arch/ive/ief (2000 - 2005)

Mijn linker dagboek (20)
by Yantina Saturday March 15, 2003 at 06:59 PM
eenzaamzieltje@yahoo.co.uk

Hmzz

Of je nu links, rechts of gewoon rechtdoor gaat in je leven, er zal altijd onrecht zijn, en dingen die niet kloppen. Waarom werken mensen elkaar zo tegen als het veel gemakkelijker gaat om de handen in elkaar te slaan en het samen te doen?
Het is eigenlijk ironisch, maar mijn leven is een vicieuze cirkel aan het worden, de geschiedenis herhaalt zich…
Ik had het er al eens eerder over, de jeugdbeweging waar ik met nieuwjaar uitgestapt ben waar steeds dezelfde het voor het zeggen hadden… Wel, enkele jaren geleden toen ik pas in de leiding kwam, waren er twee ‘kampen' in de leiding. Twee groepen die niet overeen kwamen dus besloten ze om twee afdelingen te maken: een plus en een min 16 afdeling, zo moest er minder worden samengewerkt.
Helemaal geen oplossing, zo bleek. Het leek zelfs na de splitsing een hobby te zijn om mekaar tegen te werken. Kwaadsprekerij, dingen die nergens op gebaseerd waren,… Alles vond vooral de plus 16 goed om stokken in de wielen van de min 16 te draaien. Ik heb mij een ding altijd afgevraagd: waarom? Het is toch geen concurrentie, integendeel. Als de min 16 goed draaide en veel leden had was dat juist goed voor de plus 16, want min 16-ers worden op een dag ook 16. Ik heb eigenlijk nooit een antwoord gevonden op die ene vraag.
Nu heb ik weer eenzelfde vraag, en ik denk ook niet dat ik het antwoord ooit zal weten. Twee verenigingen, met eenzelfde doel: onafhankelijk nieuws brengen, die niet lijken te begrijpen dat het gemakkelijker gaat als je samenwerkt dan als je elkaar tegenwerkt. Waarom? Waarom zien sommige mensen dat niet alles rond concurrentie gaat in deze wereld. Zou Indymedia niet juist van de eeuwige concurrentiestrijd moeten afstappen? Voor sommigen spreek ik nu misschien chinees, maar ik weet geen betere manier dan deze tekst om sommige mensen eens te doen nadenken.
Mensen, gebruik nu eens heel even je verstand, alsjeblieft. Waarom zou Indymedia WVl'en, waar ik toevallig deel van uitmaak, een bedreiging vormen voor Indymedia België? Blijkbaar beschuldigt Indymedia.be dat Indymedia WVl'en mensen verbiedt om voor België te schrijven. Eigenlijk vind ik het ergens wel hilarisch. Ik heb een tekst gelezen die door België werd opgesteld en het klonk net alsof wij, West-Vlamingen, een pistool tegen het hoofd van de Indymedia-posters zetten en hen verplichten om dat posten bij ons te doen en niet bij de Belgische site. Wel, ik ben trots om te zeggen dat ik al 20 weken lang een dagboek publiceer op de Belgische site en dat nog geen enkele West-Vlaamse Indymedia'er mij hierop heeft aangesproken. Geen pistool tegen mijn hoofd gedrukt, integendeel. Als ik eerlijk ben zou ik eerder ‘bang' zijn om op WVl'en te posten dan op .be, want ik zou niet graag hebben dat mijn geposte bericht iets later zonder mijn medeweten ook op België gepubliceerd is. Ja, ik ben kwaad, maar vooral ontgoocheld. De geschiedenis herhaalt zich maar weer eens, en ik voel mij meer dan machteloos. Soms zou ik mensen eens met hun kop tegen de muur willen slaan, in de hoop dat ze dan weer bij hun volle verstand zijn en hun ogen weer leren te gebruiken. Maar ik ben maar een stille muis, iemand die toch niets te zeggen heeft, en als ik wel iets te zeggen heb lijkt toch niemand te luisteren.
Ik huil om deze wereld, maar vooral om de mensen die hem naar de knoppen aan het helpen zijn. Konden we maar ons handen in elkaar slaan en hem samen beter maken, deze wereld. Konden we maar samen vooruit blijven wandelen in plaats van 1 stap vooruit te zetten en 2 achteruit. Konden we maar aanvullen waar de ander tekort schiet en weten dat wij ook ingevuld zullen worden waar we tekort schieten.
Konden we maar…

