arch/ive/ief (2000 - 2005)

Vredesbetoging: reactie van Agalev
by diffuser Sunday March 16, 2003 at 04:27 PM

Dit vergt misschien een reactie van de vredesbeweging?

Bij eenzijdige oorlog van VS tegen Irak moeten militaire transporten stoppen

Brussel, 15 maart 2003

Agalev is verheugd over de massale deelname van zoveel duizenden mensen aan de vredesbetoging in Brussel en zoveel andere plaatsen over de hele wereld. Al deze mensen hebben duidelijk gemaakt dat zij een oorlog tegen Irak niet zien zitten. De Groenen sluiten zich aan bij de vredeswil van de bevolking. Daarom was Agalev vandaag aanwezig in de betoging met een zeer ruime delegatie, waaronder alle groene ministers en de parlementsleden.

Net als deze mensen hopen wij nog steeds dat een oorlog tegen Irak kan vermeden worden. België maakte de voorbije maanden deel uit van een vredescoalitie van landen die zich verzetten tegen een oorlog in Irak. Agalev wil dat de Belgische regering ook de volgende dagen en weken op dezelfde lijn blijft doorwerken.

Als - ondanks het massale en wereldwijde protest - de VS toch zou overgaan tot een eenzijdige oorlog tegen Irak zonder een mandaat van de VN, dan moet België die actie veroordelen. Zo'n militaire actie gaat immers regelrecht in tegen de internationale rechtsorde. Zo'n veroordeling dient ook gevolgd te worden door aangepaste maatregelen. Voor Agalev is het duidelijk dat in dat geval de militaire transporten over Belgisch grondgebied dienen stopgezet te worden. In geval van oorlog kunnen geldende verdragen over zo'n transporten niet ingeroepen worden.


Jos Geysels, politiek secretaris

Te laat.
by KaM Sunday March 16, 2003 at 05:05 PM

Louis Michel was hen al voor. ''Als de VS zonder resolutie van de VN Irak aanvallen dan stop ik de transporten....''

BRUSSELS, March 16 (Reuters) - NATO member Belgium threatened on Sunday to cut off its airspace and the port of Antwerp to the U.S. military if the United States invades Iraq in violation of international law.......

wie was eerst?
by stefaan Sunday March 16, 2003 at 05:13 PM

En hoe zou het komen dat Big Loulou zo'n standpunt inneemt?

Walgelijke Hypocrisie
by stefaan Sunday March 16, 2003 at 05:21 PM
stefaan.depraetere@chem.kuleuven.ac.be

Hoera hoera,

Niet alleen onze Groene medestrijders hebben het eindelijk door dat die wapenstransporten niet te verzoenen zijn met een zogezegde `anti-oorlogs en pro-vrede`-houding, neenee ook ons gekend anti-oorlogsboegbeeld L.Michel en zelfs de onvervaarde vredesduif-met-F16-motoren Flahaut spreken van een verbod op legertransporten over het Belgische grondgebied.
Ik weet niet hoe het komt maar als ik even in mijn geheugen graaf heeft de VS ondertussen meer militair materieel doorheen de Antwerpse havenpoorten gesluisd dan dat er in Irak vermoedelijk te vinden is, heeft men een betogingsverbod uitgevaardigd tegen vredesactivisten die de onwettelijkheid en walgelijke onrechtvaardigheid van deze zaak al lang in het snotje hebben en blijft men der op hameren dat het hier een actie is om saddam te ontwapenen.
Als ze echt eventjes willen geloofwaardig overkomen dan zouden ze beter eens de dingen bij naam noemen en de VS er openlijk van beschuldigen dat dit een pure machtsoorlog is ivm de oliebelangen. Daardoor is Belgie niet verplicht om -ook nog voor de oorlog- die wapentransporten te verbieden hoeveel defensie (navo en dergelijke) contracten er zijn opgesteld.
Oke politiek is soms een beetje diplomatisch zijn maar der is nog altijd een verschil tussen diplomatisch zijn of gewoon laf zijn en geen verantwoordelijkheid durven nemen.

