arch/ive/ief (2000 - 2005)

Willebroeks schepencollege werkt gretig mee aan AEL-boycot
by posted by jessie Saturday March 15, 2003 at 08:53 AM
jessie@indymedia.org

Ook in Willebroek wordt het beleid met betrekking tot allochtone participatie en emancipatie gevoerd in functie van hoe de lokale Vlaams Blok fractie erop zou kunnen reageren.

Bewijs hiervan zijn de recente gebeurtenissen naar aanleiding van de komst van voorzitter Dyab Abou JahJah naar Willebroek.

Shorouk, een lokale gesubsidieerde jongerenorganisatie, wou in het kader van participatie alternatieve meningen aan bod laten komen en wou dus onze voorzitter naar Willebroek uitnodigen voor een lezing over de politieke en maatschappelijke visie van zijn organisatie. Dit was natuurlijk niet naar de zin van de lokale beleidsmakers
aangezien dit volgens hen niet zou stroken met het uitgestippelde beleid en dit koren voor de molen van het VB zou zijn.

Wekenlang werden de leden (waaronder Karim Hassoun, AEL Bestuurslid en mede-oprichter van Shorouk) onder druk gezet om het initiatief niet in naam van de organisatie te doen, wat er uiteidelijk toe geleid heeft dat enkele initiatiefnemers, waaronder Karim besloten hebben om zelf Abou Jahjah uit te nodigen los van de organisatie.

Vandaag vernemen deze mensen dat de zaal, aangvraagd voor de lezing, niet ter beschikking kan gesteld worden met het valselijk excuus dat het schepencollege niet over de nodige informatie beschikte om de nodige maatregelen te treffen voor de organisatie van de lezing.

Het schepencollege beschikte in minder dan 24 u tijd na hun zitting over alle informatie in verband met de lezing, zijnde 10 dagen vóór de lezing effectief plaatsheeft en komt dan met zulk een excuus af.

De AEL is ervan overtuigd dat het hier een politieke beslissing betreft en dat dit louter kadert in de angst voor het Vlaams Blok.

De lafheid van de traditionele partijen om een echt beleid te voeren naar de minderheden toe en op de vraag in te spelen van een deel van de Willebroekse bevolking lijkt hiermee nogmaals bevestigd! Het VB dicteert ook hier de agenda als het om onze gemeenschap gaat en bovendien hebben lokale verenigingen zelfs het RECHT niet meer om
zelf te bepalen wie ze al dan niet uitnodigen.

De AEL zal dan ook blijven mobiliseren en uitnodigingen versturen voor diezelfde avond en voor het gemeentehuis in Willebroek haar ongenoegen laten blijken. Alsmede zullen wij ook de media hier van op de hoogte brengen en vragen om aanwezig te zijn.

Wij roepen alle leden en sympatisanten dan ook op om allen massaal, samen met Dyab Abou Jah Jah aanwezig te zijn op deze samenkomst, om te benadrukken dat wij het beleid dat in Willebroek en andere gemeenten wordt gevoerd tegen de AEL en haar leden niet aanvaarden en dat zeer binnekort de lezing TOCH zal gehouden worden op Willebroekse bodem."

Diabolisering en verkiezingen
by protestvoter Saturday March 15, 2003 at 10:23 AM

De diabolisering van AEL is ondertussen zo erg dat ik er gewoon uit protest, en ook als steun aan deze organisatie, voor zal stemmen bij de volgende verkiezingen.

Normaal zou ik anders stemmen, maar iedere partij moet een eerlijke kans krijgen vind ik. Ik ben bereid hiervoor een deel van mijn ideologie voor één dag opzij te zetten want er staat veel op het spel. Men wil blijkbaar de mensen sturen door hun keuzes te beperken. Dit is een gevaarlijk spel waar ik niet mee akkoord kan gaan.

mvg.

wanneer?
by Els Sunday March 16, 2003 at 06:32 PM

Beste Jessie,
als je ons nu ook nog eens kon melden wanneer de lezing (of de protestactie ondertussen) zal doorgaan?
Dat zou kunnen helpen ;-)