bedankt
by Mara Saturday March 15, 2003 at 07:34 PM

Bedankt voor je bijdrage. In verband met de discussie tussen indy.be en indy.wvl is het nog maar eens duidelijk dat er vooral een communicatieprobleem is. Je hangt namelijk een tamelijk eenzijdig beeld op de zaken. Niet dat ik je dat kwalijk neem hoor.
We moeten elkaar veel beter informeren, meer praten over alles wat er op onze lever ligt (of wat we denken dat er op een ander zijn lever ligt:-)
Ik sta wel een beetje te kijken van je post want ik dacht dat er begin maart al een eerste stap was gezet naar `verzoening`, toen een aantal vertegenwoordigers van indy.be en indy.wvl verplicht samen zaten in Melsele :-)) Hopelijk wordt die positieve tendens verder gezet.

Groetjes
Mara

Ik bergijp er niets van....
by Joske Saturday March 15, 2003 at 08:08 PM

Wat is het probleem.
Bergijp ik goed dat je moet kiezen en een artikel maar op één van beide sites mag posten?
Welke autoritaire klojo bedacht zo'n absurd regeltje.

overal ter wereld werken imc'ers samen
by lize Saturday March 15, 2003 at 08:34 PM

Ik ben Lize en medewerkster van Indymedia België. Mijn artikels over de repressie in Italië werden door IMC Nederland overgenomen. Daar was ik alleen maar dolgelukkig mee, want ik had de tijd niet gehad ze ook nog eens zelf op .nl te posten. De IMC vrienden in Italië vergaten bij hun internationaal overzicht soms naar mijn Nederlandstalige artikels te verwijzen. Dan schrijf ik hen een mailtje en moedig ze aan dit te doen.

Ook het internationaal overzicht van de betogingen op 15/2 dat ik samen met Jessie had gemaakt werd overgenomen door andere IMC's, en kwam zelf op de voorpagina van IMC global terecht. Wij waren apentrots..

Het beeld dat jij hebt over IMC, Yantina, is IMC op zijn kop. IMC'rs zijn 'blij' niet 'bang' als hun artikels door andere IMC's worden overgenomen....

wvl-be
by Guido Saturday March 15, 2003 at 08:43 PM

"Waarom zou Indymedia WVl?en, waar ik toevallig deel van uitmaak, een bedreiging vormen voor Indymedia België?'

Geen flauw idee.

Waarom mensen hun artikels niet op beide sites zouden kunnen plaatsen zonder dat dat een probleem vormt, ontgaat me.

Uitnodiging voor samenwerking
by Paul Brouyère Saturday March 15, 2003 at 10:45 PM
Agua_121@hotmail.com