Liars!
by red kitten Sunday March 16, 2003 at 05:44 PM
redkitten@indymedia.be

They took part to the campain against Iraq in 1991
They took part to the 12 years of embargo
They took part to the campain against Yougoslavia in 1999
They took part to the «anti-terrorist» campain against Afghanistan in 2001
They help the USA to attack Iraq by opening wide their territory and harbors, by sending troops in Afghanistan so the US soldiers can move to the Golf.

And now suddenly the governemental parties are against war ? No way! We don't believe it a single second.
They just adapt their speeches because:
- elections are close and people don't like the war, especially when it's obiously for oil.
- the anti-war movement is growing so fast that they would lose hold if they don't btry to controle it this way.

A little flash-back: the 16th of November, just 4 months ago, 3 activists of PTB-PVDA-Youth occupied the city hall of Antwerpen and spread a banner «No US troops in Antwerps harbor».
At that time they ALL denied that there were troops transports on their way to the Golf. And now they suddenly discovered it as they suddenly discovered that this war was an injutified massacre for oil.

No way!
War to the war!
War to the governemental parties!

Let give those liars a slap in the face on May 18th, and before, and after!

Too late or to vote, that's the question.
by yannindy Sunday March 16, 2003 at 06:47 PM
yannindy@yahoo.fr

And of course, our good old friend Di Rupo said exactly the same yesterday at the RTBF (journal 19h30).
"Si les USA déclarent une guerre illégale, nous arrêterons les transports de matériel depuis le port d'Anvers"..
They KNOW it's way too late. The US war material is ready to be used.
When there was still time to stop these transports, they arrested the people who wanted to stop the trains.
Let's not forget this for the next elections.. if it is still usefull to vote.

Louis Michel
by 2stein1 Sunday March 16, 2003 at 07:08 PM
zweistein@comic.com

zei een maand of twee geleden in de zevende dag dat deze oorlog om olie en macht draait. Wie liegt er hier, red kitten, en wie is er bezig met een verkiezingscampagne? loser.

kostuum
by koenraad depauw Sunday March 16, 2003 at 07:28 PM

Vertrouw nooit iemand met een kostuum van 1000 euro aan!

Zeker niet als het betaald werd door de belastingsbetaler.

De groenen hebben duidelijk gekozen bij welke klasse ze willen behoren en t'is bij die van Verhofstadt, Michel en Jansens

kun je trouwens
by 2stein1 Sunday March 16, 2003 at 07:32 PM
zweistein@comic.com

een privé-mailadres gebruiken als je verkiezingspropaganda verspreidt? ik vind dit als extern medewerker beschamend.

Denk eens even na:
by Els Sunday March 16, 2003 at 07:58 PM

Pas als de oorlog 'eenzijdig wordt uitgeroepen' (hij is immers al lang bezig), zullen ze die transporten verbieden.
Volgens mij 'starten' ze de oorlog pas als alle materieel ter plaatse is, niet?
Slechts als die oorlog dus zeer lang aansleept, zou het een (piepklein!) verschilletje kunnen maken...
Bravo, hoor!

ts;ts Zweistein
by Guido Sunday March 16, 2003 at 07:58 PM

"loser. "

is een scheldwoord.


"Wie liegt er hier, red kitten, en wie is er bezig met een verkiezingscampagne? "

Kitty maakt hier geen verkiezingspropaganda, hij geeft feiten weer en vraagt om de regering en rammeling te geven bij de verkiezingen. Hij zei niet op welke partij te stemmen. :)

Waarom stopte Louis Michel dan de transporten niet, als hij toch weet dat het voor olie en macht is?

hypocrieten !
by an Sunday March 16, 2003 at 08:11 PM

vuile hypocrieten, hoe durven jullie je kop laten zien op de anti-oorlogsbetoging? hou aub de bevolking niet voor de zot en beken kleur. en die kleur is bij jullie niet groen, maar zwart.

jullie hebben de wapentransporten goedgekeurd en zijn dus allen medeverantwoordelijk voor de oorlog in irak, voor de moord op duizenden kinderen, vrouwen en mannen.

maar ook medeverantwoordelijk voor de gevolgen van de oorlog hier in belgië. hoeveel mensen gaan hun job moeten verliezen. hoeveel besparingen gana jullie nog doorvoeren.

zodus, beste mensen, stem op 18 mei niet op al die hypocriete partijen. maar stem op de pvda (of op pvda-kandidaten op de lijst resist). de pvda is tenminste een partij van doeners en niet van belovers.

