arch/ive/ief (2000 - 2005)

Abou Jahjah (AEL/ RESIST): We moeten manieren vinden om die oorlog te belemmeren
by han Soete Saturday March 15, 2003 at 11:05 PM
han@indymedia.be

Interview met Dyab Abou Jahjah (AEL / RESIST) : Bush heeft natuurlijk niet de reputatie om te luisteren naar wat de bevolking zegt je kan hem bezwaarlijk een democratisch man noemen. Maar we moeten het verzet blijven voeren en steunen, dat zal het volgende punt zijn op onze agenda.

Abou Jahjah (AEL/ RE...
dscn0825_dyab.jpg, image/jpeg, 400x533

Han:
Het is eerste keer sinds je arrestatie dat je er terug mag betogen, vind je het belangrijk dat je hierbij kan zijn.

Dyab:
Ja natuurlijk. Dat was erg de vorige keer dat ik niet mee mocht betogen. Ik vond dat een onrechtmatige maatregel, maar bon die is nu opgeheven.

Han:
De eerste keer dat we betoogden waren we hier met tienduizend mensen, nu zijn er verschillenden tienduizenden mensen. Wat vind je ervan die beweging zo'n uitbreiding kent

Dyab
Wel ik dank dat de verdienste is van STOPUSA, dat is een duidelijke alliantie van mensen die een duidelijk radicaal standpunt innemen. Het feit dat mensen duidelijk naar buiten komen tegen de oorlog heeft daar zeker mee te maken.

Han:
Er zijn al miljoenen mensen op straat gekomen tegen die oorlog, en toch blijft Bush verder doen. Wat denk je daarvan.

Dyab
Ja kijk Bush heeft natuurlijk niet de reputatie om te luisteren naar wat de bevolking om of om een democratisch man te zijn. Maar we moeten het verzet blijven voeren en steunen, dat zal het volgende punt zijn op onze agenda.

Han:
En wat eenmaal die oorlog is begonnen.

Dyab
We moeten creatieve manieren vinden om die oorlog te belemmeren, en om onze regering te verplichten echt kleur te bekennen. We weten nu bijvoorbeeld dat die zogenaamde verdragen die de transporten mogelijk maakten helemaal niet bestonden. De Belgische regering heeft op een actieve manier de oorlog gesteund. We willen dat dit echt verandert en dat Belgische regering uit de NATO stapt en de Amerikaanse Ambassadeur terug naar huis stuurt.

Han:
Er lopen een aantal ministers mee, wat vind je daarvan.

Dyab:
Dar irriteert me echt heel erg. Ze hebben echt een hypocriete houding over die oorlog. Nu ja, we hopen alvast dat ze iets zullen leren van slogans die hier vandaag worden geroepen.


.