Een tijdje terug schreef Benny Winters een artikeltje over mij op Indymedia België: "Vechten voor windmolens". Er hoort ook een uitnodiging bij voor samenwerking aan een groot feest deze zomer; een festival zonder elektriek. Bedoeling is om samen te komen rond het vuur, met muzikanten en dansende mensen errond en door elkaar. Daarrond een kring van hutten met wilgentakken. Ik ben al bezig met contacten te leggen, ik weet echter nog niet wie er allemaal mee gaat doen, er is ook nog geen plaats beslist. Iemand van natuurpunt die bij de provincie werkt wil het voordragen op de volgende vergadering (dinsdag). Het zou echter aangenaam zijn als we niet op één paard gokken, dit is immers geen wedstrijd waar er maar één winnaar is. We kunnen net zo goed samenwerken en positieve initiatieven bundelen op zo'n manier dat natuur opnieuw de plaats kan krijgen die haar toekomt. Onze samenleving is dan wel wat afgedreven, maar alles is nog niet om zeep. Er zijn nieuwe technologieën en technieken die we zelf kunnen doen met niet al te veel moeite. Zelf ben ik bezig met ontwerp van hernieuwbare energie als technologie op mensenmaat. Ik zou hier graag workshops rond organiseren die op dat festival kunnen doorgaan. Ik wil ook anderen uitnodigen die met zinvolle dingen bezig zijn om daarmee naar buiten te komen en ervaringen te delen. Het ligt in mijn bedoeling om alles een beetje op een organische manier te laten gebeuren. Wat is er aangenamer dan gewoon gezellig samenkomen in de open lucht rond het vuur, en werkend aan die zo verlangde betere wereld op een ongedwongen manier? Wie zin heeft om muziek te spelen of te dansen doet maar, wie wil werken kan dat ook. Het is wel de bedoeling dat mensen die hier veel energie insteken er ook iets voor terugkrijgen; vrijwilligerswerk kan maar is volgens mij geen al te best signaal om de bredere groep van werkende mensen rond hernieuwbare energie geschaard te krijgen. Om de huidige marktpatronen te doorbreken zouden we op zijn minst moeten kunnen laten zien dat we voor onszelf kunnen zorgen. We zouden er dan ook beter niet voor terugschrikken om het warm water opnieuw uit te vinden. Als we er maar opnieuw vreugde aan beleven, aan wat we samen kunnen bereiken. In die zin heb ik een survival zonneparabool ontworpen om water te koken met de zon, en als die er niet is, met een kleine vuurbron. Bedoeld voor mensen die graag buiten zijn, of die gebukt gaan onder oorlogs- en natuurgeweld, en die niet beschikken over collectieve nutsvoorzieningen zoals electriciteit, gas en zuiver water. Wie nu al begint warm te lopen voor dit feest deze zomer kan mij mailen, ik zal je niet opeten als je slechts een kleine beperkte bijdrage kan doen, maar alle hulp is meer dan welkom. Ik voel het in mijn kleine teen dat dit een bruisend feest gaat worden, en dat het niet bij loze woorden gaat blijven. En misschien kan er wel nieuw zinvol werk uit voortvloeien? O ja, vermits ik in Brugge woon, ga ik dit nu ook posten op Indymedia West Vlaanderen!
Groeten iedereen,
Agua 121

Jammer
by Libby Sunday March 16, 2003 at 01:44 AM

Jammer dat men op de vergaderingen van indymedia België een roddelrubriekje over imdymedia West-Vlaanderen inlast, het niet nodig vindt om te checken of die roddels wel kloppen, wilde veronderstellingen als feiten in het verslag neerschrijft, meteen maar dreigt om indymedia wvl te laten uit het globale netwerk gooien en de wvl-ers zo minderwaardig vindt dat men het niet eens nodig acht om te checken of al die wilde veronderstellingen wel kloppen, laat staan een communicatie op basis van gelijkwaardigheid aangaan.

Als er afspraken of afstemming nodig is tussen beide collectieven, dan moeten beide collectieven daarin betrokken zijn, aan geroddel en achterklap heeft niemand iets.

Als er vragen zijn, stel ze dan alstublieft in de plaats van voort te borduren op wilde veronderstellingen die kant nog wal raken.

Maar onthoud ook dat imc-wvl een onafhankelijk collectief is dat geenszins in een hiërarchische verhouding tot be staat en dat zelf niet eens zou willen overwegen, en zich dus ook niet tegenover be hoeft te verantwoorden.


Libby
imc-wvl

crosspostings
by joeri Sunday March 16, 2003 at 12:50 PM
joeri@indymedia.org

er zijn nu eenmaal efficiënter manieren om links te leggen dan via crosspostings. Met jullie nieuwe software zal het bvb. mogelijk zijn om automatisch heel de imc-wvl nieuwslijn over te nemen als imc-be dat zou verkiezen.
Imc-wvl legt bvb. ook heel wat links naar artikeloverzichten op imc-be, neemt er soms features van over, is veel handiger dan copy-pasten, het neemt ook geen plaats in op de nieuwslijn, zodat originele artikels daar langer kunnen blijven staan.