(2° verbeterde versie) Volgens vele betrouwbare bronnen
by Zweistein the First Sunday March 16, 2003 at 10:27 PM
zweistein@comic.com

is het bestuur in Irak verantwoordelijk voor de sterfte van (honderd)duizenden mensen de voorbije jaren, en niet zozeer het embargo. Volgens die betrouwbare bronnen profiteert die elite zelfs van het embargo. Hoe kun je trouwens honger lijden in een land vol olie? (die olie mag onbeperkt verkocht worden in ruil voor voedsel en medicijnen, of niet soms?)

dit ontkennen is verkeerd.

Het is trouwens Saddam Hoessein die in eerste instantie oorlogen begon tegen eerst Iran en erna Koeweit. Deze laatste oorlog is trouwens de oorzaak van de tweede golfoorlog, of niet soms?

ook dat onkennen is volgens mij verkeerd.

Saddam Hoessein hád chemische en biologische wapens, en hij heeft er nog steeds, dat blijkt toch uit de huidige wapeninspecties. Hij is ook bereid die te gebruiken, dat bewees hij reeds in het verleden.

en ook dat ontkennen vind ik verkeerd.

Een oorlog voeren voor olie, macht en binnenlandse belangen keur ik daarentegen óók af, al vind ik niét dat we de heersende elite in Irak vrij spel moeten geven! In naam van de Irakezen, de Koerden en Sjieieten! Freedom for All!

Wat betreft jullie visie op onze Belgische regering: jullie denken dat de wereld bestaat uit autonome eilandjes met telkens een groep onafhankelijke hottentotten zeker?

(ik heb trouwens meer respect voor hottentotten dan voor stalinisten, dit geheel ter zijde, hoor)


2stein1

ps guido als je dit wegcensureert, toon je dat je een even grote stalinist en dus erger dan een hottentot bent dan al je vriendjes bij indymedia

Zweistein ts,ts, ts.
by Guido Sunday March 16, 2003 at 10:57 PM

"is het bestuur in Irak verantwoordelijk voor de sterfte van (honderd)duizenden mensen de voorbije jaren, en niet zozeer het embargo. Volgens die betrouwbare bronnen profiteert die elite zelfs van het embargo. Hoe kun je trouwens honger lijden in een land vol olie? (die olie mag onbeperkt verkocht worden in ruil voor voedsel en medicijnen, of niet soms?)

dit ontkennen is verkeerd."

" The United Nations humanitarian aid coordinator, Hans Von Sponeck -- who resigned this week, has said that Iraq's mortality rate has more than doubled under the UN embargo.

In an interview with the Qatari satellite television Al-Jazira, Mr Von Sponeck said that one out of five children under the age of five was malnourished."

http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/middle_east/641830.stm

Je weet wel, Van Sponeck, die één van de kritische stemmen was in de Vs tot met opeens met een oud dossier over mogelijk kindermisbruik afkwam dat eigen lijk al vijf jaar geleden was afgesloten.

Nog:

Hans von Sponeck:
The Inside Story of U.S. Sanctions on Iraq

http://rwor.org/a/v23/1130-39/1132/sponeck_iraq.htm


"Het is trouwens Saddam Hoessein die in eerste instantie oorlogen begon tegen eerst Iran en erna Koeweit. Deze laatste oorlog is trouwens de oorzaak van de tweede golfoorlog, of niet soms?

ook dat onkennen is volgens mij verkeerd."

