen. Er zijn mooiere dingen in het leven om je druk over te maken. Zo kun je misschien meer blauw in de bak vragen i.p.v. op straat.