Trachten om crosspostings te vermijden heeft dan ook helemaal niets te maken met niet samenwerken met andere imc's, integendeel, het gaat er veel eerder om om een open publishing systeem optimaal te benutten.

roddels?
by Guido Sunday March 16, 2003 at 01:19 PM

Ik zal gedroomd hebben dat er mails binnenkwamen van indy.Wvl waarin geëist werd dat postings die op indy.Wvl van Indy.be gehaald werden. :)

Luisteren
by han Sunday March 16, 2003 at 01:40 PM

Ik heb de indruk dat men naast elkaar praat en niet de moeite neemt om te luisteren.

Libby :
Het verslag van indymedia.be vergadering kan je nalezen op de mailing lijsten. Lees het nog eens aandachtig, voor je er dingen schrijft, vertelt, ... die daar helemaal niet werden vertelt.

Mag ik bovendien opmerken dat het voorstel van Joerie zo goed als het voorstel is dat in het .be collectief steeds werd voorgesteld.
Het is echt wel nodig dat men naar elkaar luistert en niet vertrekt van wat men denkt wat iemand wil zeggen.

Groeten

han

roddels? 2.
by Guido Sunday March 16, 2003 at 02:43 PM

Dit is een mail die op 1 februari 2003 naar de edito-lijst van Indymedia.be werd gestuurd. Het lezen hiervan gaf me het gevoel een bevel te krijgen.

"Hey,

Wij van Indymedia West-Vlaanderen hebben gisteren nog eens vergaderd. Er was een groot deel van de vergadering over de edito-policy.
Wij zijn nog steeds van mening dat we een lokale site, met lokaal nieuws willen maken.
Het feit dat imc belgië crossposts van artikels die verschenen op imc-wvl toelaat heeft volgens ons belangrijke effecten op onze website en we zouden dat dan ook graag gewijzigd zien.
a) Er zijn twee evenwaardige Belgische indymedia sites. Mensen moeten dus die artikels niet op beiden posten. Dat is nieuwslijnvervuiling en maakt dat mensen (zoals op imc-be heel duidelijk het geval is) artikels
amper nog terugvinden.
b) Features overnemen is een veel betere methode om te zorgen dat nieuws uit West-Vlaanderen op jullie site in de kijker komt. Wij nemen ook belgische features over, we hebben er zelfs een aparte categorie voor..."

http://lists.indymedia.org/mailman/public/imc-wvl-edito/2003-February/000221.html

Niemand heeft gezegd dat Indy.Wvl een bedreiging vormt voor Indy.be, lees bovenstaande mail en je kan lezen dat het omgekeerd is.

Ik wil hier gerust over discussiëren maar dan op een volwassen manier. Ik post ook geen dagboek met daarin mijn wrevels over de twee Indy-sites in België waarin ik laat uitschijnen dat één van de twee ambetant doet. En gebruik daarin zeker niet dezelfde woorden die hier al eens geschreven zijn door een andere medewerker van Indy.Wvl.

"Waarom zien sommige mensen dat niet alles rond concurrentie gaat in deze wereld. Zou Indymedia niet juist van de eeuwige concurrentiestrijd moeten afstappen?"(Yantina)

"We gaan toch niet beginnen met onnozel spellekes te spelen tussen deze 2 collectieven.
Want met antikapitalisme en solidariteit heeft zo'n concurrentiegedoe niet veel te maken."(Elke)
http://archive.indymedia.be/front.php3?article_id=50512

Laten we verder discussiëren via de lijsten, die zijn toch open voor iedereen.

ik stel voor
by Mara Sunday March 16, 2003 at 03:03 PM

om de discussie verder te zetten in een vergadering-zoals we hadden voorgesteld.
Ik denk dat er op dit ogenblik wel belangrijker dingen zijn: de oorlog enzo

Groetjes
Mara