Weet je wat? Mail naar Bush en zeg hem dat hij als reden moet opgeven dat het de fout is van de eerste Golfoorlog, hij zal u dankbaar zijn. De oorzaak van de komende oorlog zijn o.a. de makers van volgend rapport. http://www.newamericancentury.org/RebuildingAmericasDefenses.pdf

"

"Saddam Hoessein hád chemische en biologische wapens, en hij heeft er nog steeds, dat blijkt toch uit de huidige wapeninspecties. Hij is ook bereid die te gebruiken, dat bewees hij reeds in het verleden.

en ook dat ontkennen vind ik verkeerd."

Welk land heeft er géén? Waar wordt trouwens in bovenstaand artikel ontkend, of in de comments?


"Wat betreft jullie visie op onze Belgische regering: jullie denken dat de wereld bestaat uit autonome eilandjes met telkens een groep onafhankelijke hottentotten zeker?"

Is dat niet de droom van velen? Collectieven overal die ook met elkaar samenwerken?

(ik heb trouwens meer respect voor hottentotten dan voor stalinisten, dit geheel ter zijde, hoor)

Leuk voor u. :)


2stein1

ps guido als je dit wegcensureert, toon je dat je een even grote stalinist en dus erger dan een hottentot bent dan al je vriendjes bij indymedia

Zweistein, lees de editolijsten, ik heb uw twee voorgaande comments niet gehide, dat deed iemand anders. In je eerste comment stond een bevel naar mij toe, toen posste je een teede waarin dat bevel weg was en jij vind dan nog dat wij hier naar jouw pijpen moeten dansen, omdat jij zonodig van gedacht veranderd?

"toon je dat je een even grote stalinist en dus erger dan een hottentot bent dan al je vriendjes bij indymedia"

Zweistein, alweer schelden en onterecht claimen naar mij toe van censuur, blijkt dat onze liefde van korte duur was. Maar had dat kunnen denken. :)

bedankt voor de kaart. :)

>>>http://www.mandalaart.com/cgi-bin/mandalaart/e-cards/card.cgi?1047846936

Amaai, het ware gelaat van AGALEV ??
by han Monday March 17, 2003 at 12:11 AM

Iedereen die het niet eens is met AGALEV word vanaf nu voor Stalinist of Hottentot uitgescholden.

Het is een manier om aan politiek te doen, maar het is zeker niet de mijne.
Het kan zijn dat dergelijke dingen werken op politics info of het discussie forum van AGALEV, maar ik denk dat de lezers van deze website volwassener zijn.

De Belgische regering is mede verantwoordelijk voor de komende dood van duizenden onschuldigen in Irak. Ze liet tonnen wapens en munitie verschepen naar de golf, en gaf die transporten uitzonderlijke politie bescherming.
En of dat nu vertelt wordt door iemand van de PVDA, AEL, Forum voor vredesactie, .... dat maakt allemaal geen verschil, het is gewoon de waarheid.

Inderdaad Han,
by 2stein1 Monday March 17, 2003 at 01:44 AM
zweistein@comic.com


iedereen die het niet eens is met AGALEV word vanaf nu voor Stalinist of Hottentot uitgescholden.

Enige voorkeur?

Ja joepie een scheldbarak
by stefaan Monday March 17, 2003 at 09:23 AM
stefaan.depraetere@chem.kuleuven.ac.be

Uiteraard kunnen we pogen van onszelf goed te laten gaan in ijverige scheldberichten. Ik ben ervan overtuigd -vooral nu indymedia eindelijk wat bekendheid krijgt- dat de geloofwaardigheid met rasse schreden aan het vooruit gaan is :(

Hottentot Hier, Hottentot Waar, Hottentot Ginder en Hottentot Daar.
(en laat die nu maar rusten waar ze zijn)

gelieve
by 2stein1 Monday March 17, 2003 at 09:54 AM
zweistein@comic.com


de comment getiteld: "(tweede poging)...) te verwijderen, ik heb deze niet gepost!

indien je bevestiging wil dat hier nu de echte zweistein schrijft kun je mij een mailtje sturen, ik zal dan antwoorden, thanks.

ik bedoelde natuurlijk
by 2stein1 Monday March 17, 2003 at 10:15 AM
zweistein@comic.com


de comment getiteld: "(2de verbeterde versie)..." .