arch/ive/ief (2000 - 2005)

Dyab niet gewenst op vredesbetoging?
by Guido Saturday March 15, 2003 at 06:20 PM

"De vredesbetoging tegen een oorlog in Irak, die zaterdag om 14 uur in Brussel is begonnen, is kort na de start al even stilgelegd. Verschillende organisatoren waren het namelijk niet eens met de aanwezigheid van Dyab Abou Jahjah van de Arabisch-Europese Liga aan de kop van de optocht."

Dit nieuws staat op de site van DS en zal ook in de andere media breed uitgesmeerd worden. Maar dit geeft een totaal fout beeld van wat er juist gebeurd is.

Uitleg van Jo Cottenier (coördinator STOPUSA):

"De kleine moeilijkheden hadden niets te maken met de aanwezigheid van Dyab. Dyab is een mede-organisator van StopUSA.

De afspraak was dat de twee platformen het grote spandoek vooraan in de betoging zouden kunnen dragen. Ikzelf,(Jo Cottenier) ging dit doen samen met Zohra Othman et Dyab Abou Jahjah.

Het probleem was dat dit de eerste manifestatie was van Dyab na zijn vebod om te betogen; en dat hij nog steeds doodsbedreigingen krijgt. Daarom wou de AEL-groep vooraan lopen en ook een ordedienst voor het spandoek laten plaatsnemen. Maar dit was niet afgesproken en hierover zijn enkele discussies geweest. Het incident was vlug en goed geregeld.

Maar dit incident is natuurlijk voer voor de mainstream-pers om aan te tonen dat Dyab niet gewenst was op de betoging."

Dyab niet gewenst? 2
by Guido Saturday March 15, 2003 at 08:07 PM

<Dit nieuws staat op de site van DS en zal ook in de andere media breed uitgesmeerd worden.>


In Le Soir lezen we:

"Cependant, la présence en tête de cortège d'Abou Jahjah a posé problème et a bloqué le défilé quelques minutes. Des sympathisants de la Ligue arabe européenne voulaient visiblement s'emparer de la médiatisation de l'événement au nom d'une djihad que l'énorme masse des manifestants, familiaux comme la fois dernière, ne partagent pas plus que l'envie de guerroyer en Irak."

http://lesoir.be/articles/a_03A80A.asp

"La manifestation, qui s'est déroulée dans le calme, a toutefois connu un faux départ, la présence du représentant de la Ligue arabe européenne Abou Jahjah en première ligne provoquant la colère de certains organisateurs. "Nous sommes une des associations organisatrices de la manifestation. C'est pour cette raison que nous sommes en tête du défilé", a expliqué M. Jahjah à Belga. "Ceux qui disent que je veux récupérer le message à des fins politiques sont des manipulateurs", a-t-il ajouté.'

http://www.laderniereheure.be/

Teletekst:

"Aan de kop van de betoging liep Abou Jahjah, de leider van de Arabisch Europese Liga. Zijn aanwezigheid werd evenwel niet door alle deelnemers geapprecieerd."

Huichelarij niet gewenst!
by bert Saturday March 15, 2003 at 10:02 PM

Dyab niet gewenst? Hij was nochtans één van de eersten die je er kon verwachten en iemand waar je kon en kan op rekenen.
Vandenbroucke, Milquet, Di Rupo en consoorten waren er ook: politici aan de macht. Die macht die in Melsele onlangs 150 mensen liet oppakken, nog voor ze aan hun protest tegen de wapentransporten konden beginnen.
Transporten die deze politici nu willen verbieden wanneer... ze gedaan zijn.
Gisteren staken ze je nog in den bak en nu lopen ze je op de betoging voor je voeten.
Die huichelarij, die is niet gewenst.