arch/ive/ief (2000 - 2005)

Vredesactie - Lutgardiscollege Oudergem (Brussel)
by Peter Darin Friday March 14, 2003 at 04:29 PM
peterdrin@hotmail.com

Zo'n 300 leerlingen kregen om 5 voor 12 gedurende een 10 à 15 tal minuten uitleg van leerkrachten over de nakende oorlog. Tijdens mijn eigen les, ik geef geschiedenis aan 4, 5 en 6, merkte ik dat de actiebereidheid onder 16 tot 18-jarigen bijzonder groot is. Ook de meeste leerkrachten (zo'n 40) stonden achter de actie.

Leerlingen uit het zesde jaar zijn unaniem in hun veroordeling van de oorlog. Ze willen 'geen oorlog voor olie' en belangrijk ze willen daartegen reageren. Sommigen zullen op de betoging van morgen hun woede uitschreeuwen.
De leerlingen van het zesde die in de leerlingenraad zitten, gaan deze namiddag onderhandelen met de directie om op vrijdag 21 maart te 'mogen' staken. Indien dat niet mogelijk is, willen ze van 21 maart een actiedag maken op school.
Ook de dag dat de oorlog uitbreekt, zal het Lutgardiscollege met leerlingen en leerkrachten (ik in elk geval, ik zal proberen nog collega's warm te maken) aanwezig zijn aan de Amerikaanse ambassade.

Good job
by JVR Wednesday March 19, 2003 at 05:58 PM

Fantastisch dat een school zich zo wil engageren. Op onze school werd deze actie gewoon doodgezwegen, er werd zelf geen voorstel over gedaan in de leerlingenraad.
Ik heb een mail gestuurd naar onze graadcoördinator en verwacht een antwoord met de reden hiervoor.